BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 12 december 2010

Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe



Zes miljoen pelgrims uit Mexico en andere Centraal-Amerikaanse landen woonden zondag de feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van Guadeloupe (‘La Morenita’) bij. Daarmee was het de grootste Katholieke massabijeenkomst van het Amerikaanse continent. Volgens de overlevering verscheen Maria op 12 december 1531 op de Tepeyacheuvel aan de indiaan Juan Diego, die in 2002 werd heiligverklaard. Op de plaats werd een basiliek gebouwd en later werd de Maagd van Tepeyac ook uitgeroepen tot patrones van Mexico en Amerika. De Mariaverering overleefde de Mexicaanse revolutie en blijft tot op vandaag uitzonderlijk groot in Mexico.

Bron: Kerknet

1 opmerking:

Anoniem zei

Niet "volgens de overlevering"... Maria verscheen daar. Ze heeft er ook uitgelegd dat God uit medelijden met de indio's, de Europeanen naar dat continent bracht. Zij zegende alle veroveringstochten, die eigenlijk heel vreedzaam zijn verlopen, want overal gebeurden mirakelen. Zonder Maria's tussenkomst hadden de indio's in die eeuw elkaar volledig uitgeroeid met hun eindeloze oorlogen en massa's mensenoffers. Alle verhalen over de wreedheden van de conquistadores zijn evenwaardig aan al die opgeklopte vertelselkes over de inquisitie. Als ze alle Indio's zouden hebben uitgemoord, waarom heeft dan nu 50 % van de Zuidamerikanen zuiver indiobloed, en 90 % van de bevolking gemengd Europees/indiobloed.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------