BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 27 juli 2021

Na 'Traditionis Custodes' volgt het 'Redde rationem' nabij Harmagedón
































Op veler verzoek moeten we ook even blijven stilstaan bij het lachwekkend getitelde motu proprio (16 juli 2021) van Bergoglio: Traditionis Custodes (= “Bewaarders van de Traditie”).

Per direct mag de Latijnse Mis niet meer gecelebreerd worden in parochiekerken en heb je nadrukkelijk toestemming nodig van je bisschop, die het slechts op bepaalde dagen mag toestaan. En voor degenen die in de toekomst gewijd worden en de Latijnse Mis willen celebreren, moet de bisschop advies vragen aan Rome. Hoe dictatoriaal, hoe onpastoraal, en hoe onbarmhartig wil je het hebben?

Bergoglio noemt in art. 1 van zijn motu proprio Traditionis Custodes de Novus ordo “de unieke uitdrukking van de Lex Orandi van de Romeinse Ritus”. Bergoglio maakt derhalve geen onderscheid meer tussen de 'Gewone Vorm' (Paulus VI) en de 'Buitengewone Vorm' (Tridentijnse Mis). Er is altijd gezegd dat beiden uitdrukking zijn van de Lex Orandi, dus niet alleen de Novus ordo. Over de vele weerzinwekkende, liturgische misbruiken binnen de Novus ordo die her en der bestaan, horen we Bergoglio natuurlijk nooit. In de parochies is tegenwoordig alles mogelijk, behalve de Tridentijnse Mis.

Het Latijnse adagium Lex Orandi, Lex Credendi betekent letterlijk 'de Wet van het Bidden is de wet van het geloven'. Het komt erop neer dat de bestaande gebedspraktijk bepalend is voor wat men moet geloven. Het is een klassiek Katholiek principe dat de verhouding tussen eredienst en geloofsbelijdenis weergeeft.


Nogmaals, de Latijnse Mis is nooit afgeschaft!

Trente wilde destijds de liturgie herstellen, onjuistheden verwijderen en controleren op orthodoxie. Het ging Trente er niet om de liturgie te herschrijven, ook niet om nieuwe toevoegingen, nieuwe eucharistische gebeden, een nieuw lectionarium of nieuwe kalender.


Je vraagt je af waarom men in Rome wakker ligt van een 'verboden' Mis? Waarom bemoeit Rome zich nog met een Mis die niet meer mag bestaan? De Post-conciliaire-kerk heeft toch de volledige Tridentijnse liturgie afgezworen. De Novus-ordo-sekte is derhalve schismatiek en heeft géén zeggenschap meer over de Tridentijnse liturgie. Het is dan ook best om Traditionis Custodes - net zoals anti-paus Bergoglio zélf - te negeren.

Want door in art. 1 van zijn motu proprio de Novus ordo “de unieke uitdrukking van de Lex Orandi van de Romeinse Ritus” te noemen, stelt Bergoglio, dat alléén de liturgische boeken van de Novus Ordo “de enige uitdrukking zijn van de Lex Orandi van de Romeinse Ritus”. Dit betekent dus expliciet, dat de eerdere liturgische boeken van de Katholieke Kerk NIET tot de Lex Orandi van de Post-conciliaire-kerk behoren.

Deze uitspraak is van ongehoorde en ongeziene zwaarte omdat - de facto - de Post-conciliaire-kerk er - na het expliciet afzweren van de Tridentijnse liturgie in
Traditionis Custodes - een andere lex orandi op na houdt, dan de Pre-conciliaire Kerk. Dit impliceert, dat de Novus-ordo-kerk van vandaag niet meer tot de Kerk-van-Altijd behoort, hetgeen betekent dat de Post-concilaire Bastaardkerk - volgens het adagium Lex Orandi, Lex Credendi - de facto van geloof is veranderd. En dit is natuurlijk absoluut waar in de praktijk, maar dit werd nog nooit eerder in een officieel document van de Post-concilaire Bastaardkerk gezegd, maar wordt nu zelfs in een officiële 'wettekst' van de Novus-ordo-kerk toegegeven!

Met Bergoglio - die door de machinaties van de Maffia van Sankt Gallen aan de macht werd gebracht en de macht de facto in Rome usurpeerde na de verdrijving van Paus Benedictus XVI - zijn de maskers afgevallen. Het schimmenspel is voorbij.
De Novus-ordo-kerk is officieel schismatiek. Je zou kunnen stellen, dat dit het Wittenberg-moment van de Novus-ordo-kerk is. Men pretendeert niets meer, maar men verklaart God openlijk de oorlog! Dit is rebellie tégen God! Redding binnen de Novus-ordo-kerk - met haar ongeldige Novus-ordo-liturgie - is totaal uitgesloten! Traditionis Custodes is een onvergefelijke zonde tégen de Heilige Geest.

De lastering van de Heilige Geest bestaat niet louter in de belediging van de Heilige Geest met woorden, maar zij bestaat in de weigering het Heil te aanvaarden dat God de mensen aanbiedt door de Heilige Geest die werkt uit kracht van het Kruisoffer. Als de mens het “aantonen van de zonde” afwijst dat van de Heilige Geest komt en uiteindelijk Heil betekent, dan wijst hij tevens de komst van de Helper af – de komst die werkelijkheid is geworden in het Paasmysterie, in eenheid met de verlossende kracht van het Bloed van Christus: het Bloed dat het “geweten zuivert van dode werken” en in de Heilige Mis
tegenwoordig wordt gesteld.

De Heilige Mis is volgens de Katholieke Leer "de onbloedige offerande van het Nieuwe Verbond", waarin het Lichaam en het Bloed van Christus, onder de gedaanten van brood en wijn, door de priester aan het altaar aan God worden opgedragen en het Offer van het Kruis zodoende wordt hernieuwd. Met de Eucharistie wordt het Offer van Christus aan het Kruis niet alleen herdacht, maar volgens de Katholieke Leer bij elke viering opnieuw tegenwoordig gesteld. In die zin is de Heilige Mis ook daadwerkelijk een offerdienst. Dit in tegenstelling tot de protestantse theologie en eredienst, waarin de gebruikte symbolen (brood en wijn) slechts een tekenfunctie, een herinnerings- en gedenkingswaarde hebben en waar de offergedachte - net zoals in de Novus-ordo-liturgie - nadrukkelijk wordt afgewezen.

We moeten Traditionis Custodes dus interpreteren als een anti-katholiek document dat enkel is bedoeld voor de hardliners en de ideologische apparatsjiks binnen de afvallige Novus-ordo-sekte. Het document is zonder meer de straf van God voor de hele pseudo-traditionalistische wereld die nu al acht jaar volhardt in het in communie proberen te zijn met anti-paus Bergoglio.


Pseudo-traditionalisten gebruiken hypocriete sofismen om toch maar trouw te blijven aan hun Bergoglio en wat erger is, zij vielen ons aan omdat wij trouw zijn aan Paus Benedictus XVI; de enige échte Paus. Weten de Pseudo-traditionalisten dan niet dat dé Paus moet worden gehoorzaamd? Indien zij Bergoglio als hun 'paus' erkennen, dan moeten ze hem ook maar gehoorzamen en vanaf nu de mis van de schijnheilige 'paus' Paulus VI vieren, want indien zij ongehoorzaam zijn aan hun Bergoglio en zijn mis, dan zijn ze schismatiek.

Dachten de Pseudo-traditionalisten nu werkelijk, dat ze met hun kleinzielig gedoe en hun bochtenwerk zichzelf zouden kunnen redden? Weten zij niet dat God - net omdat Hij Almachtig is - ook de vijanden van de Kerk - zoals de Novus-Ordo-sekte met hun anti-paus - gebruikt om te straffen en te verlossen? Een beetje wierook en wat Brugse kant volstaan niet om gered te worden indien men niet bereid is om van de volle Waarheid te getuigen.

Acht jaar lang zwegen de Pseudo-traditionalisten en openden zij hun mond alleen maar om totaal onnodig hun trouw aan anti-paus Bergoglio te hernieuwen, in de ijdele hoop dat hij hen zo zou sparen.

Wij, de échte Katholieken - trouw aan Paus Benedictus XVI - hadden het goed gezien. De gecodificeerde Heilige Mis die 17 eeuwen lang de énige Mis binnen de Kerk was, kan niet plots verboden worden door een losgeslagen 'paus'.

“Wat heilig was voor de vorige generaties blijft voor ons groot en heilig en kan niet zomaar verboden of als schadelijk beschouwd worden”. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van Paus Benedictus XVI, die dit op 7 juli 2007 in een brief aan alle bisschoppen schrijft, naar aanleiding van het Motu Proprio Summorum Pontificum, dat hij plechtig heeft afgekondigd.

Na 'paus' Paulus VI probeert Bergoglio de Heilige Mis nog eens af te schaffen! Lachwekkend! Géén enkele paus of anti-paus kan de Heilige Mis afschaffen! Géén mens kan afschaffen wat door God werd ingesteld! Deze
satanische aanval op de Heilige Mis van Bergoglio en zijn handlangers is gewoon een daad van apostasie!

Tot slot nog een korte boodschap aan de Novus-Ordo-sekte:

Lucas 16:2  Hij ontbood hem en zei: Wat hoor ik van u?
Geef rekenschap van uw beheer; want ge kunt geen rentmeester meer blijven.



Harmagedón komt alleen in Openbaring 16:16 voor: “Ze brachten hen bijeen op de plaats die in het Hebreeuws Harmagedón heet”. Dit vers vertelt hoe de koningen die trouw zijn aan de Antichrist zich verzamelen voor de laatste aanval op Israël dat symbool staat voor de Katholieke Kerk. Bij Harmagedón zullen de Antichrist en zijn aanhangers definitief verslagen worden.

Openbaring 17:4  De Vrouw was in purper en scharlaken gekleed,
met goud, edelstenen en paarlen getooid. Ze droeg in haar hand
een gouden beker, vol van gruwelen en van de onreinheid harer ontucht.

De Hoer van Babylon of de Post-conciliaire Bastaardkerk
zou volgens de Openbaring hoererij plegen met het beest
en vervolgens ook door hem worden uitgeschakeld.

Misschien duidt deze hoererij op pseudoreligiositeit met een sterk politieke
en maatschappelijke betrokkenheid, die resulteert in een aanvaarden
van leringen die tegengesteld zijn aan de Katholieke Leer.

In de slag bij Harmágedon wordt de Eindstrijd beslist.


14 opmerkingen:

Anoniem zei

Charles Kennis, oprichter van de architectuurstijl die post-modernisme genoemd wordt, zei eens in een interview waarin hij het begrip uitlegde;" post-modernisme heeft ook alles en alleen met geld te maken."

Denk er even over na.

Er staan veel meer Stasi tactieken in het nog proprio van Bergoglio dan dat u hier zegt waaronder, een afgezant van de bisschop wordt in elke tridentijnse parochie geplaatst

Ik zie deze tactieken een poging vanwege Bergoglio om de gelovigen die naar de tridenrijnse missen gaan terug onder controle van Rome te brengen. En met "gelovigen" bedoel ik niet alleen de aantallen die naar de novus ordo mis gaan, maar ook hun geld. In het bijzonder de miljonairs onder de traditionelen.

Anoniem zei

De beheerders van de traditie schaffen de traditie af.

Door voorgaande motu proprio te annuleren opent Bergoglio de deur om op een dag ook geannuleerd te worden.

Een lot dat hem ongetwijfeld te beurt zal vallen want 19 eeuwen traditie annuleer je niet met een dictaat dat je twee dagen nadat je uit het ziekenhuis komt ondertekent.

Eigenlijk. Wie weet alles? Het document zal wel vóór hem geschreven zijn door 'ghost writers' en Bergoglio heeft er gewoon zijn krabbel onder gezet.

Deze 'gehost writers' zullen waarschijnlijk de bisschoppen geweest zijn die hem verkozen hebben.

Zeg eens eerlijk; aangezien de bisschoppen zó veel macht bedeeld krijgen in het bepalen van wat al dan niet kan of mag in de liturgie in hun bisdommen, heeft Bergolio zichzelf al geannuleerd.

Anoniem zei

De met uitsterven bedreigde katholiek is nu van het natuurreservaat naar de dierentuin overgeplaatst, waar hij in een kooi volledig afhankelijk is van de ... hoe noem je werknemers in een dierentuin eigenlijk? Zijn het cipiers?

Anoniem zei

De "groepen" die de geviseerd worden in het document hebben Rome niet nodig, afgezien van het feit dat ze in communie met Rome horen te zijn, cfr. De suprematie van H. Petrus.

Als Bergoglio oorlog verklaart op de Tridentijnse mis, zonder dat hij "legioenen heeft" zoals Stalin het zei toen de paus de communisten excommuniceerde, wordt de legitiemiteit van Bergoglio als opvolger van H. Petrus ter discussie gesteld.

Weinigen zullen er een bal om geven want er zit niemand meer in de novus ordo kerken. Het dan clubje van Bergoglio is bijzonder klein geworden.

Trouwens Bergoglio heeft ondertussen veel te veel bisschoppen gekleineerd om zelfs in die hoek veel steun te krijgen voor zijn entlösung van de tridentijnse mis.

Een leger is zoals een slang, om het te verslaan hak je het hoofd af. De novus ordo kerk heeft net zichzelf het hoofd afgehakt.

Net zoals de corona hysterie; in plaats van overal direct op te springen, doet men er goed aan even bezonnen een stapje terug te nemen en bekijken hoe de situatie zich ontwikkeld. Je zal snel zien dat het ruzie is onder diegenen die de hysterie fabriceren.

Hier is het niet anders.

Trouwens; het kan nu niet meer erger. Het Vaticaans heeft nu alle kruid tegen de tridentijnse mis verschoten. Als de tridentijnse mis dít overleeft, is de novus ordo ten einde.

Anoniem zei

Bergoglio is zoals dit gemeenteraadslid uit Islington Londen die via Twitter liet weten hoe heldhaftig ze is door het mondmasker te blijven dragen op openbaar vervoer ook al is de trein volledig leeg.

https://mobile.twitter.com/aliceperryuk/status/1417042780992462850

Nu nog een foto van een heldhaftige Bergoglio die eenzaam op het perron zijn mondmasker blijft dragen nadat de laatste trein reeds vertrokken is.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 07:20,

Net zoals de meeste andere documenten van Bergoglio - zoals de communie voor hertrouwd-gescheidenen - verandert dit niets aan de bestaande praktijk. Bergoglio formaliseert alleen maar hetgeen allang realiteit is binnen de Novus-ordo-kerk.

Of kent u één Vlaamse bisschop die nu al niet doet wat Bergoglio als 'nieuw' voorstelt?

Of denkt u werkelijk dat de Vlaamse bisschoppen nu al niet hun spionnen uitsturen?

Stasi-praktijken worden alleen maar toegepast wanneer men zijn machtsbasis kwijt is.

Over Bergoglio en zijn paladijnen maak ik mij dan ook niet de minste zorgen. Hen wacht sowieso de hel. En dat was eerder ook al zo. Denk maar eens aan Godfried 'kardinaal' Danneels die nu ook zeker wéét dat de hel bestaat!

Anoniem zei

Pauselijke documenten van weleer hadden nooit de allure van absurditeit en banaliteit die we in Traditionis Custodes terugvinden. Ik kan me niet van het gevoel ontdoen dat het motu proprio van Bergoglio met dezelfde onbezonnenheid en gebrek aan logica en intellect geschreven is als bijvoorbeeld corona maatregelen, vooral wanneer het aankomt op de maskerplicht voor gevaccineerden.

