BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 7 februari 2012

'Bisschop' Bonny, woont blasfemisch theaterstuk Castelluci bij

Johan Bonny, 'bisschop' van Antwerpen, heeft zaterdag in deSingel in Antwerpen een voorstelling bijgewoond van Romeo Castellucci’s "On the Concept of the Face, regarding the Son of God". Hij schreef hierover een opiniebijdrage die gepubliceerd werd in De Standaard en De Morgen.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=0C3LPUG8

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1390986/2012/02/07/Castellucci-en-het-gelaat-van-Jezus-Christus.dhtml

Het is natuurlijk niet verwonderlijk, dat de 'bisschop' die begrip had voor het Manifest 'Gelovigen nemen het woord', deze blasfemische toneelvoorstelling bijwoont.

Het is natuurlijk niet verwonderlijk dat deze apostaat zijn verhaal gaat zoeken in een afvallige gazet; De Standaard en in een communistische gazet; De Morgen!

BONNY, YOU ARE (NOT) MY BISHOP!!!

47 opmerkingen:

Anoniem zei

Volgens de persdienst van het aartsbisdom heeft Mgr. Leonard de voorstelling NIET veroordeeld.

Persdienst aartsbisdom zei

ter correctie: Mgr. Léonard heeft geen enkel officieel standpunt ingenomen of verklaring afgelegd over het bewuste toneelstuk, noch over de protestacties.

Jeroen Moens
persdienst aartsbisdom

Anoniem zei

De “krachtige beeldtaal” waar Mgr. Bonny zich zo door aangesproken voelt, “you are (not) my sheperd” op het einde van het toneelstuk, zijn de woorden van Psalm 23:

In het Engels komt die Psalm in de “King James” vertaling van de bijbel voor. Daar klinkt het zo:

“You are my Sheperd, I shall not want.”

Geef toe, indien je niet vertrouwd bent met “King James”-Engels, dan interpreteer je dit zo:

“I don’t want You to be my Sheperd.”

Gelukkig is de Nederlandse vertaling iets minder ambigu:

Psalm 23

De HEER is mijn herder,
het ontbreekt mij aan niets.

4 Al gaat mijn weg
door een donker dal,
ik vrees geen gevaar,
want u bent bij mij,
uw stok en uw staf,
zij geven mij moed.

Ik weet niet of Castelluci dit “King James”-probleem specifiek uitgebuit heeft, maar de analogie is frappant; het legt de ondertoon van het toneelstuk heel goed uit. Het toneelstuk zegt dat God mijn herder niet is, want wanneer ik door een donker dal ga, God niet bij mij is, enz. enz.

Dit toneelstuk is daarom het Boek van Job. Maar wat Mgr. Bonny vertikt te zeggen is dat in dit toneelstuk – in tegenstelling met Job - de Zoon die voor zijn Vader moet zorgen wél zijn geloof kwijtgespeeld is halverwege naar Golgotha en dat daarmee deze stront-gooiende Zoon er wél één is die Satan voor zich gewonnen heeft. En dat God het fout had toen Hij satan toestemming gaf Job te testen. Het gaat daarmee ook over “the mind of God” dat blijkbaar niet zo almachtig is.

Ach, de blasfemie is eindeloos. Waar denkt Bonny dat hij mee bezig is; eerst keurt hij het toneelstuk niet af, waarmee hij tegen het Vaticaan ingaat, en dan gaat hij er naar kijken, en dan vindt hij het nodig er een positief artikel over te schrijven waarin hij “de beeldtaal van Castellucci [door] een constructieve stem [wil] laten horen, een stem vanuit de Kerk.” Stront gooien op God? Constructieve stem vanuit de Kerk?

Sorry Johan, het zal binnenkort Mr. Bonny zijn.

The Guardian Angel zei

Als Bonny de inhoud van het toneelstuk nu nog niet begrepen heeft???

Het gaat fundamenteel over een aanklacht tegenover God.

God wordt aangeklaagd omdat Hij het lijden toelaat!

In plaats van het lijden te aanvaarden, en samen met Christus te lijden, verzet de zoon van de demente vader zich tegen Christus.

Daarom gaan ze stenen gooien naar de beeltenis van Christus.

Dit is geen atheïstisch theaterstuk, maar zeer duidelijk satanisme!

Het bestaan van God wordt niet ontkend, maar men verwijt God al het lijden van de wereld!

En dat terwijl de zoon het lijden zou kunnen milderen indien hij zijn vader zou verzorgen!

Maar, dat vertikt de zoon!

Neen, het is inderdaad makkelijker om God te verwijten!

The Guardian Angel zei

Het klopt inderdaad dat Mgr. Leonard het toneelstuk niet veroordeeld heeft.

Maar, ook de persdienst van het Aartsbisdom moet leren lezen! Ik schrijf dat nergens!

Mijn bron zegt, dat Mgr. Leonard informeel zijn steun aan de manifestatie heeft toegezegd!

Anoniem zei

Het is duidelijk dat Bonny op ramkoers is met de Katholieken in dit land!

Anoniem zei

In opstand tegen Christus

Het schouwspel is helaas erg dubbelzinnig. Enerzijds gedraagt de zoon zich als een goed christen en geeft uiting van zijn christelijk geloof maar anderzijds vindt de vader dit leed zwaar om te dragen – hetgeen menselijk en begrijpelijk is. Maar in plaats van dit lijden te aanvaarden - en zin te geven in vereniging met Christus’ lijden - en daardoor zijn reis naar de hemel en de eeuwigheid te verzekeren, komt de vader in opstand tegen Christus. Het gevolg hiervan is dat de vader zich achter een afbeelding van Christus begeeft, een trap opklimt en zijn uitwerpselen of fecaliën laat vloeien over het aangezicht van Christus. Daarmee zoekt hij niet Jezus’ lijdensweg te herdenken, zoals sommigen beweren, maar verwijt hij Christus het niet te verhelpen.

Dat is nog niet voldoende. Om die haat nog te versterken worden kinderen aangespoord - in de originele versie met granaten maar nu - met stenen naar het Aangezicht van Christus te werpen. Dan verschijnt de zin “YOU ARE NOT MY SHEPHERD “ op een achtergrond waar het Aangezicht van Christus op zeer groot formaat wordt afgebeeld. Ondertussen wordt er in de zaal een stank verspreid. Het portret is zeer mooi. Het is een kunstwerk uit de late middeleeuwen. Het niveau van dit schilderwerk steekt schril af van het niveau van het theaterstuk.

Anoniem zei

In opstand tegen Christus:

http://opinie.deredactie.be/2012/02/02/over-het-omstreden-toneelstuk-van-romeo-castellucci/

Anoniem zei

"YOU ARE NOT MY SHEPHERD"

"Christus is niet mijn herder!!!"

Dit kan toch niet duidelijker zijn!!!

De beschrijving van het toneelstuk door Bonny is leugenachtig!!!

Anoniem zei

Het is fantastisch hoe snel de persdienst van het aartsbisdom op dit artikel gereageerd heeft, alsook Pius X. Straks gaat KA Vlaanderen de twee nog verzoenen.

Anoniem zei

Het wordt tijd om écht katholiek te worden en gehoorzaam te zijn aan de bisschop! Wie zijn jullie om de bisschop zo af te breken? Als mgr. Bonny iets fouts doet, zal het Vaticaan daar wel over oordelen. Jullie niet.

Ik vind op deze site veel kritiek op mgr. Bonny, maar niet op mgr. Vangheluwe. Tekenend.

Tradition Famille Propriété -TFP zei

Beste KAV,

Dit zijn twee cruciale artikels die u MOET verspreiden:

1) De gnostische en satanische dimensie van het artistieke oeuvre van Romeo Castelluci:
http://avenirdelaculture.fr/article/christianophobie/la-dimension-gnostique-et-satanique-de-romeo-castellucci

2) De freudiaanse dimensie van het vuilnis van Castelluci:
http://avenirdelaculture.fr/article/la-dimension-spirituelle-des-ordures-de-castellucci

Met alle respect voor Msgr. Bonny, maar deze twee zeer gefundeerde artikels laten geen spaander heel van zijn artikel. In Frankrijk sloegen deze twee artikels in als een bom en ik ben ervan overtuigd dat ze ook in Vlaanderen hun effect niet zullen missen. Msgr. Bonny zal MOETEN terugkomen op zijn eerdere verklaringen!

Wegens de vele projecten waarin ikzelf betrokken ben ontbreekt het me helaas aan de tijd om deze twee artikels zelf te vertalen.

Is er iemand die zich geroepen voelt om dit HEEL BELANGRIJKE werk op zich te nemen? U misschien guardian angel? God zegene u alvast hiervoor!

Beide artikels komen uit "avenir de la culture" en zijn allebei geschreven door Dhr. Josef Oreta, lid van de Franse TFP:

http://tfp-france.org/

Anoniem zei

@ Anoniem van 14.09 u.

Hetgeen Vangheluwe gedaan heeft was inderdaad doodzonde.

