BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 18 april 2009

België maakt zich nog maar eens belachelijk

In de internationale pers spreekt men smalend over het Belgische Wafelparlement en inderdaad als je de onnozelheid van de indieners van de resolutie leest...

Het Belgische Wafelparlement snapt niet eens wat de Paus eigenlijk wilde zeggen!!!


Dit zegt veel:

I. Waanzin

Het parlement en de paus (tweede bedrijf)


maandag 06 april 2009

Na de Kamer werkt ook de Senaat aan een resolutie over de pauselijke uitspraken rond 'condooms'. Nog maar eens, de Paus had het over 'voorbehoedsmiddelen'.

De Kamer keurde donderdag een voorstel van resolutie goed waarin de regering wordt gevraagd bij het Vaticaan diplomatiek protest aan te tekenen tegen de omstreden uitspraken van de Paus over het gebruik van condooms. De kerkleider verklaarde tijdens zijn eerste Afrikareis dat condooms het aidsprobleem helemaal niet oplossen. 'Het gebruik van condooms verergert het probleem alleen maar', luidde het.

Een aantal partijen vroeg in eerste instantie aan de regering om de pauselijke nuntius op het matje te roepen. PS-kamerlid André Flahaut pleitte er zelfs voor om de ambassadeur bij de Heilige Stoel te laten terugroepen. Overleg binnen de meerderheid leverde uiteindelijk een afgezwakte tekst op, waaraan CD&V en CDH hun zegen gaven.

In de Senaat wordt de hele discussie nu nog eens dunnetjes overgedaan. Hier blijkt opnieuw nog wat politiek masseerwerk nodig willen de indieners - onder wie Marleen Temmerman (SP.A) en Patrik Vankrunkelsven (Open VLD) - hun christendemocratische collega's overtuigen.

In de toelichting bij het voorstel van resolutie wordt gesteld dat 'de uitspraken van een religieuze wereldleider als zouden condooms de aidsepidemie stimuleren, bestempeld moeten worden als een misdaad tegen de menselijkheid'. Volgens CD&V-senator Pol Van Den Driessche is die stelling 'absurd en getuigt ze van een ontstellend gebrek aan historische en juridische kennis'. De pauselijke uitspraken gelijkstellen met misdaden als de Jodenvervolging, de apartheid, de Rwanda-genocide of de oorlog in ex-Joegoslavië is intellectueel oneerlijk, luidt het. 'Het is onaanvaardbaar en verraadt lichtzinnigheid of boosaardigheid tegenover de kerkleider en tegenover veel christenen.'


II. Zoveel achterlijkheid hebben wij nog niet gezien

Paars-groen dankzij Paus en condooms voor even weer springlevend

donderdag 26 maart 2009

'De Gucht (Open VLD) misbruikt de uitspraken van de Paus voor politieke spelletjes', zegt regeringspartner CD&V.

MR, Open VLD, PS, SP.A en Ecolo en Groen! willen in een resolutie Paus Benedictus XVI scherp veroordelen. Aanleiding zijn diens recente uitspraken tijdens zijn reis door Afrika dat 'aids niet kan worden teruggedrongen door de verdeling van condooms, maar dat dat het probleem enkel nog erger maakt'.

De resolutie komt er op initiatief van de MR, en vraagt met aandrang dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht de Pauselijke Nuntius - de ambassadeur van het Vaticaan in België - op het matje roept daarover. De Gucht reageerde prompt dat hij 'wil ingaan op de vraag'.

Dat zette meteen kwaad bloed bij CD&V en CDH, die er 'een politiek manoeuvre' van De Gucht en de paars-groene partijen inzien.

'Natuurlijk keuren ook wij de uitspraken van de Paus af. Maar de gretigheid waarmee De Gucht handelt in dit dossier toont zijn selectieve verontwaardiging. Zijn de ambassadeurs van Zuid-Afrika of Gambia geconvoceerd toen hun staatshoofden controversiële uitspraken deden over aids', stelt CD&V-kamerlid Nathalie Muylle.

De paarsgroene partijen reageren bijzonder fel. 'Sommigen zouden beter een condoom over hun tong trekken', reageert Renaat Landuyt (SP.A). André Flahaut (PS) vraagt niets minder dan dat België zijn ambassadeur uit het Vaticaan zou terugroepen.

'Ik ben zelf godsdienstsociologe, dit heeft niets te maken met het veroordelen van de Kerk. Maar die uitspraken van Benedictus zijn ontzettend schadelijk. De vorige paus zweeg tenminste over condooms, deze man gaat tien jaar terug in de tijd', stelt Hilde Vautmans (Open VLD).

'Achterlijke en misdadige uitspraken van de Paus, die een kaakslag zijn voor alle ngo's die rond aidspreventie werken', reageert Wouter De Vriendt (Groen!).

'Dit is een zaak van het parlement, meer kunnen wij daar niet op zeggen', reageert de woordvoerder van premier Herman Van Rompuy (CD&V). Samen hebben de paars-groene partijen een meerderheid in de Kamer, dus de resolutie en de bolwassing voor de nuntius komen er.

Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang stappen helemaal niet mee in de paars-groene logica: 'Voor ons geldt de vrijheid van meningsuiting, ook voor de Paus. Als we voortaan elke ongepaste uitspraak van een buitenlands staatshoofd gaan veroordelen, hebben we meer dan een volle dagtaak. Misschien kan De Gucht zijn prioriteiten leggen bij landen die de mensenrechten op grove schaal schenden, zoals China', zegt Bart De Wever (N-VA).

'Dit is echt een schandalig initiatief dat overloopt van de pretentie. Het parlement heeft gewoon niet het recht tussenbeide te komen wanneer de Paus de Katholieke leer uitlegt. Wij gaan zeker tegenstemmen', reageert Alexandra Colen (Vlaams Belang).

'Ook al zijn we het niet eens met de uitspraken van de Paus, hij heeft ook het recht zijn mening te uiten. We zullen dat eens bekijken en ons waarschijnlijk onthouden', stelt Gerolf Annemans, fractieleider bij Vlaams Belang.


III. Stemmingmakerij

Wereldprimeur: Parlement vraagt regering te protesteren tegen de Paus

De plenaire Kamer keurde vanavond een voorstel van resolutie goed waarin de regering wordt gevraagd bij het Vaticaan diplomatiek protest aan te tekenen tegen de omstreden uitspraken van de Paus in Afrika over het gebruik van 'condooms'. Het gaat naar verluidt om een wereldprimeur.


Reactie

De Paus verklaarde tijdens zijn recente doortocht in Afrika dat condooms het aidsprobleem helemaal niet oplossen, integendeel. Een aantal partijen diende daarop in de Kamer een resolutie in waarin de regering wordt gevraagd de Pauselijke Nuntius op het matje te roepen. PS-Kamerlid André Flahaut pleitte er zelfs voor om de ambassadeur bij de Heilige Stoel te laten terugroepen.


Afgezwakt

Overleg binnen de meerderheid leverde echter een afgezwakte tekst af. De Kamercommissie voor Buitenlandse Betrekkingen nam gisteren nog een 15-tal amendementen aan.

De belangrijkste wijziging is de schrapping van de passage waarin de regering wordt gevraagd de Pauselijke Nuntius op het matje te roepen. De tekst houdt het op protest aantekenen via de geëigende diplomatieke kanalen, namelijk de ambassadeur bij de Heilige Stoel. De titel van het voorstel heeft het ook niet meer over "gevaarlijke en onverantwoordelijke uitspraken".


Gekopieerd debat

Het plenaire debat leverde een exacte kopie op van de discussie die een dag eerder - woensdag - in de bevoegde commissie werd gevoerd met exact dezelfde mensen: een vrij ideologische discussie waarin de linkse partijen tegenover partijen zoals Vlaams Belang en N-VA stonden.

Er waren uiteindelijk 95 stemmen voor (de meerderheid, de groenen en sp.a), 18 tegen (Vlaams Belang) en 7 onthoudingen (N-VA en Lijst Dedecker).

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------