BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 5 juli 2024

Volgens de eminente 'professor' Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) mag je tegenwoordig in de Europese Unie (EU) de vredesduif niet meer 'uithangen'


'Vrededuif' aangevallen tijdens het 'Oekraïense' vredesgebaar van Bergoglio
27 januari 2014
























Volgens verschillende bronnen is de Hongaarse premier Viktor Orbán onderweg naar Moskou voor een vredesoverleg met de Russische President Vladimir Poetin. Ook aftredend en niet-verkozen 'voorzitter' van de Europese Raad Charles Michel en de premier van Polen Donald Tusk hinten daarop op Twitter.

Afgelopen dinsdag bracht Orbán een (verrassend) bezoek aan de Oekraïense 'president' Volodimir Zelenski - wiens mandaat verstreken is door de annulering van de verkiezingen in Oekraïne - om betere relaties op te bouwen tussen de twee. Twee dagen na zijn bezoek aan Zelenski zou Orbán onderweg zijn naar het Kremlin voor een ontmoeting met de Russische President Vladimir Poetin. Dat berichten mediabedrijven The Financial Times en Radio Free Europe. En dat leidt tot kritiek uit verschillende (anti-)Europese hoeken.

"Het roterende voorzitterschap van de EU heeft geen mandaat om met Rusland in gesprek te gaan in naam van de EU", zegt aftredend en niet-verkozen 'voorzitter' van de Europese Raad, Charles Michel, op X. "De Europese Raad is duidelijk: Rusland is de agressor, Oekraïne het slachtoffer. Er kan geen gesprek plaatsvinden over Oekraïne zonder Oekraïne". Een opvallende uitspraak van Michel die zijn Amerikaanse broodheren natuurlijk naar de mond spreekt.

Ook de Poolse premier Donald Tusk maakt zich zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier een bezoek zou brengen aan Moskou. "Die geruchten kunnen toch niet kloppen, of wel Viktor Orbán?", vraagt hij zich af op X. Wie is Donald Tusk? De handpop van het Amerikaanse regime?

Door zowel met de Oekraïense als met de Russische president te spreken, probeert Orbán zich volgens de eminente 'professor' Europese Politiek Hendrik Vos (UGent) als "vredesduif" te profileren op het internationale toneel. Dat zegt Vos in De Ochtend op Radio 1.

De Hongaarse premier pleit nadrukkelijk voor een staakt-het-vuren tussen Oekraïne en Rusland, maar voor Vos is het heel duidelijk aan welke kant Orbán écht staat. Dus Vos, een staakt-het-vuren tussen Oekraïne en Rusland is uit den boze? Vos wil kennelijk nog méér oorlog!

Orbán is volgens Vos "politicus genoeg om te weten dat Oekraïne dwingen om land af te staan aan een agressor in strijd is met het internationaal recht", maar toch zoekt de Hongaarse premier steun voor dat standpunt. En die steun komt er misschien ook wel. "Donald Trump, die mogelijk opnieuw president wordt van de VS, zit op dezelfde lijn als Orbán en misschien vindt hij binnenkort ook wel bondgenoten bij extreem-rechts in Frankrijk".

Het (vooralsnog mogelijke) bezoek van Orbán aan Moskou is volgens Vos vooral "gênant" en "pijnlijk" voor de EU. "Orbán kan onmogelijk spreken in naam van de EU: hij weet dat, Poetin weet dat en de rest van de wereld ook. Maar op deze manier maakt hij wel pijnlijk duidelijk dat er interne afvalligheid is binnen de Europese Unie". Wat is voor Vos nu eigenlijk het probleem? De EU is in deze oorlog totaal irrelevant!

Waar echter aftredend en onverkozen 'voorzitter' van de Europese Raad Charles Michel en premier van Polen Donald Tusk in alle talen over zwijgen, is natuurlijk het feit dat je als neutrale waarnemer alleen maar kan zeggen, dat Viktor Orban doet wat hij kan, maar dat zijn plannen worden gedwarsboomd door de Oekraïense oorlogszucht. De junta in Kiev volhardt in het uitvoeren van alle westerse bevelen, waarbij alle vredesinitiatieven meteen door de EU - als spreekbuis van de VS - getorpedeerd worden.

Het is echter belangrijk om te benadrukken hoe de harde houding van Oekraïne tegenover Orbán ernstige gevolgen zou kunnen hebben, aangezien de spanningen tussen Kiev en Boedapest de laatste tijd gestaag zijn toegenomen.

Orban heeft een soevereinistisch standpunt en is een 'dissidente' leider in de EU en de NAVO. Hij is tegen wapenleveranties aan Kiev en vóór vrede tussen Rusland en Europa. Onlangs beschuldigde Orbán de 'EU-bureaucraten' ervan oorlog te willen met Rusland en maakte hij duidelijk dat hij niet wil dat Hongarije in een dergelijke situatie betrokken raakt.

Viktor Orban maakt zich ook grote zorgen over zijn etnisch-Hongaarse landgenoten onder Oekraïense jurisdictie. Net zoals Oekraïne doet met de etnisch-Russen in de Donbass, bevordert Kiev etnische zuiveringen in de regio Transkarpatië waar een Hongaarse meerderheid woont. De Hongaarse taal is tegenwoordig echter verboden in de scholen in Transkarpatië en de lokale, etnisch-Hongaarse burgers zijn massaal naar het front gestuurd, wat kennelijk een prioriteit is in het autoritaire dienstplichtbeleid van Kiev.

Hongarije heeft herhaaldelijk de situatie in Transkarpatië aan de kaak gesteld, maar alle internationale organisaties blijven inactief en zwijgen in alle talen. Zelenski gaf Orban tijdens de recente bijeenkomst geen enkele uitleg over deze kwestie. Het vermoeden is dat dit de Hongaarse leider heeft geïrriteerd, die nu nog strengere maatregelen tegen Kiev overweegt, misschien door sancties op te leggen of door de massa-emigratie van etnische Hongaren uit Oekraïne aan te moedigen.

Bovendien zou Orbán voortaan een nog soevereiner beleid kunnen voeren. De Hongaarse premier heeft al begrepen dat er geen toekomst meer zit in een samenwerking met de oorlogszuchtige EU en NAVO.

1 opmerking:

Anoniem zei

Bepaalde EU-kopstukken zijn in 2014 de Oekraïners ter plaatse gaan opvrijen om toe te treden tot de EU, terwijl met Rusland duidelijke akkoorden werden gesloten dat Oekraïne een neutrale zone zou blijven tussen Rusland en het Westen.

Sinds 24/2/2022 zet de EU via alle mogelijke mediakanalen haar burgers aan tot Ruslandhaat, heeft ze op Rusland al vele salvo's aan maatregelen afgevuurd en wordt er onophoudelijk militaire en financiële steun verleend aan Oekraïne, wat een non-stop aanwakkeren van het oorlogsvuur betekent. Daarmee verloor de EU alle neutraliteit en ook alle kansen om te bemiddelen tot vrede. Door haar foute houding en handelen bevordert de EU de oorlog in Oekraïne, dat is verre van vrede te stichten.

Het wanbeleid van de EU politiekers is schrijnend. Van der Leyen bedreigt de EU-burgers er zelfs mee als ze hun mening zouden durven uiten op hun foute EU-beleid. Het foute oorlogsbeleid ivm Oekraïne en vooral het gigantisch foute migratiebeleid met open grenzen zijn bijzonder ergerlijk voor miljoenen wakkere EU-burgers, terwijl de politiekers zich daar niets van aantrekken en met oordoppen en oogkleppen onvermoeid verder ploeteren.

Orban wordt gewaardeerd door miljoenen EU-burgers om zijn juiste inzichten en handelen en zijn vastberadenheid om het goede te doen. Hij betracht om het vredesproces met Rusland daadwerkelijk op gang te trekken, hij zet de nodige stappen daarvoor en hij weigert ook nog extra migranten in zijn land toe te laten. Hij handelt volgens de verzuchtingen van zovele wakkere EU-burgers. Onder het waakzame oog van de ganse wereld doet Orban wat de EU-politiekers al lang hadden moeten doen. In al hun oorlogzucht en met hun linkse globalisatische 'normen en waarden' zijn ze nu beledigd, pisnijdig, maar ook bang omdat Orban hen het goede voorbeeld toont en zij te hoogmoedig zijn om dat in alle eerlijkheid toe te geven.
Dit is een persoonlijke mening over de situatie.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------