BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 25 mei 2024

KC Chiefs placekicker Harrison Butker steps to the front



In mei 2024 hield de bekende KC Chiefs placekicker Harrison Butker een toespraak voor de afstudeerders van het Benedictine College. De toespraak werd met een staande ovatie door het publiek ontvangen. Hij sprak onder meer over de joden uit de eerste eeuw die verantwoordelijk waren voor de dood van Jezus Christus. Butker zei: "We zijn bang om de Waarheid te spreken, omdat de Waarheid nu helaas in de minderheid is". Harrison Butler verklaarde tijdens zijn speech, dat hij Katholiek is opgegroeid, maar minder praktiseerde naarmate hij ouder werd en naar de middelbare school en de universiteit ging. Hij zei dat hij zijn geloof later in zijn leven herontdekte en merkte op: "Het Sacrament van de Biecht heeft mij écht veranderd." Butker woont de Latijnse Mis bij en heeft zich publiekelijk uitgesproken tegen Traditionis custodes en zei dat hij het gevoel had, dat hij en andere traditionalistische Katholieken in de Kerk werden "vervolgd".

Butker was in 2023 ook één van de sprekers tijdens de afstudeerceremonie aan zijn Alma Mater Georgia Tech en kreeg veel aandacht vanwege zijn aansporing om 'te trouwen en een gezin te stichten'. Hij zei: "Helaas worden we constant aangemoedigd om ons leven voor onszelf te leven; om van het één naar het ander te gaan zonder een langetermijnverplichting. Om loyaliteit te hebben voor niets anders dan voor onszelf en alleen offers te brengen als het binnen onze eigen belangen past. Deze eenzaamheid is geworteld in de leugens die worden verkocht over zelfafhankelijkheid en het voorrang geven aan onze carrière boven andere belangrijke relaties".

Butker steunde het Kansas Value Them Both-amendement uit 2022, dat een uitspraak van het Hooggerechtshof van Kansas uit 2019 terzijde heeft gelegd aangaande de grondwet van Kansas die het recht op abortus zou garanderen. In 2023 droeg Butker een Pro-Life-stropdas tijdens het bijwonen van de overwinningsviering van de Chiefs' Super Bowl LVII in het Witte Huis, uit protest tegen de pro-choice-opvattingen van president Joe Biden.

In een interview in maart 2024 met het Catholic News Agency veroordeelde Butker de verantwoordelijken binnen de Katholieke Kerk voor het begraven van een onlangs overleden 'voorvechtster' van transgender-rechten genaamd Cecilia Gentili. Butker schreef een brief aan kardinaal Timothy Dolan, waarin hij hem aanmoedigde een "krachtig standpunt" in te nemen tegen de acties die plaatsvonden. Butker zei in het interview: "We hebben mannen nodig die leiding geven en zeggen: 'Dit is niet goed. Dit is verkeerd.' Als katholieken zullen we dit niet accepteren". In zijn toespraak voor het Benedictine College in 2024 verwees hij, terwijl hij pleitte voor een meer conservatieve vorm van Katholicisme, naar Pride Month als een voorbeeld van een "doodzonde".

In de toespraak van mei 2924 van Harrison Butkers tot de afstudeerders van het Benedictine College behandelde hij een aantal van zijn overtuigingen. In de toespraak veroordeelde Butker het politieke standpunt van president Joe Biden over abortus door te zeggen: “Onze eigen natie wordt geleid door een man die publiekelijk en trots zijn vermeende katholieke geloof verkondigt, maar tegelijkertijd zo misleidend is dat hij tijdens zijn pro-abortus-toespraak het kruisteken maakt". Hij bekritiseerde ook de reactie van president Biden op de COVID-19-pandemie. Hij sprak over andere betreurenswaardige kwesties, zoals IVF, draagmoederschap, 'diversiteit', 'gelijkheid' en 'inclusie', LGBT-propaganda en Pride Month.


Commentaar

We zijn nu in een spirituele oorlog verzeild geraakt en alle 'officieren' zijn ofwel dood, verraders, lafaards, ongewapend, gewond of gevangengezet. Wat dient er nu dus te gebeuren? We blijven gewoon binnen de commandostructuur werken. Als de generaal weg is, dan voert de kolonel het bevel. Als er geen kolonel is, dan de majoor. Als er geen majoor is, dan de kapitein. Als er geen kapiteins zijn, dan de luitenant. Als er geen luitenants zijn, dan de sergeant. Als er geen sergeanten zijn, dan de korporaal. Als er geen korporaals meer zijn, dan de soldaat. Wanneer een situatie zo nijpend is, dat je op het niveau van de soldaat terechtkomt die een leiderschapspositie moet bekleden, komen natuurlijke leiders binnen een team naar boven. Of je zou ook kunnen zeggen, dat God ‘mensen verheft’.

10 opmerkingen:

Anoniem zei


https://edition.cnn.com/2024/05/25/us/harrison-butker-speech-response/index.html

The sisters of Mount St. Scholastica monastery, a founding institution and sponsor of Benedictine College, also distanced themselves from Butker’s message.
“The sisters of Mount St. Scholastica do not believe that Harrison Butker’s comments in his 2024 Benedictine College commencement address represent the Catholic, Benedictine, liberal arts college that our founders envisioned and in which we have been so invested,” they said in a statement. “Instead of promoting unity in our church, our nation, and the world, his comments seem to have fostered division.”

Anoniem zei

Harrison Butkers ontkent dus dat GOD DE MENS HEEFT GESCHAPEN NAAR ZIJN BEELD EN GELIJKENIS, want de lgbtqia+ zijn OOK mensen door God geschapen aldus beweert hij dat er een fout is geslopen in het scheppingswerk.

Het is des ketters om Butkers hier een forum te geven.

Heb uw naaste lief zonder enige vooringenomenheid is het fundament in een christelijke samenleving.

Anoniem zei

"Hij sprak onder meer over de joden uit de eerste eeuw die verantwoordelijk waren voor de dood van Jezus Christus.”

Dat Butkers deze uitspraak niet heeft geverifieerd is zijn onvergeefelijke stommiteit maar dat u GA dezelfde domme fout maakt is onbegrijpelijk.
Butkers heeft niet begrepen dat collectieve schuld in strijd is met de universele rechten van de mens.
U zou beter moeten weten.
Het is niet dat een geestelijke zoals Van Gheluwe een pedofiel én kinderverkrachter is, dat aan alle geestelijken mag worden toegedicht.

Zelfs uw verafgode paus Benedictus was daar heel duidelijk in zoals het Tweede Vaticaanse Concilie.
In het tweede deel van zijn boek getiteld Jezus van Nazareth legt paus Benedictus nog maar eens duidelijk uit dat er geen bijbels of theologisch fundament is op basis waarvan Joden verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de dood van Jezus.

Door Butkers op dit punt een stem te geven spreekt u openlijk paus Benedictus tegen en beticht hem van dwaling…...schaam u.

Anoniem zei

@ Anoniem van 14:50,

Houd op met dansen rond de voor de hand liggende waarheid. De nonnen van Mount St. Scholastica monastery sterven uit omdat het een stel 'potten' zijn, en niemand wil er iets mee te maken hebben. Seksuele perverselingen zijn per definitie ‘onvruchtbaar’. Zij hebben dus werkelijk niets, maar ook niets, te bieden dan de totale verlatenheid van narcisme, zelfhaat en haat tegen God.

Anoniem zei

@ Anoniem van 10:33,

De lgbtqia+ en de rest van de lettersoep kan wel beweren, dat ze 'zo geboren zijn', maar dat is niet het geval. 'Geaardheid' is wel degelijk een persoonlijke keuze, net zoals het stellen van bepaalde daden nog méér een eigen keuze is.

In het Christendom is de duivel de belichaming van het kwaad. Hij wordt Satan of Lucifer genoemd. De duivel wordt beschouwd als een gevallen engel, die tegen God rebelleerde.

Daarnaast toont het feit van de zondeval aan, dat zonde in de wereld kwam als gevolg van de schending door Adam en Eva van Gods verbod om van de 'boom van de kennis van goed en kwaad' te eten (Genesis 2:17). Zo kwam de erfzonde in de wereld.

U kan dus rebelleren tegenover God en u kan Gods geboden naast zich neerleggen, maar heb dan tenminste het lef om zélf verantwoording voor uw eigen keuzes en daden af te leggen, en probeer niet God uw eigen zonden in de schoenen te schuiven.

Uw reactie is demonisch en we kunnen alleen maar voor u bidden, maar u zal echt een groot wonder nodig hebben!

Anoniem zei

@ Anoniem van 15:55,

Ik wil u even wijzen op het feit dat de joden Jezus vermoord zouden hebben ook in de eigen joodse religieuze literatuur wordt aangetroffen.

In het traktaat 'Sanhedrin' van de 'Babylonische Talmoed', op folio 43a, beweert een beraita (een leerstelling van vóór het jaar 200 n. Chr.) dat Jezus door een joodse rechtbank ter dood werd gebracht wegens de misdaden van tovenarij en opruiing.

In de standaardteksten uit Oost-Europa – of in de Amerikaanse teksten die daar eenvoudigweg van zijn gekopieerd – is er een lege ruimte onderaan dat folio, omdat de potentieel aanstootgevende tekst is verwijderd. De censuur zal intern zijn geweest – uit zelfbescherming. In veel nieuwe edities van de Talmoed is deze passage intussen hersteld.

De bewering van de Talmoed dat de gebeurtenis plaatsvond op de vooravond van het Pascha komt overeen met de chronologie in het Evangelie van Johannes. In het talmoedische verslag speelden de Romeinen geen rol bij Zijn dood.

