BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 5 november 2013

Vrouwelijke kardinalen? Het Vaticaan ontkent... Wat een puinhoop!

Vatican dismisses reports of women cardinals

The Holy See yesterday dismissed as “nonsense” weekend Irish media reports that Pope Francis might nominate two Irish women as cardinals.

Bron: The Irish Times

Link:

http://www.irishtimes.com/news/social-affairs/vatican-dismisses-reports-of-women-cardinals-1.1582486

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Iedereen weet dat linkse Amerikaanse Jezuïeten de geruchten verzonnen hebben, en dat de linkse pers met een serieus gezicht naar het Vaticaans persagentschap getrokken zijn en hen direct de vraag gesteld hebben; heeft de Bergoglio Paus zoiets op zijn agenda? De pers maakt een paus graag belachelijk waar hij bij staat. Toch is het opmerkelijk dat Mgr. Frederico Lombardi het nodig vond er een serieus antwoord op te geven.

Meer verontrustend is wie al niet de paus onder druk kan zetten in de benoeming van kardinalen en wie al niet toegang tot de paus krijgt?

Investutuursstrijden zijn niets nieuws, en de Kerk is altijd versterkt uit een investituursstrijd gekomen, nadat er eindelijk een sterke man orde op zaken kwam zetten.

Dat er elementen in deze wereld rondlopen die vrouwelijke kardinalen wensen kan ik begrijpen, maar wat ik erger vindt is het soort vrouw dat zij als ideaal voor de Kerk zien – of het soort vrouw zij als ideaal voor de wereld zien. Twee van de drie kandidaten haten de Kerk, en voeren acties tegen de Kerk.

Kijk naar de lijst van mogelijke kandidaten die hun kop opgestoken hebben in de geruchtenmolen:

(1) Mary MacAleese: voormalige Ierse president, pro-homo, en pro-vrouwelijke priester activist en als gevolg uitgesproken Kerk-criticus. Ze gaat graag naar de mis bij de Anglicanen, en is bereid eens goed ruzie te maken met kardinalen die haar vertellen dat dat voor een katholiek onaanvaardbaar is. Let op: als je als president tijdens een officieel bezoek ruzie begint te maken met een buitenlandse gast, veroorzaak je een diplomatieke rel. Ze vergeleek tijdens een bezoek aan Auschwitz de holocaust met de behandeling van de protestanten in Ierland in de handen van katholieken. Ierland is een complexe zaak, maar tweerichtingsverkeer is een vereiste. MacAleese in ieder geval houdt uitverkoop. Haar relaties met de Engelse kroon vallen onder dezelfde noemer van uitverkoop.

(2) Linda Hogan: Een feministe, oecumene, pro-homo en pro-gender theory activist. Beschouwt godsdienst als de moeder van alle kwaad. Beschouwt de pro-homo en oecumene agenda’s (specifiek deze twee) als een middel wereldvrede te bereiken. Onder haar publicaties zie ik onderwerpen zoals: “feministische theologie”, “feministische analyse van de Gerechtvaardigde Oorlog”, “oecumenische ethiek van de rechten van de mens”, “feministische epistemologie”. ... Echt! Ik verzin het niet.

(3) Cécile Kyenge: de eerste zwarte Italiaanse cabinet minister, en Congolese (oorspronkelijk illegaal) immigrant. Ze houdt op het ogenblik de ministersportefeuille voor Integratie. Een slimme dame en beschaafde dame, alle respect, maar ministers die kardinaal worden, en vice versa, .... dat wordt al heel lang niet meer gedaan.

The Guardian Angel zei

Ik vraag me écht af wanneer God zal ingrijpen om deze waanzin te stoppen...

Anoniem zei

Dat kan nog lang duren. God beloofde Lot ook dat hij Sodom en Gomera zou sparen indien Lot een rechtvaardige zou vinden. Wel GA, zolang jij hier nog rondloopt... En er zijn er meer.

En heel veel zullen heel snel teruggewonnen worden.

Dat is een parabel die aan de Bijbel ontbreekt: de herder die het ene schaap in de steek laat, om de rest van de kudde terug te brengen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------