BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 22 april 2013

Uit cijfers, die 'Het Belang van Limburg' zaterdag publiceerde, blijkt dat de Limburgse vrijzinnigen, per vrijzinnig centrum, tot 5 x meer subsidie krijgen dan een gemiddelde Katholieke kerk. KAVlaanderen roept de Provincie Limburg en gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) dan ook op om deze discriminatie van de Katholieke kerken snel weg te werken.

De Lim­burgse gemeen­ten hebben in 2011 9,5 miljoen euro uit­gegeven voor de finan­ciele teko­rten van de Katholieke kerk­fab­rieken. De moslims en de vri­jzin­ni­gen moeten aan­klop­pen bij de provin­cie. Voor de elf erkende moskeeën heeft de provin­cie 273.000 euro bijgepast en voor de elf cen­tra voor de vri­jzin­ni­gen 1,4 miljoen euro. Opvallend is de buitensporig hoge toelage die de vrijzinnigen toegestopt krijgen.

Bron: Het Belang van Limburg/RKnieuws.net

KAVlaanderen roept gedeputeerde Ludwig Vandenhove (sp.a) en 'Het Belang van Limburg' op om te stoppen met de anti-katholieke stemmingmakerij!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De SP.A zijn een bende communisten. Vrij letterlijk. Hun beleid, is puur Marxisme, maar dan via de achterdeur. Het maakt niet uit of ze hun belid via de voor- of achterdeur voeren, het resultaat zal een schoolboekvoorbeeld van een Marxistische dictatuur zijn.

Anoniem zei

9,5 Miljoen Euro over 324 parochies in het Bisdom Hasselt, betekent bijna 30.000 Euro per parochie.

273.000 Euro voor 11 moskeeën, betekent bijna 25.000 Euro per moskee.

1,4 Miljoen voor 11 vrijzinnige centra, betekent 127.000 Euro per vrijzinnig centrum.

Indien de cijfers in de plannen van Mgr. Bonny een maatstaf zijn, kunnen we stellen dat het Bisdom Hasselt ook 80% van haar parochies wil sluiten. Na de afslanking blijven er dan nog 64 parochies over, die 9.5 miljoen Euro krijgen of 148.000 Euro per parochie.

Ik vind het belangrijker dat men ook de salarissen publiceert van de gemeente functionarissen die verantwoordelijk zijn voor de behandeling van de subsidieaanvragen. Het zou wel eens kunnen dat hun uurloon vermenigvuldigd met het aantal uren ze spenderen aan de behandeling van de subsidieaanvragen, hoger ligt dan de subsidies die toegekend worden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------