BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 3 september 2020

Roger Lybaert: "Mensen sterven hier aan eenzaamheid"


De 89-jarige Roger Lybaert heeft in "De afspraak" herhaald dat hij vindt dat hem zijn vrijheid ontnomen is sinds het uitbreken van de coronacrisis. Zijn brief op de website van Knack is intussen al meer dan 20.000 keer gelezen. "De mensen uit de woonzorgcentra worden niet gehoord. Dit is de eerste keer dat een bewoner van een woonzorgcentrum aan het woord komt", zegt Lybaert in de studio van "De afspraak".


De 89-jarige Roger Lybaert heeft in een brief aangeklaagd dat de ouderen in onze maatschappij het slachtoffer zijn van de coronamaatregelen. "Wat vandaag gebeurt door de komst van de COVID 19-pandemie en onder het mom van ons geestelijke en lichamelijke welzijn is een drogreden om mensen van tachtig jaar en ouder uit de maatschappij te verwijderen", schreef Lybaert in Knack.  

In "De afspraak" herhaalt de rusthuisbewoner dat hij vindt dat hem zijn vrijheid is ontnomen. "De mensen ouder dan 80 jaar uit de woonzorgcentra worden niet gehoord. Dit is de eerste keer dat een bewoner van een woonzorgcentrum aan het woord komt", zegt Lybaert in "De afspraak".

"Mijn vrouw en ik woonden er goed tot het uitbreken van de coronacrisis. Toen ging de deur op slot, maar het was te laat. Er zijn verschillende mensen die corona kregen. Bij de verzorgers en verplegers zijn er mensen die het virus binnengebracht hebben. Ik heb ook corona gehad. Ik ben niet doodgegaan en was ook niet van plan om te sterven. Er zijn 22 mensen in ons woonzorg­centrum overleden. De hoofdoorzaak dat mensen sterven in een woonzorgcentrum is eenzaamheid."

Bron: vrtNWS

Link naar het interview met Roger Lybaert in 'De Afspraak':

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/09/02/rusthuisbewoner-coronacrisis-is-drogreden-om-mensen-van-ouder/


4 opmerkingen:

Anoniem zei

DEEL 1

Niets van wat er in Knack te lezen staat is nieuws voor diegenen die dit blog regelmatig lezen.

Al gedurende 6 maanden lezen we hier dat het verbod op bezoek in de rusthuizen het resultaat heeft dat:
1/ Het personeel zich niet moet verantwoorden voor slechte zorg.
2/ CoViD quarrantaines na vermoedelijke besmetting en louter angst om besmet te worden, worden snel, te pas en onpas, door het personeel aangewend als excuus voor ziekteverzuim, hetgeen tot een tekort aan ervaren personeel leidt, hetgeen punt 1 versterkt.
3/ Doodsoorzaken worden allemaal aan CoViD toegeschreven.
4/ Passieve en actieve euthanasie gaan ongecontrolleerd, hetgeen punt 3 versterkt.
5/ De overtuiging dat CoViD oversterfte bewerkstelligd heeft, versterkt punt 1 to 4. (Het is toch normaal dat er veel mensen sterven, want het is corona)
6/ En al wie het bovenstaande overleeft, sterft dan aan eenzaamheid.

Netto resultaat; 50% van alle Coronadoden zijn in de rusthuizen gestorven. Over de incompetentie en het wanbeleid vanwege de overheid, de veiligheidsraad, maar ook de rusthuizen, die deze situatie moedwillig bewerkstelligd heeft, wil ik niet eens uitwijden. Een pleidooi ter beschuldiging van massamoord is voor een andere dag. De overheid is zich hiervan in dermate bewust, dat ze de hulp van Knack inroept om haar veratnwoordelijkheid te verdoezelen, met een “noodkreet” over “Eenzaamheid”. (Oei, oei, oei, compleet met evocatieve taal)

Deze blogmoderator klaagt de eenzaamheid al maanden aan, maar niemand die ernaar kraaide. Dus waarom moeten “we allemaal stil worden” (volgens de VR), met deze brief van Roger Lybaert?

OMDAT LYBAERT ALLEEN OVER “EENZAAMHEID” en “VRIJHEID” SPREEKT. ZODOENDE KAN DE PERS PUNT 1 TOT 5 ONDER HET TAPIJT VEGEN, OM ZO HET WANBELEID VAN DE OVERHEID TE KUNNEN VERZWIJGEN.

Ze leveren het alibi voor de overheid, om dagvaardigingen te vermijden, en in mijn boek betekent dat, dat de pers zich daarmee medeplichting maakt aan de slachting die tijdens de Corona lockdown in de rusthuizen plaatsgegrepen heeft.

Dit hele verhaal is een manipulatie van de massa, van een zeer subtiele soort die we vandaag steeds vaker herkennen, en er bestaat een naam voor; GASLIGHTING.

Anoniem zei

DEEL 2
‘Gaslighting’ is een leenwoord uit het Engels waarvoor – naar mijn weten – voorlopig geen vertaling bestaat. Het wordt mijns inziens hoog tijd dat men vertrouwd wordt met dit begrip, want we worden er dagelijks mee gebombardeerd. Alles wat er in de pers te lezen is, is ‘Gaslighting’.

‘Gaslighting’ is een vorm van psychologische manipulatie, waarmee de pleger onderhands twijfel zaait bij een individu of groep, zodat die hun eigen geheugen, waarnemingen, critisch vermogen en logisch denken in vraag doet trekken, met het doel cognitieve dissonantie op te wekken, waaronder lage eigenwaarde. De pleger gebruikt ontkenning, tegenstelling, misinformatie, weerhouden van informatie, en misleiding, om de waarden van het slachtoffer te betuttelen.

De brief zelf is gaslighting. Er staat veel in dat niet waar is. Maar Lybaert vermeldt deze onwaarheden om een alternatieve realiteit te wekken.

"Maar ik ben dan ook al 89. Dus, beste mensen, stop me maar rustig en stilzwijgend in een woonzorgcentrum of in de geriatrie. Dan horen en zien jullie me niet meer - jullie eigen vrijheid is immers niet beperkt. Wat heb je dan nog om te klagen oudje? Zwijg en sterf."

Ik vraag me af welke relatie hij met zijn 6 kinderen heeft? En wat zij van deze uitspraak denken? De man is bitter over een situatie die niets met zijn kinderen te maken heeft. Hij valt de verkeerde aan. Over zijn vrouw geen melding. Hij gaat winkelen met zijn schoonzus. Dit suggereert dat zijn vrouw geriatrisch is, en minder gezond dan hijzelf. Hij zal zijn vrouw in het rusthuis gevolgd zijn, toen zij te veel zorg nodig had om thuis verzorgd te worden.

"Vrijheid is alleen nog een recht voor wie jonger is dan 80". Het is niet alsof die geen huisarrest gekregen hebben. Het alleen zij die in een rusthuis wonen wiens vrijheid ontnomen is.

Er wordt over de tweede wereldoorlog gesproken, toen men voor vrijheid gevochten heeft. Wel, die uitspraak is zowieso bullshit, en deze man zal toen niet veel gevochten hebben.

Er is allerlei uit deze paar zinnen af te leiden, maar niets van wat er misgegaan is met het corona beleid. Zo is er helemaal geen melding van punt 1 tot 5.

Des te meer reden om ongerust te worden dat de pers hier aandacht aan bestedt.

Verder, de reactie van de pers komt 6 maanden te laat. Het is niet dat de bewoners van rusthuizen nu pas eenzaam zijn. Ze zijn al 6 maanden eenzaam. Is deze schande de pers nu echt ontgaan? Hebben ze nu echt een brief van een willekeurige ouwe knar nodig om opeens over eenzaamheid te beginnen?

Verder, in de voorbije 6 maanden hebben ze geweigerd de crisis in de rusthuizen aan de kaak te stellen, afgezien van het zombie-achtig, emotieloos, afratelen van dagelijkse dodencijfers. Zonder te zeggen dat de helft in de ruisthuizen waren – ten gevolge van het wanbeleid.

En nu, publicatie van een slechte brief van een bittere oude man.

Hij zegt alleen dat wat de pers wil horen. En ze positioneren hem opdat hij zijn rol als “useful idiot” speelt, tot het doel bereikt wordt, namelijk de ware toedracht in de woonzorgcentra onder het tapijt te vegen.

Anoniem zei


DEEL 3 - Besluit

De pers zijn allen extreem-links liberalisten.

Wanneer een liberalist aan het bullshitten is, is het niet mooi om te zien, maar wanneer ze aan het gaslighting zijn, is het snood.

Als ik lees wat Roger Lybaert gezegd heeft en dan de aandacht zie die de liberalistische pers eraan besteedt, lees ik dit;

1/ Laat het wanbeleid in de rusthuizen zijn gang gaan – dit de bullshittende liberalist.

2/ Geef de bewoners van de rusthuizen hun vrijheid, als ze dat willen, maar ze moeten het er dan ook maar bijnemen dat de morfinespuit opduikt wanneer ze beginnen te hoesten of een beetje koorts krijgen – dit is de gaslighting liberalist.

De liberalist geeft je de vrijheid de beste van twee kwalen te kiezen, maar sterven zal je.

Hetgeen overeenkomt met overheidsbeleid; pensioenen zijn veel te duur, en het geld is op. En de Entlösung wordt door Lybaert geleverd. Laten we vandaag allen een traan wegpinken, morgen is het uw beurt.

N.B.
Niets dat in Knack staat is het herhalen waard. Er bestaat toch geen groter stuk vuil dan Knack. Nooit hebben ze één zinnige letter gedrukt. Het is sublimatieve en manipulatieve kots. Alles, en altijd.

Anoniem zei

Een goed, zij het extreem, voorbeeld komt uit een rusthuis in Brighton Township, Pittsburgh in de VS, waar de FBI het Brighton Rehabilitation and Wellness Center is binnengevallen en een crimineel onderzoek gestart is.

Een ‘rehabilitation center’ is geen rusthuis. Het is een ziekenhuis waar bejaarden verblijven om te rehabiliteren bv. na een heup of knie-operatie e.d.m. De gemiddelde verblijfperiode is een 3 maanden, totdat ze ofwel terug onafhankelijk thuis kunnen wonen, of onderkomen vinden in een rusthuis.

Van de 435 patiënten zijn er minstens 73 aan Covid-19 gestorven en bijna alle patiënten en personeel zijn geïnfecteerd. Het rusthuis heeft aan minstens de helft van de inwoners experimentele doses hydroxychloroquine toegediend (gedwongen vaccinnaties), patiënten verwaarloosd, de patiënten gedurende lange periodes alleen gelaten, zonder sanitatie, vers bedlinnen of kleding, en zelfs zonder water.

Zelfs voor de coronacrisis en lockdown waren er vele klachten over slechte zorg en mishandeling van de inwoners. Zie deze foto van kort na de start van de Coronacrisis ( zie datums bovenaan)

https://twitter.com/MeghanKDKA/status/1301608305547149313/photo/1

Tijdens de crisis heeft de kapitein van de plaatselijke politie agenten verboden oproepen van het rusthuis te beantwoorden, uit angst zelf besmet te raken.

De reactie van het rusthuis is deze; “We zullen het aan de lezer overlaten te beslissen waarom politici de beschuldigende vinger naar personen en rusthuizen wijst, in plaats van hun eigen respons en gevolgen van hun eigen anti-corona maatregelen te onderzoeken.”

Elke Medaille heeft zijn keerzijde, maar net zoals de pers in België met de Eenzaamheid van Lybaert, doet de pers in de VS ook zijn best om de schuld van de overheid in de schoenen van de privé te schuiven.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------