BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 10 januari 2023

Een schitterend getuigenis van George Kardinaal Pell over Paus Benedictus XVI en over de rol van de Paus --- slechts 8 dagen geleden: "HE WAS POPE"



De Australische Kardinaal George Pell, Prefect-emeritus van het Vaticaanse Secretariaat voor Economie en voormalig Aartsbisschop van Sydney, deelde in een interview mee hoe Paus Benedictus XVI écht was en hij benadrukte dat de Paus volledig het tegenovergestelde was van de karikaturen die zijn vijanden van hem hebben gemaakt
. "Zijn tegenstanders noemden hem God's Rottweiler en de Panzer-Kardinaal en zo, wat absurd was". De Australische Kardinaal benadrukte, dat Benedictus XVI eigenlijk 'een stille, zachtaardige en vrome man was; een absolute gentleman'.

Op de vraag hoe deze karakteriseringen Paus Benedictus beïnvloedden, zei Pell: "Ik denk, dat hij een beetje geamuseerd was. Ik denk niet, dat het hem echt stoorde, want hij was een zeer intelligente man en hij realiseerde zich, dat het zo ver van de waarheid was, dat ze niet relevant waren".

"Nu wil ik niet zeggen dat hij niet conservatief was", vervolgde Pell, "hij was conservatief, maar als Katholieken is het een beetje moeilijk om niet conservatief te zijn, want we volgen een man die 2000 jaar geleden stierf. En we zeggen dat Hij ons de geheimen van het leven - dit leven en het volgende leven - heeft uitgelegd".

Gevraagd naar zijn reactie op het nieuws van de dood van Paus Benedictus XVI in Rome op 31 december 2022, zei de Kardinaal: "Ik was erg verdrietig" omdat "ik hem goed genoeg kende, ik bewonderde waar hij voor stond, ik dacht dat hij erg goed was voor de Kerk en daarom was het triest om te zien dat er wéér een prachtige fase in de geschiedenis van de Kerk ten einde kwam".

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------