BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 17 november 2013

Kardinaal Kasper pleit voor wederzijdse Katholiek-protestantse spijtbetuiging

Kardinaal Walter Kasper, de voormalige voorzitter van de Pauselijke Raad voor de Eenheid van de Christenen, meent dat de herdenking van de Reformatie zowel voor de Katholieke Kerk als de protestantse denominaties een aanleiding moet zijn voor een wederzijdse spijtbetuiging, omdat ze allebei de opdracht om een te zijn niet vervulden. Tegelijk moet de herdenking van de Reformatie in 2017 aansporen om deze opdracht sterker ter harte te nemen en waar te maken. Kardinaal Kasper stelt voor om de spijtbetuiging uit te spreken tijdens een gemeenschappelijke herdenkingsdienst.

Bron: KerkNet/Kipa-Apic/RadVat

In 2017 zijn de lutheranen van plan om de 500ste verjaardag van hun schisma te vieren. Kardinaal Kasper viert mee.

Op zich toch wel een beetje merkwaardig aangezien men blijkbaar een schisma gaat 'vieren'.

Indien Kardinaal Kasper nu zou zeggen, dat hij 4 jaar op water en brood gaat leven om zo de bekering van de lutheranen tot het Katholieke Geloof te bespoedigen, dan zou ik er nog kunnen inkomen... Maar, een schisma vieren?

Waarlijk satanisch!


Exsurge Domine (Nederlands: Sta op, o Heer) was een pauselijke bul uitgevaardigd door Paus Leo X op 15 juni 1520, waarin hij Maarten Luther opriep afstand te nemen van zijn dwaalleer. In de bul werden daarbij 41 door Luther gepubliceerde stellingen inzake het geloof aangehaald, die door de Paus bestempeld werden als 'errores' ('dwalingen').

Aan Maarten Luther werd 60 dagen gegeven om zijn mening te herzien. Mocht hij hierop niet ingaan, dan zou excommunicatie (voor Luther en zijn aanhangers) een onvermijdelijk gevolg zijn. Zou Luther wel gehoor geven aan de oproep van de Paus – door middel van wettelijk erkende documenten – dan zou de Paus openstaan voor vergeving.

Na bijna 500 jaar wachten de Katholieken nog altijd op een publiekelijke spijtbetuiging van de lutheranen. Tot op heden tevergeefs. Volgens Kardinaal Kasper zou de Kerk nu Haar spijt moeten betuigen. Absurd!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

En waar heeft Kasper zoal spijt van? En waar hebben de Lutheranen zoal spijt van?

Ik hoor Kasper zijn spijt al betuigen: Het spijt me dat jullie verketterd zijn. Het spijt me dat de katholieke leer is wat het is.

Ik hoor de Lutheranen hun spijt ook betuigen:

Het zal eerder iets in de aard zijn van; kunnen jullie ons echt niet met rust laten? Als wij de verjaardag van het schisma willen vieren, dan is dat ons feestje. Waarom komen jullie ons feestje gate-crashen? Wij zijn eerder dankbaar dat wij verketterd zijn, anders hadden we niets te vieren. Wanneer gaan jullie eens beseffen dat indien wij dachten dat de katholieke leer beter zou zijn dan de lutheraanse, dat wij ons allang bekeerd zouden hebben. Als ik toch spijt moet betuigen, kan ik alleen zeggen dat ik het spijtig vind dat jij kardinaal Kasper niet gelukkig bent met je eigen geloofsleer. Maar je bent altijd welkom bij de lutheranen. Wij hebben er echt geen moeite mee indien je je zou bekeren. En ik hoop uit de grond van mijn hart dat jij ooit vrede in jezelf kan vinden.

Het is toch zo. Als Kasper zoveel van de lutheranen houdt, dat hij dan met hen trouwt en ons gelovige katholieken met rust laat.

En opnieuw, dit bericht is van een kardinaal die moet leren zijn mond te houden, en moet ophouden de pers op te bellen. Aangezien hij geen officiële functie meer heeft, kan hij ook geen officiële mededelingen maken.

Of doet Kasper het vuile werk voor Koch?

Anoniem zei

Het zal eerder 'kermis in de hel zijn'!

Anoniem zei

Wie heeft vijanden nodig met zo'n vriende.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------