Maar, Vangheluwe was geen ketter zoals Bonny dat is!

Dat is een wezenlijk verschil!

Wat Vangheluwe in het verborgene gedaan heeft, kon niemand weten tenzij de betrokkenen zelf!

Wat Bonny hier in de publieke ruimte flikt, zal uitgroeien tot een internationaal schandaal, net omdat het elke gelovige persoonlijk in zijn geloof raakt!

Anoniem zei

Spaar ons, Heer en bekeer de bisschoppen. Bonny, kruisig ons maar verder zoals gij het met God doet. GIJ zijt de valse herder die zijn lammeren verscheurt. Godslasteraar !

Anoniem zei

We kunnen evenmin over Vangheluwe blijven zeuren. En het Vaticaan heeft dat geval afgehandeld.

Anoniem zei

En het was zondag volle maan en de wolf in schaapsvacht veranderde in een weerwolf

Anoniem zei

Persdienst, woordvoerder van Mgr. Leonard, waarom ? Heeft de aartsbisschop zelf geen tong om te spreken ?

Anoniem zei

Hierbij nodig ik Bonny uit voor een "uitje" aan een abortuskliniek, en hij mag het zelfs zelf uitproberen, hij hoeft ook daar zijn mening niet te geven, hij mag er ook apprecieren en het verhaal eigentijds uitleggen

Anoniem zei

na de domme wijven-"liturgie" hulde aan godslasteraar. Wat is het volgende ? Een bloot gat op elk altaar, pardon "tafel" ? Want volgens Bonny kan en mag ALLES

Anoniem zei

Bonny, zaai uw onkruid en gij zult oogsten

Anoniem zei

Een schoon jubileum voor 450 jaar bisdom Antwerpen. Wordt gevierd met publieke godslastering door de bisschop. Hij denkt dat hij zomaar met de voeten van de Katholieken mag rammelen. Wat Katholiek is bepaalt nog altijd de Paus van Rome en geen omhooggevallen karikatuur van een bisschop. Met evenveel "groeten" aan De Esel en Van Laag Allooi.

Anoniem zei

Als het toch allemaal zo fantastisch was, Bonny, we staan te trappelen dat u ons dat allemaal eens uitlegt en nadoet in onze eigen kathedraal. Mogen wij daar ook met stront en stenen naar de afbeeldingen, kruisen en heiligenbeelden gooien ? Waarom niet ? Gaat ge u dan laten verdedigen door uw soldaten, de pastorwijven ?

Anoniem zei

En Bonny, na uw commentaar, gaat ge nu de Paus, het Vaticaan en de andere bisschoppen "bekeren" ? Of is dat niet nodig ?

Anoniem zei

Hoogfeest in de hel

Anoniem zei

Bonny verandert zijn bisschopsslogan beter in "ik zal NIET dienen"

Anoniem zei

Gratis aangeboden : lidmaatschap van de satanskerk

Anoniem zei

Stalin zou er nog van kunnen leren, hoe hij de Kerk moet vernietigen

Anoniem zei

Bonny hangt een absurd accomodatiedenken aan. Hij wil absoluut aantonen dat hij tolerant is en dat het geloof compatibel is met het relativisme van deze tijd. Hij wil geliefd blijven bij een hele reeks van journalisten die hem al te graag hebben als spreekbuis van een vernieuwde, volsterkt inhoudsloze kerk. Bonny staat voor niets meer, er rest nog de grote leegte, de hel. Geloof staat in werkelijkheid diametraal tegenover moderniteit, zoals Christus ook diametraal staat tegenover Adam. In die zin is er ook niets nieuw, alleen de geschiedenis die zich herhaalt en de mens die zich blijft vergissen en het kwade opzoekt.
Bonny, je bent inhoudsloos, walgelijk, zonder geloof, een ongelovige zwakkeling.

Anoniem zei

Ik denkt dat de Aartsbisschop wel een persdienst nodig heeft, maar niet één die direct de vlam aan alle cilinders tegelijkertijd steekt, vanaf het moment iemand insinueert dat de aartsbisschop het beleid van de Paus uitvoert i.p.v. dat van de overheid.

Dit keer waren ze zo halsoverkop dat ze zich zelfs hebben moeten corrigeren.

Anoniem zei

Modern ? Dwalingen zou oud als de straat. En "leeg als de hel" ? Neen hoor, boordevol en men geraakt er nooit meer uit !

Anoniem zei

Judas lacht vanuit de hel. Na de verloochening weende Sint Petrus bittere tranen van berouw. Bonny stoeft met zijn "stunt" in gazetten. Nog lager, nog Bonny, tot in de hel !

Anoniem zei

De Goede Herder geeft zijn leven voor de schapen. Bonny leidt ze naar de slachtbank en de afgrond. We zullen de zielen van onze (klein)kinderen van u opeisen bij het Laatste Oordeel, Bonny en samenzweerders.

Anoniem zei

Wie zich voor de Mensenzoon schaamt, zal de kleinste worden geacht in het Koninkrijk der Hemelen (Jezus).
En Bonny, nooit gehoord over de zin van het lijden ? Ge zijt toch geen jonge snotneus die geen catechismus heeft geleerd ? En Jezus' Heilig Lijden en Kruisoffer ? En de Verrijzenis en Verlossing van de zonde? En de Gods triomf over het kwaad ? Nooit van gehoord, zeker ? Lieg tegen uzelf.

Anoniem zei

En als gij ooit ziek op uw bed ligt, Bonny, gaat ge dan ook God lasteren ? Hebt gij als bisschop niets anders te verkondigen ? Natuurlijk niet, ge zijt te vol van u zelf om u nog voor te kunnen stellen wat een Katholieke bisschop is.

Anoniem zei

zelfs een atheistische vrijmetselaar kan het zo gek niet maken

Anoniem zei

En Bonny, wat doet gij uit eerherstel? Ook voor uw eigen publieke zonde ?

Anoniem zei

Dus wie met stront naar God gooit is een "Godzoeker". Als men zo mag handelen met de Koning der koningen, mag een kunstenaar dan in elk Belgisch theater met stront naar de foto van de koning smijten ? En kinderen aanzetten, om dat te doen ? Antwoord eens, Bonny, we zitten nu met nog meer vragen.

Anoniem zei

soort zoekt soort, dat geldt ook voor Bonny. Terwijl de bisschop warmpjes in de zetel zit te kijken naar de ontheiliging van Christus, bidden en offeren de Katholieken buiten in de vrieskou om eerherstel te brengen. Bonny ge zult het mogen uitleggen op het Laatste Oordeel. Wat leerden wij vroeger ? Denk aan uw uitersten... Doet gij dat, Bonny?

Anoniem zei

Zo donker was het in Antwerpen nog niet ten tijde van de beeldenstorm en de Franse revolutie. Toen lieten bisschoppen zich nog martelen voor hun trouw aan Christus. Waren dat onnozelaars, Bonny ?

Anoniem zei

Ja, Bonny, lijden is "zinloos"... als men in de hel is ! Op aarde is het lijden en de vereniging met de Gekruisigde Jezus de sleutel om de deur van de Hemel te openen. En dat doet men niet met hoogmoed, stront en stenen.

Anoniem zei

Bonny ge kunt God niet blijven uitdagen

Anoniem zei

En, Pauselijke nuntius, wat is uw reactie ?

Anoniem zei

Bonny, hang eens een foto van uw ouders aan 't bisdom, en nodig dan een handvol kerkhaters uit om er stront tegen te smijten. Ge moet het daarna wel zelf opkuisen. En durf geen kritiek te geven hee, want ge zijt toch zo ogenschijnlijk consequent in uw "percepties". En dat, Bonny, is de perceptie van "uw" gelovige Katholieken.

Anoniem zei

en nog steeds geen openlijke uitspraak van Mgr. Léonard. Stront smijten naar Christus is niets bijzonders, ook mét Imprimatur nihil obstat van bonny.
Très petit-bonhomme, Monseigneur !

Anoniem zei

De Aartsbisschop heeft wél gereageerd. Hij gaat een altijddurende aanbidding beginnen in de Heilig-Hartbasiliek van Koekelberg. De aartsbisschop reageert door het goede voorbeeld te geven.

http://www.veniteadoremus.be/

Anoniem zei

neen, de aartsbisschop heeft niet gereageerd. Die aanbidding is een andere zaak, en voor traditionele Katholieken geen echte uitnodiging, als men de modernistische affiche ziet à la Taizé. En zal er bij die aanbidding ook dag en nacht een priester zijn ? Of zijn hier de kerkelijke voorschriften ook weer "bijzaak". Het goede imiteren is niet het zelfde als het goede doen. De aartsbisschop zou het Heilig Lof in ELKE parochie moeten verplichten. Wie kan van buiten Brussel naar die aanbidding ?

Anoniem zei

Excellent way of explaining, and good paragraph to obtain facts concerning my presentation subject matter, which
i am going to convey in university.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------