BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 21 augustus 2024

BREAKING: Aartsbisschop Carlo Maria Viganò omschrijft Tarcisio kardinaal Bertone - de staatssecretaris van Paus Benedictus XVI - als "machtswellustig, gewetenloos, manipulatief en gelieerd aan vrijmetselaarskringen"



Franca Giansoldati heeft een interview gepubliceerd met Aartsbisschop Carlo Maria Viganò (83)

Enkele uitspraken:

- Viganò omschrijft Tarcisio kardinaal Bertone - de staatssecretaris van Paus Benedictus XVI - als "machtswellustig, gewetenloos, manipulatief en gelieerd aan vrijmetselaarskringen".

- "Bertone deed er alles aan om mij bij het Staatssecretariaat te verwijderen, omdat ik in mijn zeer delicate rol hem ervan weerhield 'zijn' kandidaten te promoten, mannen uit zijn kring, die corrupt en vaak seksueel pervers waren."

- Bertone slaagde erin "om mij op 16 juli 2009 over te plaatsen naar het
Governatorato, waar ik in mijn actie om het enorme netwerk van corruptie te bestrijden, de rol en medeplichtigheid van de staatssecretaris zelf had ontdekt bij het toedekken, ondersteunen en bevorderen van de malversaties en bij het maken van persoonlijke winst daaruit."

- "Paus Benedictus XVI vertelde Viganò tijdens een privé-audiëntie op 4 april 2011 dat hij hem wilde benoemen tot president van de prefectuur voor economische zaken van de Heilige Stoel, "maar Bertone (met de medeplichtigheid van kardinaal Lajolo, president van het
Governatorato, die ook betrokken was bij het netwerk van corruptie) drong er 'met geweld' bij de Paus op aan om tot mijn uitzetting uit de Romeinse Curie over te gaan."

- Paus Benedictus XVI verwijderde Viganò (in opdracht van Bertone) uit het Governatorato en maakte hem tot Nuntius in de Verenigde Staten vanwege een conflict tussen Viganò en Bertone. Benedictus XVI zag hierin iets positief, omdat hij meende dat dit de uitdrukking van de Goddelijke Voorzienigheid was!

vrijdag 16 augustus 2024

BREAKING: Zuster Agnes Sasagawa, die de boodschap van de Heilige Maagd Maria van Akita ontving, is gisteren - 15 augustus 2024 - op het Hoogfeest van Maria-Tenhemelopneming op 93 jarige leeftijd overleden. Requiescat in Pace.



13 oktober 1973 - Derde en Laatste Boodschap van Onze-Lieve-Vrouw van Akita

Op zaterdag 13 oktober 1973 zag zuster Agnes weer vanuit het tabernakel een verblindend licht de kapel vullen en een wonderlijke geur verspreidde zich vanaf het Mariabeeld. Na het ontbijt keerde zuster Agnes alleen terug naar de kapel en hoorde weer de onbeschrijfelijke mooie stem: "Een vernietigend vuur zal uit de Hemel neerdalen. Mijn geliefde dochter, luister goed naar wat ik u ga zeggen. U moet uw bisschop van de volgende op de hoogte brengen. Zoals ik u al gezegd heb, zal de Vader de gehele mensheid vreselijk straffen als de mensen geen berouw tonen en zich niet beteren. De straf zal erger zijn dan de Zondvloed, erger dan de mensheid ooit heeft meegemaakt. Een vuur zal uit de Hemel komen en een groot deel van de mensheid vernietigen, zowel de goeden als de kwaden; priesters noch trouwe gelovigen zullen gespaard worden. De overlevenden zullen zich zo ellendig voelen, dat ze de doden zullen benijden. De enige wapens die u nu nog overblijven, zijn de rozenkrans en het teken dat de Zoon heeft nagelaten. Bidt elke dag de rozenkrans en bidt meteen voor de paus, de bisschoppen en de priesters". Tot besluit klonk vanuit het Mariabeeld: "Bid veelvuldig de rozenkrans. Ik ben de enige, die u nog kan behoeden voor de grote straf. Zij, die hun vertrouwen in mij stellen, zullen gered worden". Toen de zuster omhoog keek, was het licht verdwenen.

maandag 12 augustus 2024

PLIEGO: "Bergoglio no es el Papa - Bergoglio is niet de Paus" & "De (drog)redenen van het huidige sedevacantisme" - Probleem is echter dat het zogenaamde 'huidige sedevacantisme' niets met het traditionele 'sedevacantisme' te maken heeft...


De praatzieke Bergoglio wordt weer eens geïnterviewd door 'pater' Pedro Chia
























Het sedevacantisme is een stroming onder sommige Katholieken die zich tegen de vernieuwingen van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) verzetten. Volgens het sedevacantisme zijn de pausen na Pius XII onrechtmatige en bijgevolg ongeldige bezetters van de Heilige Stoel en het Vaticaan en bestaat er sinds 1958 een buitengewone periode van sedisvacatie.


De wereldwijd verspreide sedevacantistische opvattingen huldigen, dat er sinds de dood van Paus Pius XII in 1958 - of sinds 1963 met de ondertekening van de constitutie Sacrosanctum Concilium en de encycliek Pacem in terris door Johannes XXIII - of 21 november 1964, datum van de volgens hen ketterse encycliek Lumen Gentium, volgens hen de eerste maal in de geschiedenis van de Kerk dat een Paus openlijk een ketterij verkondigd heeft - geen rechtsgeldige paus meer geweest is tot heden ten dage.

Deze buitengewone sedisvacatie van de Heilige Stoel is - volgens hun uitleg - tot stand gekomen door de publieke ketterij waartoe alle "conciliaire pausen" vervallen zouden zijn. Volgens deze sedevacantisten bevatten bepaalde delen van de decreten van het Tweede Vaticaans Concilie (1962-1965) dwalingen en ook de Nieuwe Mis (Novus Ordo Missae) van Paulus VI vinden zij ketters (neo-protestants en seculier-humanistisch).

Met name worden genoemd: de principiële godsdienstvrijheid van Dignitatis humanae (veroordeeld door Pius IX met Quanta Cura), de Nieuwe-Oecumene-idee volgens Unitatis Redintegratio (volgens hen tegengesteld aan onder meer Mortalium Animos, 1928 en Mystici Corporis, 1943), de Verklaring Nostra Aetate (tegengesteld aan het Eerste Gebod van God), de pastorale constitutie Gaudium et Spes (tegengesteld aan het dogma "buiten de Kerk geen heil") en het heilsuniversalisme van Johannes-Paulus II (encycliek Redemptor Hominis, 1978). Samenvattend wordt er beweerd, dat het (Neo-)Modernisme (en soms de Vrijmetselarij) via opeenvolgende onrechtmatigde conclaven beslag heeft weten te leggen op de pauselijke troon.

Echter, de 'huidige sedisvacatie' heeft met bovenstaande in feite niets van doen. De huidige periode van sedisvacatie gaat enkel uit van de ongeldigheid van de abdicatie van Paus Benedictus XVI met als gevolg een onwettig conclaaf in 2013 en een ongeldig verkozen 'paus' die in feite een usurpator - Bergoglio - is die na de coup tégen Paus Benedictus XVI door de globalisten aan de macht werd gebracht.

Bergoglio gaf eerder deze maand in de bibliotheek van het Apostolisch Paleis een interview aan 'pater' Pedro Chia, directeur van het persbureau van de Chinese Jezuïetenprovincie. Nu weten we zeker dat Bergoglio op de hoogte is van het feit, dat heel wat Katholieken aan de legitimiteit van zijn pontificaat twijfelen: Papa dubius, papa nullus. Bergoglio probeert echter deze informatie te spinnen.

Vraag Pedro Chia: "Hoe ga je om met weerstanden?"


Antwoord van Bergoglio: "Nou, vaak weet u dat u moet wachten, dat u moet verdragen en dat u uzelf moet corrigeren, want achter sommige weerstanden kan opbouwende kritiek zitten.

En soms ook met pijn, omdat de weerstanden, zoals ze zich op dat moment voordoen, niet alleen tegen mij persoonlijk zijn, maar ook tegen de Kerk.

Er is bijvoorbeeld een groep, een paar mensen, die alleen de Pausen tot en met Pius XII erkennen. Dit zijn heel weinig mensen, kleine groepjes.

In een Spaans tijdschrift van een paar nummers geleden stond een lijst van 22 groepen die geloven dat de Stoel van Sint-Pieter vacant is (sedevacante). Maar het zijn kleine groepen.

Ze zullen integreren."

Bergoglio probeert de huidige Sedisvacatie bij de traditionele Sedevacantisten onder te brengen, terwijl dit helemaal niet klopt.

Echter, het Spaanse tijdschrift - PLIEGO (Nº 3.356 / 9-16 de MARZO de 2024) met de lijst van 22 groepen - waar Bergoglio in het interview op 9 augustus naar verwees - gaat over mensen die geloven dat Paus Benedictus XVI de laatste Paus was, en niet Paus Pius XII.

Link:

https://www.vidanuevadigital.com/pliego/las-sinrazones-del-sedevacantismo-actual/



De titel van het nummer in PLIEGO was: "Bergoglio no es el Papa - Bergoglio is niet de Paus. De (drog)redenen van het huidige sedevacantisme".

Het artikel, geschreven door pater Luis Santamaría del Río, was bedoeld om randgroepen en mensen die beweren dat het aftreden van Paus Benedictus en de verkiezing van 'Franciscus' ongeldig waren, in diskrediet te brengen. Het ging niet over degenen die beweren dat Paus Pius XII de "laatste paus" was.

Het artikel begon met de Franciscaner broeder Alexis Bugnolo, die tegen Bergoglio schreef en beweerde dat Benedictus XVI Paus bleef. Na de dood van Benedictus hield Bugnolo echter een conclaaf in een Romeins hotel met mensen uit Rome om Jorge Bergoglio te "kiezen" als de nieuwe echte paus, en zo - zoals Bergoglio in het recente interview zei - zichzelf te "integreren" in de Kerk.

Pikant detail: Bergoglio werd eerder daadwerkelijk door de Globalisten - in samenspraak met de Maffia van Sankt Gallen - in een Romeins hotel tot 'paus' aangesteld.


Van dat 'integreren' ben ik nog niet zo zeker, aangezien het een sterk groeiende groep is!

Na de zogenaamde 'abdicatie' van Paus Benedictus XVI en de verkiezing van Bergoglio zijn er al veel speculaties geweest over de geldigheid van de troonsafstand van Benedictus XVI. Zelfs de afgelopen maand werd in de Italiaanse pers de mogelijkheid geopperd dat 'Franciscus' een anti-paus zou zijn. Paus Benedictus XVI zou onder druk van de globalistische en maçonnieke machten een troonsafstand hebben geveinsd om de vijanden van de Kerk te misleiden. Bergoglio zou omwille van het onwettige conclaaf een anti-paus zijn.

Paus Benedictus XVI zélf zou hierover verschillende aanwijzingen hebben achtergelaten. In de eerste plaats bevat de verklaring waarmee hij zijn abdicatie aankondigde verschillende fouten, die onmiddellijk door de Latinisten werden opgemerkt. Hij bleef in het Vaticaan de witte soutane dragen, zij het zonder de symbolen van het ministerium (= pauselijke bediening), maar wél met de munus (= het ambt) bekleed. Hij bleef zich tot het publiek richten. Benedictus XVI heeft meerdere keren gezegd dat er slechts "één Paus is", zonder Bergoglio ooit te noemen.

Er zijn ook externe aanwijzingen: (1) de uitspraken van Godfried 'kardinaal' Danneels over de 'Maffia van Sankt Gallen' en het voornemen van een coup tégen Paus Benedictus XVI; (2) het boek van Austen Ivereigh, biograaf van de Paus, waarin expliciet wordt gesproken over een ‘Bergoglio-team’ dat tot doel had de verkiezing van de aartsbisschop van Buenos Aires voor te bereiden; en (3) de woorden van Aartsbisschop Georg Gaenswein, privésecretaris van Paus Benedictus XVI.

Gaenswein schetste bij de presentatie van een boek voor het eerst dat er bij de verkiezing van Benedictus XVI een partij van het 'Zout der Aarde' was die zich verzette tegen de zogenaamde 'Maffia van Sankt Gallen'. Dit waren twee groepen kardinalen, die verschillende standpunten en opvattingen voor het pausdom steunden. Benedictus XVI werd uiteindelijk verkozen na slechts vier stemrondes na een dramatische strijd tussen de zogenaamde 'Zout der Aarde Partij', verzameld rond de Kardinalen Lopez Trujillo, Ruini, Herranz, Rouco Varela en Medina, en de zogenaamde ‘Stankt Gallen Partij’ rond de de kardinalen Danneels, Martini, Silvestrini en Murphy O’Connor – een groep die Danneels later zélf geamuseerd zou omschrijven als "een soort van maffiaclub".

Vervolgens benadrukte aartsbisschop Gaenswein bij een andere gelegenheid dat men, met de beslissing van Paus Benedictus XVI, nu kon spreken van een 'actief pausdom' (dat van Bergoglio) en een contemplatief pausdom (dat van Benedictus XVI).


De 22 genoemde groepen in PLIEGO + 2 + de rest...

Índice del Pliego

INTRODUCCIÓN: LOS MUNDOS PARALELOS

EL ‘CÓDIGO RATZINGER’

UNA GALAXIA DE GRUPOS Y PERSONAS


Pequeño Resto Fiel (Don Minutella)
Adoración y Liberación
Ejército Remanente
Pueblo de María
Radio Rosa Mística Colombia
Últimos Tiempos
César para Jesucristo
Macabeo
Como Vara de Almendro
Patriarcado Católico Bizantino
Harpa Dei


En dan vergeten ze nog:

KATHOLIEKE ACTIE VLAANDEREN

en nu ook:

Aartsbisschop Carlo Maria Viganò

Link:

http://kavlaanderen.blogspot.com/2024/08/aartsbisschop-carlo-maria-vigano.html

zondag 11 augustus 2024

Het lijkt erop dat de Pedolympische Spelen van Parijs de definitieve ondergang van het Post-christelijke, maçonnieke 'Collectieve Westen' zullen hebben ingeluid



























Frankrijk was misschien één van de landen die het meest gezegend waren met artistieke genialiteit, maar Frankrijk verwierp dit geschenk om te eindigen als een nihilistische, multiculturele mesthoop, waar de hemel wordt ontkend en de vlammen van de hel alleen maar kunnen oplaaien. De vermeende seculiere 'grootsheid' van de 'verlichte' Franse cultuur is sinds de 18e eeuw - de zogenaamde 'Eeuw van de Rede' - terechtgekomen in een moeras van pompeuze decadentie. Terwijl de wereld voor onze ogen desintegreert, blijven de 'Luciferianen' binnen hun Olympische bubbel - die volledig los staat van de realiteit - hun verduisterde koppen in het zand steken en proberen zij zo de werkelijkheid te ontkennen.

Eén van de 'verlichte' leuzen was ‘ratio in plaats van religio’. De Verlichting ging oorspronkelijk dus uit van het gebruik van het verstand en van de waarneming, in plaats van het verkrijgen van kennis uit de voorgegeven waarheden die het Geloof gaf en die in de Bijbel te lezen waren.

Dit alles klinkt tegenwoordig erg ironisch omdat we bijvoorbeeld in Genesis 1:27 lezen: "En God schiep de mens als Zijn beeld. Als het beeld van God schiep Hij hem; Man en vrouw schiep Hij hen." en dat terwijl volgens de WOKE Thomas Bach - voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité - "het tegenwoordig wetenschappelijk niet meer zo eenvoudig is - zoals sommigen in deze tijden van culturele oorlogen nu willen voorstellen - dat XX of XY een duidelijk onderscheid tussen mannen en vrouwen zou constitueren".

In naam van de 'strijd tegen discriminatie' grijpt er
in de Post-christelijke Westerse samenlevingen een nieuwe vorm van intellectueel terrorisme om zich heen. De WOKE-beweging werpt alle gebruikelijke denkkaders omver en heeft tot doel de culturele en wetenschappelijke erfenis van het Christelijke Westen te deconstrueren dat ervan wordt beschuldigd systemisch seksistisch, racistisch en kolonialistisch te zijn.

De WOKE-beweging - die in feite de Cultuurmarxistische klassenstrijd promoot - ontstond (natuurlijk) op de Amerikaanse universiteiten, maar verovert nu snel de Westerse samenlevingen. De opkomst ervan is vergelijkbaar met die van de protestantse revivalisten met hun First Great Awakening in de 18e en 19e eeuw.
De WOKE-beweging heeft een eigen visie op de wereld met dogma’s, volgelingen en quasi-heilige teksten. Het is in feite een religie van zuivering en magisch denken, maar zonder vergiffenis; een religie van de wraak.

Het Wokisme lijkt sterk op de pseudo-christelijke ketterij van het Gnosticisme die in de 2e eeuw bloeide waarin het lichaam als inherent slecht werd beschouwd. De utopische visie van een 'puur bewustzijn' stelde een realiteit voor waarin de menselijke geest totaal vrij kon zijn van het 'gewicht van het lichaam' en tegelijkertijd ook bevrijd was van seksuele verschillen. De ideeën omtrent 'non-gender' en 'one-gender' zijn ook in de gnostische pseudo-evangeliën te vinden en leiden in feite tot extreem Libertinisme.

Dergelijke ideeën werden in de 12e eeuw nog eens opgevist door de Italiaanse 'geestelijke' Joachim di Fiore. In de Middeleeuwen waren er verschillende sekten van zogenaamde Vrijgeesten. De toenmalige Vrijgeest-beweging brak met Kerk en staat (= het anti-nomisme) en cultiveerde een uitgesproken en bewust normloos gedrag. Later krijgen we 'Le libertinage érudit' of de 'Erudiete losbandigheid' van
een kleine groep Franse dichters uit de 17e eeuw. Zij kwamen toen in Parijs bijeen en brachten de ideeën van Epicurus in de praktijk.

Een van de beroemdste en beruchtste propagandisten van het Libertinisme was de Markies de Sade (1740-1814). Hij trok deze term definitief uit het spirituele. Zijn idee was dat de 'vrijheid des geests' niet de weg naar God is, maar wél de weg naar het natuurlijke instinct. Hij zag religie als vrijheidsbeperkend en was fel anti-religieus en atheïstisch. In zijn geschriften schilderde hij een amorele maatschappij, waarin enkel seksmaniakken en hun slachtoffers voorkwamen. Moraal, religie en geweten moesten verworpen worden en de natuurlijke drang naar het genot en welzijn van de libertijn moest zijn of haar hoogste doel zijn.

Net dezelfde elementen zijn terug te vinden in het Wokisme: "Ik kan me een man of een vrouw voelen, maar ook een dier of een rivier". Het is echter alleen maar in de 'omgekeerde wereld' dat je je lichaam naar believen kan veranderen. In werkelijkheid zal dit leiden tot een catastrofaal pad met onomkeerbare schade. De jonge generatie in het Post-christelijke Westen wordt overal gebombardeerd met de ideologie van deze magische - en in zekere zin ook Darwinistische - beweging van het Wokisme.

Het zal echter moeilijk zijn om deze beweging die tegenwoordig de Post-christelijke, Westerse samenlevingen overspoelt, tegen te gaan. De zéér dubbelzinnige rol die de academische wereld tegenwoordig speelt en de pseudo-wetenschappelijke ontwikkeling die de academische wereld nu doormaakt, verhinderen quasi elke wetenschappelijke en rationele kritiek op het Wokisme. Geen enkel rationeel argument heeft enig effect op hen. We kunnen proberen ze tegen te houden, maar we kunnen hen onmogelijk overtuigen. Tegenwoordig zijn de zonen en dochters van de Verlichting niet voor Rede vatbaar.

Dat het Wokisme zo snel terrein kan winnen in de hogere lagen van de samenleving - zoals in de politieke wereld - komt door de kloof tussen de elite van de samenleving en de werkelijkheid. De zogenaamde 'intellectuele klassen' zijn op een fatale wijze vervreemd geraakt van de fysieke kant van het leven. Ze leven in een imaginaire bubbel van abstractie, beelden en magie. Dit in tegenstelling tot de onmiddellijke, tastbare fysieke realiteit die door échte mannen en échte vrouwen wordt bewoond.

Daarom zou de openingsceremonie van de Pedolympische Spelen van Parijs de geschiedenis in kunnen gaan als het startschot van het einde van de Verlichte 'Westerse beschaving' die in feite nooit een échte beschaving was, maar slechts parasiteerde op de ruïnes van de verdampende Christelijke Beschaving.

Het neerhalen van de Christelijke Cultuur was in feite niets anders dan de wanhopige stuiptrekking van een verslagen, ontmande Demon die tevergeefs om uitdrijving schreeuwt en de banaliteit, de zinloosheid en de uitzichtloosheid van zijn eigen bestaan probeert te vermommen met ijdele aanstellerij, maar die vanuit de pestilente poel waarin hij zich wentelt, wéét, dat het Katholieke Geloof, het Ware Geloof is.

vrijdag 9 augustus 2024

Aartsbisschop Carlo Maria Viganò schrijft vandaag in een 'print interview' met Dr. Taylor Marshall dat: (1) "Bergoglio een anti-paus of tegen-paus is", want (2) "het zogenaamde 'aftreden' van Paus Benedictus XVI was zéker ongeldig"


Zijne Excellentie identificeerde de "gevaarlijkste" mannen in het Vaticaan
vandaag de dag als de Vaticaanse minister van Buitenlandse Zaken Pietro
kardinaal Parolin, doctrinair hoofd Victor kardinaal Fernández,
de liberale kardinaal Jean-Claude Hollerich, de anti-Latijnse mis kardinaal
Arthur Roche en de Venezolaanse prelaat aartsbisschop Edgar Peña Parra.


dinsdag 6 augustus 2024

HOPE HAPPENING 2024 - BRUSSELS = HELL FEST

Het bezoek van Bergoglio - also known as 'paus Franciscus' - aan Brussel wordt opgezet als een satanische orgie inclusief een anti-katholiek evenement met een blasfemisch optreden van DJ 'Padre Guilherme' - aka 'The DJ from Hell'

Bergoglio's visit - also known as 'Pope Francis' - to Brussels is set up as a satanic orgy including an anti-Catholic event culminating in a blasphemous performance by DJ 'Padre Guilherme'- aka 'The DJ from Hell'







ROME IS IN APOSTASY


"The apostasy of the city of Rome from the Vicar of Christ and its destruction by Antichrist may be thoughts so new to many Catholics, that I think it well to recite the text of theologians of greatest repute. First Malvenda, who writes expressly on the subject, states as the opinion of Ribera, Gaspar Melus, Biegas, Suarrez, Bellarmine and Bosius that Rome shall apostatise from the faith, drive away the Vicar of Christ and return to its ancient paganism. …Then the Church shall be scattered, driven into the wilderness, and shall be for a time, as it was in the beginning, invisible hidden in catacombs, in dens, in mountains, in lurking places; for a time it shall be swept, as it were from the face of the earth. Such is the universal testimony of the Fathers of the early Church."

-Henry Edward Cardinal Manning, The Present Crisis of the Holy See, 1861


The Catechism of the Catholic Church (#675) says:

"Before Christ’s second coming the Church must pass through a final trial that will shake the faith of many believers. The persecution that accompanies her pilgrimage on earth will unveil the “mystery of iniquity” in the form of a religious deception offering men an apparent solution to their problems at the price of apostasy from the Truth. The supreme religious deception is that of the Antichrist, a pseudo-messianism by which man glorifies himself in place of God and of his Messiah come in the flesh." (CCC #675)


"Rome will cast out its Pontiff. It will become a religion of paganism. It will not be part of the Church. Malvenda even writes that pagan Rome will “terribly persecute the Church, shed the blood of martyrs more cruelly than ever…” This tells us that we will be dealing with two different organizations. One of God and one of man. We know that the one of God will be that which the Pontiff is head of. He will be cast out from Rome and will reside in a different city. He will be killed shortly after. The Church that will be persecuted will be under this Pontiff. The organization (or man-made church?) will exalt her own Pontiff). The True Church will be headless for a time without a Pope."

-Henry Edward Cardinal Manning, The Present Crisis of the Holy See, 1861


"For the Church with the true Pontiff will appear as though It has ceased to exist. It will be underground. And scattered. Scarce. And the one that takes over Rome will appear as though it is the One True Church since it will have a pontiff who will be elected who will appear to be humble and holy. Most Catholics will recognize the antipope as the true pope."

-Henry Edward Cardinal Manning, The Present Crisis of the Holy See, 1861


"ROME HAS LOST THE FAITH, MY DEAR FRIENDS! ROME IS IN APOSTASY.

I do not speak empty words, only that I tell you the truth! Rome is in apostasy. You cannot have confidence in them. ROME HAS LEFT THE CHURCH, THEY HAVE LEFT THE CHURCH, THEY HAVE LEFT THE CHURCH! It is sure, it is certain."

October 4, 1987
Archbishop Marcel Lefebvre




ROME IS IN APOSTASIE


Uit de Catechismus van de Katholieke Kerk (#675):

De laatste beproeving van de Kerk

"Voorafgaand aan de komst van Christus moet de Kerk een laatste beproeving doorstaan die het geloof van talrijke gelovigen zal doen wankelen. De vervolging waarmee haar pelgrimstocht op aarde vergezeld gaat, zal het "mysterie van de ongerechtigheid" onthullen in de vorm van een godsdienstig bedrog dat de mensen een schijnoplossing biedt voor hun problemen. De prijs die zij daarvoor betalen is dat zij afvallen van de Waarheid. De ergste godsdienstige dwaalleer is die van de Antichrist, d.w.z. die van een pseudo-messianisme waarin de mens zichzelf verheerlijkt in plaats van God en zijn Messias, die in het vlees gekomen is." (CKK #675)


"Rome zal zijn Paus verdrijven. Het zal een religie van heidendom worden. Het zal geen deel uitmaken van de Kerk. Malvenda schrijft zelfs dat het heidense Rome "de Kerk op verschrikkelijke wijze zal vervolgen, en het bloed van martelaren wreder dan ooit zal vergieten..." Dit vertelt ons dat we met twee verschillende organisaties te maken zullen hebben. Eén van God en één van de mens. We weten dat degene van God datgene zal zijn waar de Paus het hoofd van zal zijn. Hij zal uit Rome worden verdreven en in een andere stad gaan wonen. Hij zal kort daarna worden vermoord. De Kerk die vervolgd zal worden, zal onder deze Paus staan. De organisatie (of door mensen gemaakte kerk?) zal haar eigen paus verheerlijken). De Ware Kerk zal een tijdlang hoofdeloos zijn zonder Paus."

-Henry Edward Cardinal Manning, The Present Crisis of the Holy See, 1861


"Want de Kerk met de ware Paus zal lijken alsof Zij opgehouden heeft te bestaan. Ze zal ondergronds zijn. En verspreid. Schaars. En degene die Rome overneemt, zal verschijnen alsof het de Ene Ware Kerk is, aangezien er een paus zal zijn die gekozen zal worden en die nederig en heilig zal overkomen. De meeste katholieken zullen de tegenpaus als de ware paus erkennen."

-Henry Edward Cardinal Manning, The Present Crisis of the Holy See, 1861


"ROME HEEFT HET GELOOF VERLOREN, MIJN BESTE VRIENDEN! ROME IS IN APOSTASIE.

Ik spreek geen lege woorden, ik vertel je alleen de waarheid! Rome verkeert in afvalligheid. Je kunt er geen vertrouwen in hebben. ROME HEEFT DE KERK VERLATEN, ZE HEBBEN DE KERK VERLATEN, ZE HEBBEN DE KERK VERLATEN! Het is zeker, het is zeker."

4 oktober 1987
Aartsbisschop Marcel Lefebvre


maandag 5 augustus 2024

Jens Van Rompaey - onderzoeker en doctoraatstudent aan de faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de zogenaamde 'Katholieke Universiteit Leuven' - stelt: "Zonder leken raakt de Belgische Kerk haar Calimerogevoel niet kwijt"


Johan Bonny stond twee weken geleden voor een keer niet tussen de schapen,
maar wél bij de kalveren en sprak over "wat hij moest opgeven voor zijn roeping":

"Ik was misschien graag vader geworden"


Hij had misschien dan beter ook deze 'roeping' gevolgd.































