BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 1 september 2022

Bergoglio wekt opnieuw de woede van Kiev op nadat hij een Russische journaliste die bij een terroristische aanslag in Moskou is omgekomen "onschuldig" noemde























Alles bij elkaar genomen, zou men het bijna een wonder kunnen noemen, dat Bergoglio niet alleen de aanslag en het overlijden van Darya Dugina, een jonge Russische journaliste, in zijn toespraak heeft vermeld, maar dat hij zelfs zover ging om haar "onschuldig" te noemen. Deze woorden zijn echter in het verkeerde keelgat geschoten van de Oekraïense ambassadeur bij de Heilige Stoel, Andrey Yurash, die de woorden van Bergoglio publiekelijk politiseerde en via Twitter zei, dat het onmogelijk was om Dugina "onschuldig" te noemen.

Reeds in juni stelde Bergoglio in een interview het verhaal van het collectieve Westen in vraag, dat stelt dat alleen Rusland verantwoordelijk zou zijn voor de vijandelijkheden in Oekraïne. In een interview met het jezuïeten-tijdschrift La Civiltà Cattolica zei Bergoglio dat hij een paar maanden voor de oorlog een staatshoofd ontmoette, die hij als "een wijze man" omschreef, en die zich grote zorgen maakte over hoe de NAVO aan het 'manoeuvreren' was in Oekraïne. "Ik vroeg hem waarom, en hij antwoordde: ‘Ze blaffen aan de poorten van Rusland. Ze begrijpen niet dat de Russen imperialistisch zijn en geen buitenlandse mogendheid in hun buurt kunnen tolereren'." Bergoglio voegde eraan toe: "Wij zien niet het hele drama dat zich afspeelt achter deze oorlog, die misschien op de één of andere manier werd uitgelokt of bewust niet werd voorkomen".

Kort voor de speciale, militaire operatie in Oekraïne had Vladimir Poetin van de NAVO geëist, dat Oekraïne, dat aan Rusland grenst, géén lid zou worden van het Westerse, militaire bondgenootschap. Moskou wil met de speciale, militaire operatie in Oekraïne een einde maken aan het conflict dat begon in de nasleep van de Maidan-coup van 2014. In het collectieve Westen wil kennelijk niemand toegeven, dat de uitkomst van deze staatsgreep door de bevolking van Donetsk, Lugansk en de Krim – of in ieder geval een aanzienlijk deel van hen – niet werd gesmaakt. Het is duidelijk, dat de nieuwe – pro-Westerse – Oekraïense leiders na de Maidan-coup een oorlog begonnen zijn tégen hun eigen burgers en dat er in Oekraïne in feite sprake is van een burgeroorlog.

Bron: Reuters

Link:

https://www.reuters.com/world/europe/pope-warns-potential-nuclear-disaster-ukraines-zaporizhzhia-plant-2022-08-24/


Bron: The Guardian

Link:

https://www.theguardian.com/world/2022/jun/14/pope-francis-ukraine-war-provoked-russian-troops


2 opmerkingen:

Anoniem zei

De Heilige Stoel heeft vroeger steeds daarnaar gestreefd in moeilijke conflicten neutraal te zijn en zich van get geweld verre te houden; en was daarenboven, door eeuwenoude traditie, diplomatiek zeer voorzichtig, ook nieuwsgierig, en vooral: zeer goed geînformeerd.
In de laatste decennia is er daar veel stof op gekomen;
de beroemde homo- en pedofiele paradijsvogels hebben daar veel schade en theater aangericht (vb Uruguay).
En de zotte Bergoglio springt van de hak op de tak.
Bergoglio houdt niet van het westen - de oereigenste fundament: plat peronisme heeft nooit veel van het weesten gehouden (tenzij van Mussolini, maar die was ook als socialist begonnen); en Bergoglio wil ook de Katholieke Kerk kapot maken.
Met zijn bokkesprongen heeft hij nu inderdaad de oekraîeners tegen zich in het harnas gejaagd- en kerknet en zijn zeverende-brave medewerkers zwijgen in alle talen :-) ++++
Typisch voor gekken en qua coherentie zeer gevaarlijk: het doormekaar brengen van vele onzinnige en onware dingen met een paar ware dingen.
Tohuwabohu.
Dia-bolos (Dooreen-werper)
Dat is het tegendeel van de Logos.

Anoniem zei

Er hangen echter al héél véél Oekraïense vlaggen aan Katholieke kerken te wapperen. Zéér dwaas!

We willen het lijden van de inwoners van Oekraïne niet minimaliseren, maar een nazistisch regime ondersteun je niet!

Het zegt echter alles over de EU!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------