BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 18 augustus 2023

Is de 'woke' UGent een maçonnieke hersenspoelmachine die haar studenten probeert te indoctrineren en o.a. vegetariërs probeert te kweken?


Marx, Nietzsche, Darwin en Freud proberen - met hun pseudo-wetenschap -
de Christelijke zielen naar de hel te drijven























vrtnws: "UGent vermindert vegetarisch aanbod in restaurants"

De Universiteit Gent gaat minder vegetarische maaltijden aanbieden in de studentenrestaurants. Tot nu was de helft van het aanbod vegetarisch, maar vanaf het komende academiejaar zal dat nog maar een kwart zijn. De meeste studenten bleven voor vlees en vis gaan, en daardoor moesten de restaurants te veel voedsel weggooien en kregen ze het financieel nog moeilijker dan al het geval was [Dit is een totalitaire, immorele positie die de Universiteit van Gent inneemt]. Ze willen nu het aanbod beter afstemmen op de vraag.

Volgens de Gentse universiteit staat de dienst studentenvoorzieningen al jaren voor financiële uitdagingen ['Links' leidt vroeg of laat altijd tot een faillissement!]. "Aangezien de stijging van de voedselprijzen, de toegenomen energie- en loonkosten en de kosten van ondersteunende logistieke processen niet evenredig worden gecompenseerd via een toename van de overheidsfinanciering, wordt het voor de studentenrestaurants steeds moeilijker om een financieel evenwicht te realiseren", aldus de UGent. De afgelopen maanden werd samen met de studenten en het personeel naar oplossingen gezocht om de studentenrestaurants financieel leefbaarder en duurzamer te maken.

Uit een onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de klanten voor niet-vegetarische gerechten kiest, ook al is de helft van het aanbod vegetarisch. Verder bleek er ook een zekere ontevredenheid bij de klanten, zegt de unief: "Uit de jaarlijkse tevredenheidsenquête bleek dat klanten niet tevreden waren over het aanbod van vis en meer variatie wensten in het aanbod van vlees. Het is de bedoeling om het aanbod in de toekomst beter af te stemmen op de vraag." Daarom zullen de studentenrestaurants vanaf volgend academiejaar 75% niet-vegetarische en 25 % vegetarische gerechten aanbieden. De afgelopen jaren was het aanbod nog 50-50.

Bovendien besliste de Sociale Raad samen met de dienst Maaltijdvoorzieningen om rundsvlees zoveel mogelijk te vervangen door varkensvlees. "Door het gebruik van de Ecologische Impactscore (EIS) kan geconcludeerd worden dat rundsvlees (score 7/8) een veel grotere impact heeft dan varkensvlees (score 5/6) of kip (score 6)." Elk gerecht zal in de toekomst ook getoetst worden aan die EIS. Gerechten met een te grote milieu-impact zullen niet meer aangeboden worden [Betekent dit nu dat er geen rundvlees meer wordt aangeboden? Waar haalt een universiteit het recht vandaan om te bepalen wat de studenten moeten eten?].

Bron: vrtnws


Enkele bedenkingen

Aangezien vlees een rijke bron is van essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine B12 en ijzer, en zuivelproducten een rijke bron van eiwitten en calcium zijn, blijkt nog maar eens, dat een hedendaagse universiteit niet meer bekommerd is om dé waarheid en dé gezondheid van hun studenten (cfr. de Covid-19-propaganda). Integendeel, in het onderwijs draait intussen alles rondom de linkse, WOKE ideologie. Zo tiert groene, feministische en homoseksuele indoctrinatie bijvoorbeeld welig op de campus. Maar, dit zijn slechts symptomen van een veel groter probleem. De hedendaagse 'westerse cultuur' is gebaseerd op de frauduleuze aannames van de 'Verlichting', een maçonnieke beweging die zich inzet voor het creëren van een nieuwe - seculiere/satanische - wereldorde die het bestaan ​​van God en onveranderlijke natuurlijke en spirituele wetten probeert te ontkennen. Het doel is de geestelijke en fysieke eliminatie van elke (geschapen) mens.

De 'vrome' universiteitsprofessoren van tegenwoordig zijn de goedbetaalde priesters in deze seculiere sekte. Als dove mannen die een piano proberen te stemmen, of als blinden die de weg proberen te wijzen, gaan zij de menselijke conditie uitleggen zonder enige verwijzing naar de Schepper van de mens. Ze portretteren in plaats daarvan de mens als een verlaten, zielloos dier in een mechanistisch universum, verwikkeld in een meedogenloze strijd om te overleven, vervreemd van de natuur en zijn medemens. Ze promoten de 'vrijheid' waarmee ze de vrijheid bedoelen om Gods Orde te verwerpen, toe te geven aan dierlijke lusten en een solipsistische en disfunctionele persoonlijke realiteit te creëren.

Het hedendaagse onderwijs en de hedendaagse cultuur zijn opzettelijk ontworpen om ons disfunctioneel te maken. Op de universiteit worden de studenten alleen maar geconfronteerd met de satanische 'Cult of Great Men'. Het universitaire pantheon van tegenwoordig promoot enkel maar de moderne pretendenten - zoals Darwin, Marx, Nietzsche en Freud - die de plaats van God hebben ingenomen. Het kleinste verzinsel van deze 'Grote Mannen' wordt behandeld alsof het de Heilige Schrift is.

Wetenschappelijke artikelen en boeken zijn gewijd aan de 'wijze woorden' van deze 'Grote Mannen', die later slechts illusies blijken te zijn. Professoren - de verwende priesters van deze seculiere sekte - hebben er alle belang bij om 'The Cult of Great Men' in stand te houden. Ze initiëren studenten in een levenslange gewoonte van mentale slaafsheid. Alle kennis komt uit het brein van deze en nog enkele andere 'Grote Mannen', daarbuiten is er niets. Studenten kunnen alleen maar streven naar het analyseren van hun betekenis. De gemoedstoestand van de studenten wordt passief en gedesoriënteerd. Door voortdurend het verleden te bestuderen, denkt de student dat er niets meer te doen valt. Er moeten geen manifesten meer worden geschreven, er hoeven geen Bastilles te worden bestormd, want we zijn bij het eind van de geschiedenis aangekomen. Toch gaan we om één of andere reden nog snel het klimaat en de ijsberen redden, want zonder kunnen we niet. En daarom eten we voortaan ook géén vlees meer. Dat laten we aan de wolven over.

Zoals je inmiddels hebt begrepen, zijn de hedendaagse universiteiten niet bedoeld om de mens te verheffen of te versterken, maar om hem te kneden. Minder eten, is zéér gezond en daarom moet de landbouw kapot. Want, de wereld is toch eigendom van en wordt bestuurd door een geheimzinnige bankierskliek en hun lakeien. Wij willen hen toch niet voor de voeten lopen of hen met onze dieselauto's de pas afsnijden. Het uiteindelijke doel, in de woorden van Cecil Rhodes, is om "geleidelijk alle rijkdom van de wereld te vergaren" in de handen van de oligarchen. Natuurlijk moet dit plan worden verdoezeld. Ze willen van de studenten hun willoos gereedschap maken. Professoren die het spel niet spelen, worden belachelijk gemaakt of ontslagen. Universiteiten zijn intussen géén plaatsen meer voor stimulerend onderzoek of debat. Het zijn stilstaande binnenwateren geworden die stinken naar geld, compromissen, leugens, bedrog en desillusie.

Met andere woorden, de Deep State heeft de mensheid besmet met de illusie dat ze aan een humanistische utopie bouwen die gebaseerd is op de rede, terwijl ze in feite een neo-feodale tirannie aan het opbouwen zijn. 'Vooruitgang' betekent tegenwoordig dat we dichter bij de totale satanische heerschappij komen. Dit is de essentie van het 'globalisme' en het principe achter vele van de gefabriceerde 'wereldgebeurtenissen'.


In God zijn idealen zoals rechtvaardigheid, goedheid, waarheid en liefde vanzelfsprekend. De eerste prioriteit van de satanisten is het vernietigen van het Christendom en het geloof in God. Ze moeten de mensheid loskoppelen van haar metafysische verankering om zo een valse realiteit te creëren die bevorderlijk is voor hun satanische heerschappij. De universiteiten van tegenwoordig zijn een placebo, een surrogaat voor écht onderwijs. Het is ideologische indoctrinatie die je kwalificeert als een medewerker van de Deep State, omdat je in feite met je diploma aantoont, dat je niet kan en wil denken en dat je géén 'rebel' bent!

11 opmerkingen:

Anoniem zei

Uiterst verdienstelijk van @The Guardian Angel om op die krankzinnige Toestand aan de "Universiteit Gent" te wijzen.
Ze zijn daar inderdaad srapelzot geworden.
Ieder goed geleid bedrijf laat eerst meerdere brede omvragen houden en goede steekproeven maken vooraleer belangrijke veranderingen door te voeren.
En de klant/cliênt is koning.
De gentse tisten hebben eerst zeer lang met groen en links fanatisme hun vegetarisch-waan proberen door te drukken met een fifty-fifty- verhouding (simsalabim uit hun duim gezogen) en krabbelen nu na enorm veel voedselwegsmijten terug (ttz eerst bij het volgende academische jaar).Datt is ronduit pervers.
"De klanzt is koning" maar eerst na vele jaren...
Van markteconomie en vrije wil geen snars benul.
Hetminste wat men hier kan verwachten is: het direct buitensmijten van de verantwoordelijken van deze onzin, hun directe bestraffing met loonbeslag, ontzetting uit hun burgerlijke rechten en het stellen van hun goederen onder sequester tot ze de door hen aangerichte schade terugvergoed hebben.

Anoniem zei

Dat is natuurlijk de afgrijselijke dictatuur van de woke.
Hysterisch fanatisme en geen benul: dat zijn de hoofdcomponenten voor massamisleiding en heksenjacht.
De aangestreefde productie van de "nieuwe mens".
Met de onzinnige coronadecreten en de geconcentreerde onzin der virokogen, dierenartsen, infectiologen enz. probeerden ze hun slag te slaan.
En ze zeggen en schrijven het nu zelf: in de duitse weekkrant "Die Zeit", links-liberaal, schreef een 27 jaar oude journalist een zeer groot artikel over de invoerung der nieuwe energietechnieken en de daarmee gepaarde goed verstaanbare strubbelingen der bevolkering bij die tektonische veranderingen; en dan schrijft die piet woordelijk: "Het is nu eenmmaal zo: men moet alles hard doordrukken zondr op kritiek te wachten en dan eenvoudig het deksel erop".
Dat hebben natuurlijk ook Stalin en Hitler gedaan en Danneels met zijn pedosexindoctrinatie ook.
Onmenselijke perversiteit.

Anoniem zei

Een soortgelijke dictatoriale gezinning werd ook door de top van de noordbelgische bastaardkerk onder Danneels gehuldig, en wel tussen de jaren 1977 en 2009.
In een spreekbeurt bij de Universiteit Antwerpen zei Ernest Henau (1937-2023), zogezegd "een groot boegbeeld van de kerk in Vlaanderen" (sic kerknet) naar aanleiding van het vele veschuiven en reduceren van de uitzendingen van de KTRC(Kath. Televisie-en Radiocentrum):
" Dat de programmamakers niet alleen mogen kijken naar wat het publiek wil, maar dat ze de mensen ook zouden moeten laten smaken wat ze totnutoe niet kennen".
Dat is natuurlijk complete onzin.
Met deze uitspraak kan men ook brede reclame voor pedofiel misbruik verdedigen.
Dat hebben de bastaardkerkers dan ook vanaf 1985 (Barzin/Werkgroep voor de interessen der pedo.
fielen in de kerk) via Roeach3 (1994-1999) tot VanGheluwe en Operatie Kelk (2010-2011) vlitig gedaan."De creatie van de nieuwe mens": met bio en veel pedo (stond expressis verbis in het partijmanifest der Grünen in 1977 ff. en werd nooit herroepen).
Smeerlappen

Anoniem zei

Vanwaar de belangstelling voor de menukaart van een vrijzinnige universiteit?

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Wat daar in Gent rondloopt, is ook voormalige Katholieke jeugd. Het zou me veel plezier doen wanneer ze hun ogen zouden opendoen voor de realiteit. Hoe kunnen zij gelovig zijn, wanneer ze zo met hun voeten laten spelen? NUL ruggengraat!

Anoniem zei

aan anoniem 21 augustus 2023 om 12:34

Een domme vraag.
Het is één der edelste en belangrijkste taken voor elke oprecht en serieus gelovige katholiek om zich dapper in te zetten en te strijden en te vermanen wanneer zielen in gevaar zijn.
Wanneer de woke- en de linksgroen ersatzreligie fanatiek hun wil opdwingen aan vlaamse studentinnen en studenten, is het plichtverzuim hier niets te doen.
U en Marc van Ranst mogen- nee: moeten- zich voeden met een witloof-aardappelendiêet (alles niet gekookt om het klimaat niet op te warmen).
Bon appétit! :-)

Anoniem zei

Er bestaan geen domme vragen, er zijn wel domme mensen die een vraag niet-begrijpend kunnnen lezen.
Uw commentaar is overbodig, GA heeft de vaag wél begrepen en meer dan voldoende beantwoord.
Wie is hier de "domme"?

Anoniem zei

Gij natuurlijk.
Uw vraag was zeer kort (1 lijn) en zeer goed verstaanbaar.
En ik heb er een fundamenteel antwoord op gegeven, gebaseerd op de katholieke traditie.
Daarvan schijnt Uinderdaad geen snars te weten.
Op een eche katholieke website is dit artikel helemaal op zijn plaats.
Fundamentaliteit is nooit overbodig. Ze is broodnodig, zeker bij geweldig veel onwetenheid.
Vooraleer vragen te stellen, toch beter eerst de Hl. Schrift en de christelijke kerkvaders lezen.

Anoniem zei

De voorzitter van de bestuursraad van de universiteit Gent is Geert Bourgeois van N-VA (cfr. DeStandaard 27 september 2022).
Een partij die typisch voor de totale dechristianisering staat : vroeger op christelijke en katholieke geest geschoeid, intussen alles christelijke kwijtgeraakt, en in navolging van de cvp nu helemaal woke- LGBTQ en volks-vulgair dolgedraaid.
(Dat heeftnoverigens ook Marine Le Pen vastgesteld bij een uitgebreid informatiebezoek aan Vlaanderen.

Het ongelooflijk diep niveau van de poltici, niet in het minst van de N-VA, ziet men ook aan de wildplassende Theo Francken.
"Beste Theo Francken,
Het eigenlijk erge aan de zonde is niet zozeer het begaan van de zonde op zich, maar wel het smukken en verdoezelen achteraf met mooie woorden, zodat men deze zonde achteraf nog veel gemakkelijker kan begaan" ( citaat JosephCardRatzinger *, wijlen Paus benedictus XVI, mijn onovertreffelijke oudleraar en groot voorbeeld)

Stomdronken wildplassen in een bloembak op de Emile Jacqmainlaan is al erg genoeg.
Dat U echter er direct aan toevoegt, dat U "ook maar een mens is", is superonnozele domheid en een fnuikende illustratie van het onderaards niveau van de politici Uwer partij.
Er zijn zeer veel ensen die niet stondronken op de openbare straat lopen, ook niet bij Stress, en ook niet in bloembakken wateren.
Als penitentie mag U alle bloembakken op de Emiel Jacqmainlaan tussen Rogier en De Brouckère
wieden en met tuinaarde opvullen en er achteraf met de gieter braaf water over sproeien.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

De Ratzingerianen zitten overal.

Ik denk dat de vijanden van de Kerk de impact, die Ratzinger/Benedictus op mensen had, onderschatten.

Benedictus XVI is één van de grootste mannen uit de wereldgeschiedenis.

Hij moest het opnemen tégen het Obama-Biden-Regime, dat eerder Berlusconi al had afgezet. We zien trouwens hoe heldhaftig de tegenwoordige Europese 'leiders' zijn ten overstaan van de VS. Benedictus XVI heeft de Kerk spiritueel gered. Benedictus XVI is de grootste figuur - in positieve zin - van de 21ste eeuw.

Benedictus is te vergelijken met een Paus Pius XII die het tégen Hitler én Roosevelt/Churchill moest opnemen. Zonder Pius XII zou Rome toen al - niet door Hitler - maar wél door de Amerikanen/Britten - totaal vernietigd geweest zijn. Denken we maar aan het bombardement op San Lorenzo.

In de wijk San Lorenzo kan je het “Park van de Gevallenen van 19 juli 1943” vinden, met het monument ter nagedachtenis van de namen van de 1.492 onschuldige burgerslachtoffers. In de buurt zie je nog steeds de sporen van het bombardement in de gebouwen, in de moderne nieuwbouw en in de lege ruimtes. Paus Pius XII verliet het Vaticaan direct na het bombardement op San Lorenzo om de burgers te midden van de ruïnes toe te spreken en redde zo Rome materieel.

Paus Pius XII is de grootste figuur - in positieve zin - van de 20ste eeuw. Paus Pius X stierf net bij het begin van de Eerste Wereldoorlog en bleef een dergelijk lot bespaard.

Benedictus XVI is ook te vergelijken met Paus Pius VII in de 19de eeuw en Paus Pius VI in de 18de eeuw die beiden met Napoleon te maken kregen en in ballingschap gingen.

Net zoals bij Benedictus XVI had de gevangenschap van Pius VII voor hem één positieve kant. Het gaf hem een ​​uitstraling die hem erkende als een levende martelaar, zodat hij, toen hij in mei 1814 terugkwam in Rome, door de Italianen zeer hartelijk als een held werd begroet.

Met Benedictus heeft men er alles aan gedaan om géén martelaar van hem te maken. Helaas is dat plannetje mislukt!

Anoniem zei

In Gent loopt nog wel méér mis!

De studentenraad van de Universiteit Gent reageert bezorgd op de aanwerving van een veroordeelde Reuzegommer als doctoraatsstudent. De voormalige praeses van de studentenclub werd drie maanden geleden veroordeeld voor de onopzettelijke doding van Sanda Dia. "We moeten erover waken dat studenten zich veilig voelen in zijn omgeving", aldus Mattias Niels, voorzitter van de Gentse Studentenraad.

"Indien mensen kritiek zouden hebben op de aanwerving zal ik daar begrip voor opbrengen", reageerde rector Rik Van de Walle in een schriftelijke mededeling. "Omgekeerd vraag ik ook begrip voor de basisprincipes waarop onze rechtsstaat gestoeld is."

Voor sommige studenten gaat de aanstelling van de oud-Reuzegommer een brug te ver. "Wij coördineren als studentenraad een groot team van vertegenwoordigers. Eén van hen heeft intussen aangegeven dat hij de lijn van de UGent niet verdedigbaar vindt, en dat hij erover na denkt zijn mandaat stop te zetten."

Blijkbaar hoef je géén verstand te hebben om in Gent een doctoraat te maken!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------