BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 3 november 2013

Schokkende cijfers aangaande de Kerk in Vlaanderen:

Aangezien de Vlaamse priesters het tegenwoordig 'te druk' hebben, laten ze de zielzorg over aan leken. Het zieleheil van de overledenen gaat echter boven alles. 'Te druk' is géén geldige reden voor een priester om géén Mis te doen!

In Redemptionis Sacramentum, een instructie die handelt over de eucharistieviering en die in opdracht van de Zalige Paus Johannes Paulus II en in overleg met de Congregatie voor de Geloofsleer werd opgesteld, lezen wij het volgende:

REDEMPTIONIS SACRAMENTUM
Het Sacrament van de Verlossing
Wat nageleefd en vermeden dient te worden met betrekking tot de allerheiligste Eucharistie
HOOFDSTUK 7  -  Buitengewone taken van lekengelovigen


152 - Deze louter supplementaire taken mogen echter niet een aanleiding zijn om het ambt zelf van de priesters te vervormen, zodat er door deze laatsten een verwaarlozing plaats vindt van de viering van de heilige Mis voor het aan hen toevertrouwde volk, of van de persoonlijke zorg voor de zieken of van het dopen van kinderen of het assisteren bij huwelijken of het vieren van een christelijke uitvaart, hetgeen op de eerste plaats aan de priesters toekomt, daarin geholpen door de diakens. Derhalve mag het nooit gebeuren dat in parochies priesters de beurt van de pastorale dienst zonder onderscheid afwisselen met diakens of leken, want zo ontstaat er verwarring over het specifieke van eenieder.

Enkele cijfers:

In parochies waar er geen begrafenismis meer wordt gedaan, is het aantal kerkelijke uitvaarten met ca. 30% gedaald!

Dat de gelovigen een Mis geweigerd wordt, stuit op een steeds groter wordende weerstand. De gelovigen beginnen te morren en nemen de ongelovigheid van hun priesters en bisschoppen er niet langer op de koop toe bij!

Voor de uitvaartliturgie moet 250 Euro worden betaald. Men betaalt voor een Heilige Mis, maar men krijgt er geen. Dit riekt naar afzetterij. Men zou het tarief voor een woorddienst op 150 Euro kunnen zetten en een Mis aan 250 Euro. Zodoende zouden de gelovigen die dat willen, wél hun Mis kunnen krijgen.

De meeste kerkelijke uitvaarten, die door leken worden geleid, zijn verworden tot naäperij van de seculiere 'crematie-vieringen'. Niets is daar nog 'katholiek' aan.

Waar er met Allerheiligen voor de doden een 'gebedsviering' door leken werd georganiseerd, zijn er op één tot twee jaar tijd 30 tot 40% minder aanwezigen in de kerk en op het kerkhof!


Dit alles riekt naar contractbreuk. De modernistische kerk houdt zich niet aan de afspraken.

De Vlaamse ersatz-kerk doet duidelijk niet genoeg voor het zieleheil van de overledenen!

4 opmerkingen:

The Guardian Angel zei

Een uitvaart in de vorm van een 'woorddienst' is nog steeds geen MIS.

Anoniem zei

Aan de andere kant van het spectrum vinden we dit:

http://rorate-caeli.blogspot.com/2013/11/mozarts-requiem-where-it-is-supposed-to.html

Als iemand zich voorneemt mij te overtuigen dat een woorddienst door lekenvoorgangers, die te stom zijn om helpen te donderen, beter zou zijn dan een fatsoenlijke requiemmis, dan mag hij zich voorbereiden op een heeeeel lange redevoering eer hij mij overtuigd heeft.

Ik beweer niet dat elke requiemmis met een opvoering van het requiem van Mozart gepaard moet gaan, maar kijk even naar deze video vanaf de offerande, zo rond minuut 40:00, en bekijk de gelaatsuitdrukking van de celebrant, en laat je niet door de muziek afleiden, zeker niet wanneer het Gloria opeens als een bom inslaat, maar blijf de geplogenheden aandachtig volgen, en dat zie je hoe laag, hoe laag, hoe laag, de post-conciliaire Kerk gevallen is. Hoe laag hun verwachting van een gedegen eredienst is. Hoe groot hun onwetendheid in de celebratie van de sacramenten. Hoe ongelovig ze zijn. Hoe amateuristisch ze zijn. Hoe laag hun respect voor de eredienst. Als we God willen eren dan is alleen het allerbeste waartoe we in staat zijn goed genoeg. Hoe .... ach, ... ik kan door blijven gaan maar serieus neem ik de post-conciliaire Kerk in ieder geval niet.

Dat ze het sautoir maar omdoen. Ze zijn tenminste eerlijk.

Maar dat de bisschoppen ook maar eerlijk genoeg zijn te beseffen dat indien ze met de zielen van de gelovigen spelen, ze met de voeten van God aan het spelen zijn.

Zoals altijd, veel geluk daarmee.

Anoniem zei

De Kerk is er niet voor het zieleheil van overledenen maar om voor de levenden te zorgen!

The Guardian Angel zei

@ Vorige anoniem,

Satan had het niet béter kunnen zeggen!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------