zaterdag 15 juni 2019

Bastaard-liturgie in de Notre-Dame van Parijs

Het failliet van de con-celebratie in de Novus Ordo-kerk
VRT: "Twee maanden na de zware brand in de kathedraal Notre-Dame in Parijs is er opnieuw een misviering gehouden. Maar het was geen gewone viering. Ze vond plaats in een kapel op het einde van de kathedraal. Er waren slechts enkele tientallen aanwezigen, vooral priesters, en ze moesten een veiligheidshelm dragen omdat het instortingsgevaar nog altijd niet is geweken."

Een veiligheidshelm is een bijzonder nutteloos persoonlijk beschermingsmiddel bij instortingsgevaar... dat in dat deel van de kathedraal niet aan de orde is!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zou jij met een veiligheidshelm op het hoofd, met uitgestrekte armen boven je hoofd, een baksteen op de helm laten valen - een hoogte van 50cm?

Die lui in de kathedraal stellen zich aan met hun helmen; zelfs als enkel het geringste stuk mortel van het gewelf valt, mag je van geluk spreken als je er levend vanaf komt, helm of niet.

Als ze enig geloof in God hadden, hadden ze die mis zonder helm opgedragen. Of diende die helm als symbolische bescherming tegen goddelijke toorn.

Anoniem zei

De Noord-Belgische bastaardkerk breidt uit naar het zuiden...

Anoniem zei

Ongelooflijk maar waar.
Bijna één uur lang kan men hier een troep gehavende oudere mannen zien, verkleed in zakken, en liederen zingend met afschuwelijk gejoel als een bende zatteriken.
Als kers op de taart dan nog een slanke jongere vrouw in engpassend zwart kleedje en met korte rok, duidelijk boven de knie, die in de tweede lijn overal rondspringt en fotos met haar mobieltelefoontje maakt.
Postconciliaire bastaardkerkliturgie van onderaards niveau.
En dan werkelijk om te lachen: vóór de lezing van het epistel schiet daar zeer enthousiast een jonge leek naar voor om een muzikaal gezien nu ja: eerder ongelukkig tesamengecomponeerd- alleluia te zingen.
En het Salve Regina op het einde van deze ceremonie heb ik nog nooit zo afschuwelijk horen brullen: het lallen van bezopen dronkaards is er niks tegen.

En nu twee externe commentaren hierbij:
"Alle liturgische veranderingen en invoegsels zijn op hun nut voor de gelovigen te toetsen"
( Eindtekst van het 2e Vaticaans Concilie).
Bravo- gebuisd op alle niveaus.

"Wat had men anders moeten doen?"- sic Koen Van Houtte, ooit in het Bisdom Brugge rechterhad van de pedofiele nonkel VanGheluwe, ex-directeur van het totaal gehomofiliseerde grootseminarie van Brugge, uiteindelijk weggepiloteerd naar Jefke de Kesel in het aartsbisdom Mechelen-Brussel.
Zoals het mij schijnt is de aanwezigheid van Koen Van Houtte in Parijs dringend gevraagd:
Het zinken van de postconciliaire liturgie op die beroemde plaats verloopt dan nog sneller.

Anoniem zei

Opvallend is toch wel dat er tijdens de de Mis maar één priester aan het altaar staat, en dat hij verplicht is met de rug naar het volk te celebreren (tijdens de consecratie). Ze kunnen er niet omheen: de resterende en intact gebleven altaren in de Notre Dame zijn enkel geschikt om Ad Orientem de H. Mis op te dragen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer