BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 26 juni 2022

"Abortus = moord" is niet de overtuiging van de Tsjeven van de CD&V


















Na het nieuws uit de Verenigde Staten, werd onder meer door Gwendolyn Rutten van Open VLD opnieuw gepleit voor een versoepeling van de abortusregels in ons land. Nochtans werd die discussie in september 2020, in volle onderhandelingen voor een nieuwe federale regering, ook al gevoerd. En bij CD&V lag de vraag tot versoepeling toen erg moeilijk. Sammy Mahdi, sinds gisteren de nieuwe partijvoorzitter maar destijds nog federaal parlementslid, zei toen in "De afspraak op vrijdag": "Als anderen vinden dat abortuswet versoepeld moet worden, vorm dan een regering zonder ons".

Is er vandaag wat CD&V betreft wel al een opening?  "We hebben aangegeven dat er een expertencommissie moet komen die een multidisciplinair onderzoek voert om te kijken hoe je dat best doet", zegt CD&V-voorzitter Sammy Mahdi in "De zevende dag". "Ik heb partijen horen zeggen dat de bedenktijd die vandaag op 6 dagen zit, verkort moet worden naar 48 uur. Maar een aantal abortusklinieken geven aan dat dat misschien niet het beste is om te doen."

"Wat ik vooral vraag is om daar op een serieuze manier mee om te gaan. Ik maak me ook ernstige zorgen als ik zie wat in de Verenigde Staten gebeurt, een aantal van de verworvenheden zijn niet definitief en op dat vlak moet je blijven strijden voor een aantal rechten ten aanzien van vrouwen die effectief overgaan tot abortus. Ik denk dat je daar een aantal beschermingsmaatregelen in moet passen, maar liefst niet door politieke spelletjes te spelen. Laten we dit op een serieuze manier aanpakken. Vandaar de vraag van onze partij om een expertencommissie samen te roepen."

Voor CD&V blijft abortus dus een vrouwenrecht, bevestigt Mahdi. "Ik heb bepaalde partijen, om Vlaams Belang dan bij naam te noemen, de voorbije tijd ook wel horen communiceren over een verbod bij ons. Je moet je daar zorgen over blijven maken: en er niet van uitgaan dat we dat verworven hebben en dat dat altijd zo zal blijven."

En wat als de expertencommissie een versoepeling steunt? "Je moet eerst luisteren naar de expertencommissie en dat moet breder gaan dan alleen de termijnen. Ik herinner me nog, net voor de vorming van de nieuwe federale regering, dat alle partijen afkwamen met een bepaalde termijn: de ene zei 18 weken, een andere zei 20 weken en ik denk dat ik de PVDA zelfs tot 24 weken heb gehoord. Je krijgt dan soort van opbod, waarbij je je afvraagt voor wie dit precies is: om de eigen achterban te paaien om de meest progressieve te zijn of in het belang van de vrouwen zelf. Laat de belangen van de vrouw voorop staan."

Bron: vrtNWS


Wanneer zegt de CD&V haar Nazistische abortus-ideologie vaarwel?

Verschillende moorddadige ideologieën hebben geprobeerd een einde te maken aan het verbod op abortus. Onder meer het liberalisme, het communisme en het nationaalsocialisme waren hier 'succesvol' in. Nazi-Duitsland gebruikte abortus in veel gevallen om het Germaanse ras zo 'puur' mogelijk te houden. In het totalitaire China werd abortus voor de éénkindpolitiek gebruikt om de bevolkingsgroei af te remmen.

Een 'fijn' gezelschap, beste 'groene' Sammy!



Het Vijfde Gebod: "Gij zult niet doden" (Exodus 20,13)



2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gwedelyn moet net nu maar over versoepelen beginnen. In Amerika wilden ze ook versoepelen. Je ziet hoe het afgelopen is.

Anoniem zei

Kijk eens naar deze foto.

https://images.vrt.be/width960/2022/06/27/80695109-f643-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg

Vandaag op CD&V hoofdkwartier.

Hier in het dorpszaaltje van een boerengat gaat het er professioneler aan toe.

Dat is daar een van de machtigste mensen in het land zijnde partijvoorzitter, met uiteraard ambities voor het premierschap.

Wel, goed nieuws, lager kan niet en daarom kan het alleen beter. (Hoop ik toch)

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------