BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 27 september 2011

Herpublicatie reactie: 'Inderdaad: de Gregoriaanse Kalander'

Het zijn de Katholieken die de huidige kalender uitgevonden hebben.

Om kalenders te berekenen moet je kunnen berekenen hoe de maan rond de aarde draait en hoe de aarde rond de zon draait. De Katholieken hebben dat ontdekt.

Wanneer je weet, hoe lang een jaar eigenlijk duurt, heb je een betrouwbare kalender, maar dan moet je alle andere tijdrekeningen beginnen te kalibreren, o.a. de Juliaanse.

Om dit te doen moet je terug beginnen te tellen. Je gebruikt bronnen die zeggen hoe lang een koning geheerst heeft. Het wordt moeilijk in de periode van de 8ste terug tot de 4de eeuw n.Chr. Dan kan je de Romeinse Kalender gebruiken. Maar het vereist weinig verdere uitleg om te begrijpen dat dit een geweldig moeilijke en omslachtige taak is.

De Kerk heeft dan ook jarenlang werk daarmee gehad. Toen ze er mee klaar waren, besloten ze de geboorte van Jezus als beginpunt te nemen. Verdere kalibratie sinds de introductie van de Gregoriaanse Kalender heeft aangetoond dat Jezus niet in het jaar 0 geboren is maar 6 of 7 jaar voor Christus.

Jezus was geboren tijdens de volkstelling in Syrië en Judea: 7 v.Chr. of “in de dagen van Herodus” die in 6 v.Chr. gestorven is.

Katholieke landen hebben de Gregoriaanse Kalender vrij snel overgenomen (1582 n.Chr.), maar in Protestantse landen waren ze niet zo snel; in Engeland heeft het tot 1752 n.Chr. geduurd.

De Protestanten hebben zelf een kalender proberen te berekenen omdat ze ‘die kalender van de Paus’ niet wilden aanvaarden - ze wilden het zelf beter doen, maar zijn er niet in geslaagd.

Tot op heden, met onze ruimtetelescopen, supercomputers, raketten en nauwkeurige meetinstrumenten, is die Gregoriaanse Kalender nog steeds niet verbeterd.

Dus, al was het maar om te erkennen dat Paus Gregorius die kalender geïntroduceerd heeft, zou v. en n.Chr. gebruikt mogen worden.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar kan nog bijgevoegd worden dat Common Era een pejoratieve bijklank heeft.

‘A Commoner’ verwijst naar het gepeupel. Specifiek in Engeland, het arm, vuil, slecht-onderwezen, onbeschoft en onbeschaafd gepeupel - 100 jaar geleden was dat iedereen die in een fabriek werkte – 250 jaar geleden was dat iedereen die moest werken voor zijn inkomen. Alleen de rijke adel die niet moesten werken waren toen niet-common. (cf. House of Commons versus House of Lords)

En 'Common' verwijst dan naar alles wat met de ‘Commoners’ te maken heeft.

Het is tegenwoordig niet eens politiek correct om iemand een ‘Commoner’ te noemen.

Het woord ‘mag’ tegenwoordig alleen gebruikt worden in de betekenis van ‘gemeenschappelijk’. (cf. Common Good)

Dus ‘Common Era’ = de gemeenschappelijke periode (je kan ‘era’ niet eens als ‘tijdsrekening’ vertalen)

Wat voor een term is het dan?

De reden de BBC ‘BC’ en ‘AD’ geschrapt heeft is om de Joden of de Moslims niet tegen de borst te stoten.

Waarom noemen ze het dan “gemeenschappelijke periode”? Wat is er gemeenschappelijk in Christelijke, Hebreeuwse en Islamitische tijdsrekening – of periode voor dat part?

Neen, neen, neen. Hoe je het ook draait en keert, de enigste reden dat de BBC, ‘BC’ en ‘AD’ schrapt, is om Christus buiten spel te zetten. Ze willen het woord niet meer uitspreken.

Als ze geen alternatieve tijdsrekening kunnen verzinnen, kunnen ze tenminste de naam veranderen.

Maar het netto-resultaat, is dat ze zich belachelijk maken en niets meer.

Wacht maar eens op de reactie in TV programma’s zoals “Mock of the Week”, of “Have I got News for You?” Het zal kostelijk zijn.

The Guardian Angel zei

Vanaf vandaag:

The BBC = The British Broadcasting Christ

Anoniem zei

en wat ga je de CBBC (het kinderkanaal) noemen?

The Guardian Angel zei

CBBC = Catholic and British Broadcasting Christ

Anoniem zei

Ja, als ge 't zo zegt, is de betekenis van de KGB ook Katholieke Gebeden Bond. Knipoog. A.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------