Jens Van Rompaey schrijft vandaag in een opiniestuk over Bonny in het Katholiek Nieuwsblad:

Bisschop Johan Bonny liet onlangs weten zijn taak als referent voor misbruik binnen de Belgische bisschoppenconferentie fysiek en mentaal niet meer aan te kunnen [Voor de duidelijkheid, Bonny is niet per se als 'referent' gestopt, maar wél als 'officieel aanspreekpunt'. Het verschil is, dat een bisschop-referent niets doet behalve reizen en een 'aanspreekpunt' praat in dit geval met de 'slachtoffers'. Met andere woorden, Bonny kluste wat bij als amateur-therapeut. Een therapeut is iemand die therapie geeft om iemands mentale gezondheid te verbeteren. Eerste punt van aandacht is dat Bonny hiertoe niet was opgeleid. Tweede punt van aandacht is, dat vele would-be heelmeesters de neiging hebben om de problemen erger te maken.]. Dat tekent de onhoudbaarheid van een situatie waarin leken geen kerkelijke verantwoordelijkheden mogen dragen [Hier gaat Jens Van Rompaey al meteen uit de bocht. Nergens in het Kerkelijk Recht staat dat een 'aanspreekpunt seksueel misbruik' een bisschop moet zijn. Was er nu één taak weggelegd voor een leek, dan wat het dit wel. Maar, niet zo in de optiek van Bonny die zich er zélf persoonlijk mee ging bemoeien.].

Bisschop Johan Bonny gooit de handdoek in de ring als aanspreekpunt voor seksueel misbruik. Sommige slachtoffers zullen dat betreuren, anderen zullen dat toejuichen. De toekomst zal uitwijzen of hij aan de juiste kant van de geschiedenis stond. Zoals alle mensen zal hij zowel goed als kwaad aangericht hebben. [Jens Van Rompaey schijnt niet te beseffen dat Bonny dit niet moest doen om een 'goede' bisschop te zijn. Hij had zich er - zoals in vele andere gevallen (remember Romeo Castellucci, etc.) - beter niet mee bemoeid omdat hij vrij naïef is en totaal ongeschikt is om bijvoorbeeld amateur-therapeut te spelen. Dat Bonny "zowel goed als kwaad aangericht zal hebben" is evident. Dat is tegenwoordig het niveau van een doctoraatsstudent Theologie die zich met anti-katholieke concepten als 'synodaliteit' en de vraag 'wat de Kerk van de wereld kan leren' bezighoudt. Het probleem van Bonny is, dat hij - samen met de meeste andere Vlaamse 'bisschoppen' - de leeglopende kerken terug gevuld wilde krijgen met homo’s en lebiennes hetgeen natuurlijk haaks staat op de preventie van 'seksueel misbruik'. Het komt erop aan om de kat niet bij de melk te zetten.]

Wat echter weer als een paal boven water staat is het Calimerogevoel: “Zij zijn groot en ik ben klein”. In bijna al hun communicatie slagen vertegenwoordigers van de Kerk in België er nooit in zich volledig te ontdoen van een verongelijkt gevoel. Het klopt dat bisschoppen veel taken hebben en gemiddeld tot hun 75ste werken, significant langer dan de wettelijke pensioenleeftijd. [Figuren zoals een Godfried 'kardinaal' Danneels of een Roger Vangheluwe hebben nooit een Calimerogevoel gehad. Bonny is gewoon een zéér zwak en kleingelovig figuur. Ik begrijp dus niet wat Jens Van Rompaey (die onze Blog ook leest) hier probeert te zeggen.]

Het is echter gewoon een feit dat de Kerk zodanig piramidaal, hiërarchisch en klerikaal is opgebouwd [Het schijnt onze Leuvense theoloog volledig te ontgaan dat God het universum schiep in een hiërarchische orde waarover Hij het hoogste gezag heeft. Op dezelfde manier heeft God, in de Goddelijke Persoon van Jezus Christus, Zijn enige ware Kerk gevestigd, waarover Hij Petrus en zijn opvolgers als opperhoofd heeft aangesteld.] dat competente leken de bisschoppen nog altijd niet kunnen ondersteunen [Nergens in het Kerkelijk Recht staat dat een leek een bisschop niet mag ondersteunen.]. Dat wordt zo stilaan toch wel onhoudbaar [Jens Van Rompaey moet toch oppassen om zichzelf niet belachelijk te maken. Het is duidelijk, dat hij niet weet waarover hij hier spreekt.]. Het Rijke Roomse leven is voorbij; de Kerk heeft het zwaar te verduren en de toekomst ziet er allesbehalve rooskleurig uit [Het probleem van de hedendaagse mens is, dat hij geen oog heeft voor de tijddimensie en de veranderingen doorheen de tijd. Alsof de Kerk een probleem zou hebben??? Heeft de wereld niet véél éérder een probleem? Op een dag waarop we het begin van een financiële meltdown beleven, klinken dergelijke generaliserende uitspraken nogal blasé.].

Maar halsstarrig vasthouden aan structuren die al jaren uitgehold of op sterven na dood zijn, kan wijzen op therapeutische hardnekkigheid [Met andere woorden: "Laten we de Kerk maar euthanaseren".]. En hoewel de Kerk bijna per definitie geen progressief instituut is op moreel vlak, is ook zij tegen therapeutische hardnekkigheid [Beste Jens, je moet niet vergeten, dat de Satanisten daar op Golgotha Christus ook hebben proberen te euthanaseren, maar ook dat plannetje is mislukt! Dus, jouw voorstel is helemaal niet zo 'progressief'!].

Een deel van de oplossing is dus simpel [Nu gaat het komen. Ik ben altijd een beetje argwanend wanneer mensen met 'simpele' oplossingen komen.]. Ik zou de Belgische bisschoppen aanraden om de handen uit de mouwen te steken en op alle niveaus competente leken aan te werven. Werf mensen aan met de juiste competenties en expertise en betaal hen naar behoren [Beste Jens, in alle Belgische bisdommen samen zijn er méér dan 2.000 leken benoemd door een bisschop (o.a. in diensten van de bisdommen) en dan hebben we het nog niet over het onderwijs en de zorg, etc. Dus Jens, toch maar oppassen met 'simpele' oplossingen!].

Geef leken ook meer verantwoordelijkheid over de Kerk op alle niveaus [Onder het motto: "Laymen invade the Church to play God". Geen wonder ook! Immers, de Satan zélf doet zich ook voor als een engel des lichts.]. Want zoals Johan Bonny vorig jaar zei dat priesters geen priester worden “om deze stal uit te kuisen” [Is het niet een favoriete beeldspraak van Bergoglio die beweert, dat priesters "herders moeten zijn die naar hun schapen ruiken" en "geworteld moeten zijn in de situatie van hun kudde"? Het uitmesten van de stal hoort hier ook bij. Laat het duidelijk zijn, Jens heeft nog nooit een schaapsstal gezien.], zo zijn de meeste katholieken geen lid van de Kerk om te zien hoe ze toch niks te zeggen hebben en hoe het instituut verder richting de afgrond dendert [Punt is dat je geen Katholiek bent om "iets te zeggen te hebben in de Kerk". Katholiek-zijn betekent, dat je het Volmaakte Leven wil bereiken, dit betekent samen zijn met de Allerheiligste Drie-Eenheid. Deze gemeenschap van leven en liefde met de Drie-Eenheid, de Maagd Maria, de Engelen en alle Gelukzaligen wordt "Hemel" genoemd. De Hemel is het uiteindelijk doel en de verwezenlijking van de diepste verlangens van de mens, de hoogste en definitieve staat van geluk. Leven in de hemel is "bij Christus zijn"! Dit doel wordt veelal bereikt net door niets "te zeggen te hebben in de Kerk".].

De 'beste stuurlui' staan misschien aan wal, maar deze keer kunnen ze er niks aan doen. [De beste stuurlui hadden "deze keer" misschien beter hun mond gehouden!]

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Levensbelevenissen op de weg naar Covadonga

vrijdag 2 augustus 2024

BREAKING | Aartsbisschop Carlo Maria Viganò spreekt nu ook van een 'coup' in de Kerk: "We are facing a coup d'état in the Church" | KAVlaanderen beweert dit al méér dan 10 jaar, net zoals het principe van de 'Papa dubius, Papa nullus'!


Link naar het artikel van LifeSiteNews:

https://www.lifesitenews.com/opinion/is-archbishop-vigano-really-in-schism/




BREAKING | Het Tweede Vaticaans Concilie was zoals bekend een CIA-Project

Het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken had tenminste één mol in het Vaticaan zitten die hen informatie verstrekte over hoe het Department of State zich op de meest effectieve manier met het Conclaaf van 1958 zou kon bemoeien, zodanig dat er een 'gematigd' figuur tot Paus zou worden gekozen. De Kardinalen Siri, Ruffini of Ottaviani zouden als Paus een "ramp voor de Kerk zijn". Uiteindelijk kwam Angelo Roncalli - die in feite al tijdens het Pre-Conclaaf werd 'verkozen' - als 'overwinnaar' uit het Conclaaf tevoorschijn. Enkele maanden later kondigde Roncalli zijn voornemen aan om het Tweede Vaticaans Concilie te organiseren.


S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------