Anoniem zei

@anoniem van 27 mei 2024 om 10:33

Dat is nu weer echt prutserig seks-gelul van modernisten.
Gen. 1,27/1 beschrijft met "Gods evenbeeld" de mens als een speciaal,uniek wezen: begaafd met verstand en denkvermogen, in staat om de scheppingsorde te waar te nemen en als zulks ook juist in te schatten, in staat om zijn plaats in de scheppringsorde waar te nemen en met actie en werk ook uit te voeren.
OLH Jezus Christus werd als mens geboren, niet als vogel of kalf of als reptiel.
Dit is een geweldig voorrecht voor de mens- en daarmee gebonden aan de plicht, dit getrouw uit te voeren.
En de hele schepping is daarop uitgericht, vruchtdragend te zijn: "fécond" zoals AB Léonard zei, in tegenstelling tot "fertile".
Daarom staat verder in Genesi "als man en vrouw schiep Hij hen".
Niet als LGBTQIA (het laatste herinnert mij steeds aan een ezel en dat lawaai is nu werkelijk oorverscheurend)( er staat hier een ezel naast de schaapskudde op de wei om wolven af te weren) maar als "man en vrouw", als de kern van een familie.
God heeft de zonde niet geschapen en wil ze ook niet.
De defecten en onvolkomenheden zijn niet door God gewild.
We zijn alle zondaars MAAR TOT HEILIGING OPGEROEPEN.
Bekering bevat de afkeer van de zonde, het omkeren om tot het rechte pad te komen.

Onzin is ook "Het is des ketters": blabla
Een ketter is iemand die een georganizeerd systeem van met het geloof tegenstrijdige uitspraken doet: dat is hier niet het geval.
Een ketterse uitspraak kan snel vallen, zeker bij theologen, en daarom was de sluwe niet onintelligente Godfried Danneels uiterst voorzichtig op dat gebied. (veel intelligenter als gij)
Tot slot: vele ongoede neigingen zijn weinig of niet behandelbaar (vb. pedofilie) " maar tenminste kan de libido- de drang- weggenomen worden" (Heilloo)

Anoniem zei

Aan anoniem 27 mei 2024 om 15:55

U vergist zich.
Het gaat hier niet over "collectieve schuld" en ook niet over "de universele rechten van de mens".
Het gaat hierover dat de hogepriesterraad van de tempel in Jeruzalem, het religieuze centrum van het jodendom, de facto de leidende sadduceeên en een groot deel van de farizeeên, een eigen Leraar, Leermeester, Rabbi/Rabboeni, Jezus van Nazareth, hebben laten vastnemen en overgeleverd hebben aan de romeinse bezetter.
De romeinen hebben Hem dan ook geêxecuteerd; en ze hebben hun verachting voor de joodse leiding dan ook klip en klaar op het kruis gezet: "Jezus van Nazareth, Koning der Joden".
De aramese blokschriftletters vormen overigens een acrostichon met het woord JHWoH , voor iedere gelovige jood een diepe blediging.
Let wel: het overgrote deel van de joden bevond zich in Egypte (Alexandriê), in Klein-aziê, in Rome en Thessaloniki en Korinthe, in Galilea en Syriê.
Die waren ook niet verantwoordelijk.
Met de val van Jeruzalem in 70 n.C. eindigde de invloed van de priesterkaste en de sadduceeê.
Op het navolgende grote joodse geleerdencongres/"concilie" zette zich de strikte farizeese en ook gewild anti-Chrisus fractie door.
Daarmee ook in éénklang met de uitspraak van het Sanhedrin: "Zijn bloed kome over ons en onze kinderen".
Dat is echt oriêntaals- maar het staat er zo lip en klaar.
En erd van beide zijden zo ook waargenomen Aquila/Onkelos versus Hl. Hieronymus)
Het kruis staat scheidend tussen beide:
voor de ene is het de epuratie door doden van een rebel "om het (joodse) volk te redden" , voor de anderen is dit het doden van Jezus Christus, de Heer, de Zoon van de levendige God.
En door Zijn lijden en sterven heeft OH Jezus Christus. de "God-mensch"(Geerebaert) de mensheid verlost.

NB. Ik heb nog nooit zo onbenullig en plakatief de "universele mensenrechten" tegen het Mysterium fidei aangevoerd gezien.

Anoniem zei

@Anoniem 27 mei 2024 om 10:33

De frustratie en de wanhopige moed van de LGBTQIA+ activisten - U ibcluis- moet wel enorm groot zijn :-)
De door jullie allemaal " verafgode" Bergoglio alias nep-paus "Franciscus" heeft een paar dagen geleden op een "besloten zitting van de italiaanse bisschoppenconferentie" nu over " teveel tapetterij" in de priesterseminaries gesproken...
Of die dan "door God gewild zijn" (sic uw uitspraak) is naar de leer onzin, maar Bergoglio heeft in zijn platte peronistiscge macho-vulgariteit uw idee nu helemaal in de grond geslagen...

Uw posting flikkert als een klein rood lichtje op de oceaan waar nu in de diepte het wrak van het grote cruise-reisschip ligt...
:-)
Bon débarras

The Guardian Angel zei

Het is trouwens zeer opvallend, dat de media zich steeds meer gaan gedragen als een soort van 'gedachtenpolitie'. Zo werkt kennelijk de soft-dictatuur waaronder wij leven.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------