maandag 17 november 2014

The Telegraph: "The Catholic Church risks civil war"

Pope Francis' attempts to start dialogue about aspects of Catholic theology have met with a backlash in the Vatican. But, says Tim Stanley, Catholics should keep Christian and carry on.

Bron: The Telegraph

Link:

http://www.telegraph.co.uk/news/religion/11229833/The-Catholic-Church-risks-civil-war.htmlThe Guardian: "A Catholic church schism under Pope Francis isn’t out of the question"


The conservative backlash against the liberal pope’s authority has been fierce, and is gathering momentum


Bron: The Guardian

Link:

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/oct/30/catholic-church-schism-pope-francis-liberal-conservativeCatholic New Service: "Cardinal Pell calls for ‘no doctrinal back-flips’ at next family synod"


“Pope Francis is the 266th pope and history has seen 37 false or antipopes,” he wrote.

“The story of the popes is stranger than fiction,” the cardinal wrote.


Bron: Catholic New Service

Link:

http://cnsblog.wordpress.com/2014/10/24/cardinal-pell-promises-no-doctrinal-backflips-at-next-family-synod/“Pope Francis is the 266th pope and history has seen 37 false or antipopes,” Cardinal Pell wrote.

“The story of the popes is stranger than fiction,” the cardinal wrote.


So the humane question “Who am I to judge?”, as Francis said of gay people, sounds to their ears like all-out surrender to the dark forces of the Democratic Party. Has the Pope been possessed by the spirit of Ted Kennedy?

1 opmerking:

Anoniem zei

In de traditie van de Britse pers moet deze kop gelezen worden als " The Catholic Church is in a state of Civil War".

De spin die aan het verhaal gegeven wordt doet het klinken alsof de conservatieven verantwoordelijk zijn voor de burgeroorlog.

De boodschap krijgt dan twee betekenissen afhankelijk van hoe je het wil lezen; (1) ofwel zijn de conservatieven de booswichten, of (2) de modernisten moeten het afleggen tegenover de conservatieven , hetgeen betekent dat modernisme in de Kerk zwak is.

Bergoglio mag dan wil in het wilde weg aan het hakken zijn, (Burke, Padre Manelli, SSPX), hij heeft vorige week zijn grootste nederlaag tot nu toe geleden:

Aartsbisschop had Bruno Forte, de Speciale Secretaris voor de Synode voor het Gezin (dus één van Bergoglio’s handlangers) , zich kandidaat gesteld als nieuwe ondervoorzitter van de Italiaanse Bisschoppen Conferentie. Je zou zeggen dat het geregeld was, maar de Italiaanse Bisschoppen hebben massaal voor Mgr Mario Meini, Bisschop van Fiesole (Firenze) gestemd.

Dat is een gigantische nederlaag voor Bergoglio.

Maar pas op.

Mario Meini gaat er ook tegen aan. Hij wil eist de opheffing van de “Roman Catholic Society of Leo XIII”. Een gemeenschap die de tridentijnse rite viert maar schismatisch zijn, omdat ze de anti-communistische leer van Pius XI verwierpen, later ook het Concilie. enz. Die gemeenschap wordt door de “aartsbisschop van Londen” geleid, maar hij is geen aartsbisschop. Het hele gedoe is in 1930 in Brazilië ontstaan. We zullen zien welke katten Mgr. Meini te geselen heeft, maar inderdaad, om het licht uit te drukken; de Kerk verkeerd in een staat van burgeroorlog.

Details hier:

http://vaticaninsider.lastampa.it/en/inquiries-and-interviews/detail/articolo/fiesole-santa-sede-holy-see-17232/

Het doet me ook terugdenken aan het feit dat Kardinaal Newman, met Lord Palmerston, de Patriarch van de Vrijmetselarij naar het Eerste Vaticaans Concilie getrokken is.

Kardinaal Newman hield zich met het verkeerde volk op, en Palmerston heeft ook het concept van de “traditionele katholiek” uitgevonden. De Oxford Movement en Palmerston zijn nauw met elkaar verbonden.

Wie nog kan volgen, mag het me komen uitleggen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer