zondag 26 juli 2015

Correspondent van 'La Repubblica' mag niet mee naar Cuba

Het Vaticaan weigert de inschrijving van de Italiaanse journalist Marco Ansaldo voor de pausreis van september naar Cuba en de Verenigde Staten. Dat heeft de linkse krant vrijdag zelf bekendgemaakt. Het Vaticaan weigert de inschrijving voor de vlucht met de paus omdat het weekblad L’Espresso, dat tot dezelfde uitgeversgroep (Gruppo editoriale L'Espresso SpA) behoort, vroegtijdig de tekst van de encycliek Laudoto Si‘ had gepubliceerd. Ansaldo maakte als krantencorrespondent al 19 reizen van de pausen Benedictus XVI en Franciscus van dichtbij mee.

De tekst van de encycliek was vooraf onder embargo en ter studie aan enkele geaccrediteerde journalisten verspreid. Een dag later publiceerde de Wall Street Journal de Engelstalige vertaling van deze tekst. Het Vaticaan had al vlak na de publicatie van de encycliek aan de bekende Vaticanwatcher Sandro Magister van L'Espresso voor onbepaalde tijd zijn accreditatie bij de persdienst van het Vaticaan herroepen.

Bron: Kerknet

Aldus dictator 'Who am I to judge?' Bergoglio!

Misschien zou Bergoglio er beter aan doen om zijn encyclieken eerst eens naar de bisschoppen te versturen, in plaats van naar de media!

Het getuigt van grote minachting van de mediageile Bergoglio voor de bisschoppen!

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer