dinsdag 22 augustus 2017

Mgr. Marcel Lefebvre: "Waarom worden de Christenen vervolgd?" "Omwille van onze Heer, Jezus Christus, Uw Zoon, die met U leeft en heerst in de eenheid van de Heilige Geest, God door de eeuwen der eeuwen."8 opmerkingen:

Wim zei

Beste Guardian Angel, ik heb eens een vraagske.
Ik ben een aantal jaren geleden gestopt met naar de mis te gaan, basically omdat het eigenlijk in mijn parochie meer een soort entertainment/conférence-achtige folkloristische bedoening geworden was over de jaren. U kent het wel: met verjaardagsslingers gooien ipv een lezing, muziek van Michael Jackson ipv het onzevader, een kruiwagen in de kerk tijdens de vasten omwille van zijn "symbolische" waarde, elke kerkganger een plastieken bekertje met water uitdelen, ook omwille van de "symbolische" waarde en, uiteraard, het missaal compleet verlaten.
Enfin: pret te over en o zooo gezellig, maar jammer genoeg: geen geloof of gebed meer.
Ik merkte dat ik meer aan mijn zondag had als ik thuis bleef en iets stichtend las ipv me te gaan zitten ergeren in de zondagse "happening" in de kerk (de pastoor draagt ook geen kazuifel en staat heel de tijd voor het altaar en wandelt heen en weer, een beetje zoals een stand-up comedian - maar er valt niet te lachen)
Mijn vraagske: ik las dat Andy Penne verhuisd is naar Holsbeek, dat is een parochie die voor mij binnen verplaatsingsafstand is. Weet u of dat een goede pastoor is?
Bedankt,
Wim

The Guardian Angel zei

Beste Wim,

Een vrij onverwachte (strik-)vraag, maar wie zal het zeggen?

Ga eens kijken en laat weten hoe het was.

Wim zei

Beste Guardian Angel,

beetje verrast door uw antwoord:
waarom is mijn vraag onverwacht en, al helemaal, waarom zou het een strikvraag zijn of waarin bestaat de strik dan?
Ik verkeer(de) stellig in de overtuiging dat u wel iets zou weten over die priester, gezien hij toch nogal actief is (YouTube, Radio Maria).
Blijkbaar niet.
Ik denk niet dat ik de moeite ga doen dan.
Vriendelijke groet,
Wim

Wim zei

Ik weet wel dat ik volgens uw categorisering een bastaardkerker ben (zelf ben ik niet zo into categorieën, ik probeer te geloven, dat is al moeilijk genoeg), maar dat betekent nog niet dat ik niet zou verlangen naar een degelijke Mis.
Ik weet dat uw stijl zwart/wit is, maar zo ben ik zelf niet.

The Guardian Angel zei

Beste Wim,

Bij uw eerste reactie zit u ernaast. Bij uw tweede reactie ook.

"Proberen te geloven" is niet goed genoeg.

U moet proberen te ervaren, dat het Geloof waar is.

Andy Penne, van het seminarie van Den Bosch, is misschien een goede start. Maar, Den Bosch is ook naar Den Bosch en het kan daar niet bij blijven. Een gelovige groeit verder, indien God het zo wil.

The Guardian Angel zei

En ik heb trouwens niets tegen oprechte bastaardkerkers, omdat die dat niet zullen blijven...

Anoniem zei

Guardian Angel, uw antwoorden zijn in de beste modernistische stijl geschreven. U bent werkelijk niet katholiek, een katholiek zou nooit zo'n lauwe antwoorden geven, want de lauwen zullen worden uitgebraakt.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

U radicalisme, dat uw jonge leeftijd verraadt, verblindt u.

Zolang een mens leeft, kan hij tot inkeer komen. Wie berouw heeft in de laatste seconde van zijn leven, kan toch gered worden, zelfs een Johan Bonny! Vergeet dat niet!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer