BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 4 januari 2012

België: één op vier abortussen bij tieners

Een kwart van de abortussen in ons land wordt uitgevoerd bij meisjes jonger dan 20 jaar. Met dat cijfer is ons land koploper binnen de Europese Unie. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen op basis van EU-cijfers.

In de studie, die is verschenen in een gynaecologisch vakblad, werd onder andere nagegaan hoeveel vrouwen in de Europese Unie onder de 20 jaar in 2008 een abortus ondergingen. In België waren dat er 14,7 op 1.000 vrouwen of 25,2 procent van het totaal aantal abortussen.

Volgens sp.a-senator Marleen Temmerman toont dat vooral aan dat oudere vrouwen minder ongewenst zwanger worden omdat ze gemakkelijker toegang hebben tot voorbehoedsmiddelen. "Een keer een arts beslist heeft welk voorbehoedsmiddel geschikt is, zou men continu de pil moeten kunnen halen, zonder telkens een nieuw voorschrift te halen", meent ze.

[HET BELEID FAALT TOTAAL! NIET 'MEER' VOORBEHOEDSMIDDELEN, MAAR DE PROMOTIE VAN EEN MENSWAARDIGE ETHIEK!!!]

In 2008 werden in Europa 1,2 miljoen zwangerschappen beëindigd bij vrouwen tussen 15 en 49 jaar. Dat zijn gemiddeld iets meer dan tien abortussen op 1.000 vruchtbare vrouwen. België ligt onder dat gemiddelde met 7,5 op 1.000 of 18.595 zwangerschapsafbrekingen.

[EN DAN MAAR ZEUREN OVER DE VERGRIJZING!!!]

Bron: Gazet van Antwerpen/Het Belang van Limburg - André Grosemans


DE THEMA'S 'LEVEN' EN 'DOOD' ZIJN TE BELANGRIJK OM AAN POLITICI OVER TE LATEN!!!

POLITICI ZIJN NOG NIET EENS IN STAAT OM FATSOENLIJK ONDERWIJS OP POTEN TE ZETTEN!!!

LAAT STAAN DAT ZE IETS VAN MORAAL OF ETHIEK ZOUDEN BEGRIJPEN!!!

ZIJ HEBBEN ABORTUS GELEGALISEERD, DUS ZIJN ZIJ OOK VERANTWOORDELIJK VOOR ALLE ABORTUSMOORDEN!!!

LEVENS DIE NIET GELEEFD ZULLEN WORDEN!!!

ABORTUS = MOORD

STOP DE GENOCIDE!!!

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Reeds een tijdje volg ik je blog. Maar ik denk dat je hier niet juist bent. Ik denk dat we in de toekomst veel gaan moeten nadenken over de bevolkingsdichtheid. Wanneer we Vlaanderen bekijken dan zijn we gewoon met teveel mensen in Vlaanderen. We kunnen dus niet meer volhouden dat iedereen hier zal kunnen leven. Er zal daar grondig over nagedacht moeten worden.

Anoniem zei

Dat zijn maar statistiekjes, en de interpretatie is trouwens fout. Een meisje kan vanaf haar 10de jaar vruchtbaar zijn, tot haar 50ste. Dat betekent 25% abortussen per 10 jaar.** Dus is er ongeveer evenwicht tussen de tienerabortussen en volwassenabortussen.*

De statistiek wordt daarom niet alleen verkeerd geïnterpreteerd door Senator Temmerman, haar conclusie is absurd.***

Ze zal dat met opzet doen, omdat ze misschien alle meisjes wil verplichten aan de pil te gaan vanaf hun Menarche.
_____________
*De tienervruchtbaarheid is niet voor elk meisje 10 jaar – dus neigt de balans toch naar de tienerabortussen

**Desalniettemin scoort België op wereldvlak bijzonder hoog in de rangschikking voor “jongste moeders” – vooral voor een vrij-noordelijk land. Ik had eens graag geweten hoeveel abortussen onder de 14 jaar plaatsgrijpen.

***Zoals altijd, het is maar een statistiek; je steekt er de gepaste data in en doet dan de gepaste calculus, om het gewenste resultaat te bekomen. De interpretatie is weer iets anders. Dus een statistiek betekent eigenlijk niets.

The Guardian Angel zei

De bevolking in Vlaanderen krimpt, zelfs ondanks de massa-immigratie die men georganiseerd heeft!

We zijn zeker niet met teveel! Integendeel!

Overbevolking is een mythe!

De hele wereldbevolking zou in de staat Texas, USA, kunnen wonen met een eigen huis en een tuintje erbij!

Met zo weinigen zijn we!

Overbevolking, krimp of niet...

Abortus is en blijft moord, ingegeven door een egoïstische houding van mensen!

"Wat anderen minder hebben, heb ik meer!"

Dat is fundamenteel anti-christelijk om zo te denken!

Anoniem zei

Ik stel voor dat de Verenigde Naties met vliegtuigen droppings boven Vlaanderen organiseren om zo voldoende voorbehoedsmiddelen onder de Vlaamse jeugd te verspreiden.

De Vlaamse jeugd heeft er toch zo een gebrek aan!

De waarheid is dat méér voorbehoedsmiddelen, alleen maar méér 'ongewenste' zwangerschappen zal opleveren.

We hebben inderdaad een mentaliteitswijziging nodig!!!!

Anoniem zei

Het probleem is niet alleen het aantal abortussen, maar ook de omstandigheden van de zwangerschap; leeftijd van de moeder en vader, relatie tussen moeder en vader, reden om seksuele relaties aan te gaan, enz.. Al die minderjarige zwangerschappen zijn niet het gevolg van gezonde familiale omstandigheden. Als België koploper is in het aantal abortussen bij tieners zegt dat heel veel over de psychologische gezondheid van de gemiddelde Belg. Het probleem is immens, en het is ronduit sadistisch vanwege de overheid, om uitsluitend een dergelijk simplistische oplossing; (voorbehoedsmiddelen en abortus) als remedie voor diepere problemen aan te bieden, zonder zelfs eens over de oorzaak te durven spreken. Neen, ze geven een gebrek aan voorbehoedsmiddelen de schuld, of het priestercelibaat voor dat part, en dan daar bovenop wordt de Kerk beschuldigd tegen abortus, voorbehoedsmiddelen en familieplanning te zijn.

Ze zijn allemaal zo tegen de Katholieke Kerk, maar een alternatief kunnen ze niet aanbieden. Ze kunnen zelfs niet over het alternatief van Abortus praten. “Ah, je bent zwanger? Aborteren die troep!!”. Sadistische, psychopathische leugenaars.

Anoniem zei

de meeste "pillen" die als "anticonceptie" worden verkocht, zijn abortief. Door de kunstmatige hormonen laat de baarmoeder de bevruchtte eicel niet toe en wordt afgedreven. De Belgische vrouwen slikken 1 miljoen pillen PER DAG. Daarom zal ook het grootste deel van België onder het water verdwijnen als straf. Nederland krijgt nu al een waarschuwing. De straf voor de ontucht is het water.

Anoniem zei

Waarom wil de duivel dat er zo weinig mogelijk mensen bijkomen ? Omdat elke mens een lege plaats kan innemen (van de gevallen duivels). De duivel is jaloers op de mens, haat hem en wil hem in dezelfde helse wanhoop storten. God schept iedere mens en roept hem in Zijn heilsplan tot het eeuwig leven.
De mens is geschapen naar het beeld van God zelf, en daarom kan de duivel de mens ook niet verdragen. In de hel wordt alleen maar gehaat.
Of we nu met 1 of met 100 miljard mensen op de planeet zijn. Hij zorgt voor allen en alles in Zijn Voorzienigheid.

Anoniem zei

Denk vandaag ook aan iets positiefs. In de Rooms-Katholieke kalender worden de Heilige 3 Koningen gevierd, wiens beenderen rusten in de miraculeus beschermde kathedraal van Keulen. Zij zijn bijzondere heiligen, die komen na de H. Maagd en Sint-Jozef.
In de Grieks-Katholieke kalender is vandaag het hoogfeest van de H. Doop van Jezus (door de H. Johannes De Doper). De boodschap van de H. Johannes, de eerste martelaar, nog voor Christus stierf: "Hij moet groter worden, en ik kleiner". Dit is het medicament voor onze zieke wereld en doodzieke modernisten. De Nederigheid. Het jaagt de duivels weg, want zij kunnen die deugd niet verdragen.

Anoniem zei

Modernisme is abortus van de zielen. Nog veel erger dan de abortus van lichamen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------