BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 5 oktober 2024

IJD Jongerenpastoraal / 'Kamino' = BLASFEMISCH & SATANISCH

De centrale boodschappen van 'Kamino': "We hopen op een Kerk waarin we mee mogen beslissen." & "We hopen op een Kerk die inclusiever is."



'Hotel Bonka' - een Leuvens media- en communicatiebedrijf -
creëerde de nieuwe naam en baseline, verzorgde
de complete rebranding en bedacht de lanceringsstunt.




























In een kerk vol zand, als symbool voor de gestrande kerk, willen jongeren de Kerk opnieuw vlot trekken. Met een nieuwe naam voor de jeugdbeweging en vijf punten van ‘hoop’.


Een grote zon hangt boven het altaar. Geen stoelen in de kerk, maar het hele schip is een zandbak. Anderhalve centimeter zand ligt er in de kerk. Achter het altaar speelt de band ‘Velvet Jesus’, met stevig gitaarwerk en samples. Aan de andere kant een groot scherm waar iedereen een strandstoel en een strandlaken aangeboden krijgt om op te zitten.

‘Kamino, samen jongelooflijk’. Sinds 1996 gingen ze door het leven als IJD, de Interdiocesane Jeugddienst. Te veel moeilijke woorden, vervangen door een ongemakkelijk letterwoord, dat werkte niet. Na een hele periode van denken en brainstormen kwam ‘Kamino’ uit de kast. Die naam werd voorgesteld in de tot strandclub omgebouwde Sint-Hubertuskerk (met 26 ton zand) in Oud-Berchem.

Kamino, zoals in Camino, de weg naar Compostella, een pelgrimstocht. Dat past bij de synodale weg die de kerk wil opgaan. ‘Kamino schrijven we bewust met een dikke K’ zei Sofi Van Ussel, directeur van de Jeugddienst. ‘De K van Katholiek. Vaak verdwijnt ze uit de naam van verenigingen, niet hier.’ Kamino wil als één van de negen erkende jeugdbewegingen in Vlaanderen jongeren een plaats geven voor spel, ontmoeting, geloof en engagement.

‘Kamino, samen jongelofelijk’ kwam op de voorstelling van de nieuwe naam ook met vijf boodschappen van hoop. Noem het geen puntjes van kritiek. De vijf zijn, hoop op: een radicaal integere kerk, een inclusieve kerk waar plaats is voor diversiteit, een kerk waar we mogen meebeslissen, een kerk in dialoog met andere religies, kerken als ontmoetingsplekken. Bij de voorstelling van het vijfpuntenplan klonk ook de hoop dat België een voortrekker mag zijn in de wijding van vrouwelijke diakens…

De vijf punten presenteren ze als basis voor een nieuwe Kerk, dankzij een aantal drastische veranderingen. Na alle schandalen van de voorbije jaren, hopen de jongeren op verandering en vernieuwing.

De Antwerpse bisschop Johan Bonny en de Hasseltse bisschop Patrick Hoogmartens waren aanwezig in ‘Club Kamino’. Ze zien die vijf punten niet als kritiek op de Kerk. ‘Het is een hoop, een verwachting voor de toekomst. Daarin zit dat het heden nog niet helemaal beantwoordt aan die hoop. Dat realiseren zal een gezamenlijk werk zijn. We zijn al bezig met die thema’s en worden door de hoop van de jongeren gesterkt. We willen hen ook heel bewust ruimte geven.’

Bron: Doorbraak - 27 juni 2024

1 opmerking:

Anoniem zei

Verdomme.
Deze IJDPastoraal was reeds in 1996 actief.
Daar was de heibel rond het pedofilie.vriendelijke "godsdienst"boek Roeach3 reeds 2 jaar aan het koken, wij voerden actie en kregen hulp van niemand in Vlaanderen.
De weggelopen dominicaan Johan Leman met hulp van de cvp en de resten van denva/volksunie en atuurlijk alle vrijmetselaarpartijen blauw, rood, groen maakte een " sanitair cordon" om de hele pedo-en homosmurrie te doofpotten.
DE IJDpastoraal was een essentieel deel van de doofpotlobby om de pedofilie te verdoezelen. Ongelooflijk.
En tot nu toe geen enkel teken van berouw en inzicht.
En nu willen ze weer starten en "een nieuwe kerk bouwen" (sic)
Daarbij kan ik alleen maar zeggen met de boer op het einde van de wondrmooie roman
" De soldaat Johan " van Filip de Pillecijn : (betr. de terugkeer van de hertog Karel de Stoute):
"God beware"

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------