Encyclieken van anti-modernistische pausen zijn van een ander niveau. Een niveau dat beaamt aan Joh 18; 36, “Mijn koninkrijk is niet van deze wereld.” Die encyklieken gaan niet over wereldlijke dingen, maar streven ernaar “de Waarheid” (Joh 18; 38) te achterhalen, en het hoger doel nastreven deze Waarheid te verwoorden. Staan de Traditionalisten hier niet terecht met de valse beschuldiging dat ze koning willen spelen, en een bedreiging zouden vormen voor de heerschappij van de Rome? Dit was weldegelijk waar Jezus van beschuldigd werd toen de joden Hem aan Pontius Pilates overgeleverd hebben. Jezus zou een bedreiging zijn voor de heerschappij van de Romeinen in Judea, en lieten Pontius Pilatus het vuile werk doen.

Traditionis Custodes IS wél van deze wereld. Het spreekt de taal van de wereld. Het spreekt over de muizenissen van de wereld. Het hanteert de methodiek van de wereld, de methodiek die macht verwerft op de eigentijdse wijze van infiltratie, surveillance, mis- en disinformatie, verdeel en heers, met het doel nationale veiligheid te beschermen, zonder dat men het verschil tussen doel en intentie begrijpt.

***
Als je de Kerk wil beschermen begin je hier;

De Staat en Kerk moeten gescheiden worden. Zeker in België, waar de gemeentes naakte eigendom bezitten van de kerkgoederen inclusief de kerk zelf. De betaling van het salaris van de priester met beslastingsgeld moet ophouden. De bisschoppen moeten hun zetel in de senaat afstaan. De staat sponsort de modernistische bastaardkerk in België. Dat moet ophouden.

Elke quasi overheidorganisatie van CD&V, KUL, ACV, KVLV, CM, enz. moeten hun ‘K’ of ‘C’ verwijderen als ze het katholieke geloof niet verkondigen, of tenminste, geen beleid voeren dat geenszins compatiebel is met de Katholieke Moraalfilosofie.

Catechese in door-de-staat gefinancierde onderwijsinstellingen moet verboden worden.

Er moet aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid gecreëerd worden, voor iedereen die het geloof verkondigt. Om te beginnen moeten niet-katholieken ophouden het geloof niet verkondigen.

Of anders gezegd; de staat moet de Kerk met rust laten, en ophouden de Kerk voor haar eigen doeleinden aan te wenden. En Bergoglio; hij doet net dat; het faciliteren van de bemoeienissen van de staat met de Kerk.

***
Maar hiermee missen we het punt.

Zeker wanneer Bergoglio nu officieel verklaart in Traditionis Custodes dat de Kerk van vóór 1965 niet bestaat.

MET DE ONTKENNING VAN DE PRE-CONCILLIARE KERK IN TRADITIONIS CUSTODES, IS HET SCHISMA VAN MODERNISTISCHE BASTAARDKERK VOLBRACHT EN OFFICIEEL. Als je wil is de vervulling van het Derde Geheim van Fatima nu officieel.

Bergoglio doet de Kerk een dienst; met zijn distantiëring van de post-concilliaire kerk met de pre-concilliaire Kerk, distantieert hij zich ook van de stoel van H. Petrus. Sede-vacantisten krijgen gelijk.

Is het Tweede Vaticaans Concillie daarom ongeldig? Heeft de H. Geest er niet gewerkt? Wel, als het Concillie diende om het kaf van het koren te scheiden, dan heeft de H. Geest er heel goed werk geleverd.

Het motu proprio is eerder een ontslagbrief van Bergoglio dan iets dat de Tridentijnse Mis aangaat.

De bastaardkerk is aan het einde van haar Latijn – of liever; volkstaal. Dan blijft er alleen nog maar de restkerk. De staat heeft geen vat op de restkerk en daarmee zijn mijn voorstellen voor scheiding van Kerk en staat die ik hierboven maak, ook vervuld.

Laten we bidden, dat dit inderdaad een dieptepunt is, en dat het vanaf hier alleen maar beter kan worden.

Anoniem zei

Al de gemeenschappen die plots durfden naar de H. Mis, de enige echte, te gaan, na de verklaring van Benedictus, zijn in de rattenval gelopen. Benedictus zelf heeft die opengezet. Net zoals Johannes Paulus I probeerde met de Petrusbroederschap.
Zo doorzichtig als wat. Ik herinner me nog heel goed de discussies met de ralliès na de zogezegde excommunicatie van Mgr. Lefebvre.
De grote oorzaak is het totaal verkeerde begrip van het dogma van de onfeilbaarheid van de paus, die in feite de grondkiem heeft gelegd voor heel de huidige crisis.
Had men naar de waarschuwingen van de Stevenisten en van de Moeder Gods in La Salette geluisterd...

Anoniem zei

"Al de gemeenschappen die plots durfden naar de H. Mis, de enige echte, te gaan, na de verklaring van Benedictus, ..." hebben de beste keuze van hun leven gemaakt.

Nu hoor ik iemand in Rome jammeren, maar ik denk dat het van een zere buik is.

Die mensen die naar de Tridentijnse Mis gegaan zijn hebben net wel de boodschap van La Salette en Fatima gehoord. Maar alleen omdat ze zich in een trad cath gemeenschap ophouden. Lex Orandi enz. Maar zijn niet naar de H. Mis gegaan omwille van La Salette want modernisten weten niet wat het is. Eigenlijk hadden de traditionelen La Salette en Fatima niet nodig om te beseffen dat de Novus Ordo mis niet meer katholiek is of om te weten hoe laat het was voor de Kerk. Benedictus evenmin. Dat was gewoon een bonus. Dat was in ieder geval zo in mijn ervaring. Ik heb pas later van de antichrist in Rome gehoord.

Trouwens, wat is het verschil tussen helemaal niet naar de mis gaan en naar de 'verkeerde mis' (H. Mis) gaan?

N.B.
Dogma en onfeilbaarheid zijn niet van toepassing op Traditionis Custodes.

Anoniem zei

Al degenen die dan pas durfden, en die zij die de strijd gevoerd hebben altijd hebben uitgesloten, geëxcommununiceerd noemden, ontrouwen etc., die hebben een tijdlang hun Mis te danken gehad aan hen die de strijd gevoerd hebben, zonder degenen die de strijd gevoerd hebben ooit te bedanken, integendeel. Mgr. Lefebvre, Mgr.de Castro Mayer, l'abbé Coache, Pfarrer Schoonbroodt, ze werden altijd als de rebellen beschouwd, maar indien zij niet hadden doorgezet hadden al die gemeenschappen en groepen hun Mis aan Benedictus te danken hebben, die Mis nooit meer gehad. Indien er geen verzet was geweest van FSSPX en sedevacantisten, dan waren er nu veel minder Tridentijnse Missen. Ik ken velen die nooit naar FSSPX wilden gaan omwille van de vals begrepen gehoorzaamheid van de paus, en die plots hoog van de toren bliezen toen het opeens wel mocht. Ze worden door het huidige Rome nu echt bedankt voor bewezen diensten, maar wie nadacht, wist dat ze in een rattenval liepen.

Anoniem zei

OVER VORM EN INHOUD
ROMEINSE DEUGDEN en KATHOLIEKE DEUGDEN
Brief aan de Romeinen 2;14. “Wanneer heidenen, die de wet niet hebben, uit zichzelf doen wat de wet verlangt, zijn zij zichzelf van de wet, al bezitten zij de wet dan niet.”

EN HET GEBREK AAN DEUGD DOOR ZIJ DIE DE WET BEZITTEN.

Beste GA,
Bergoglio noemt de Novus Ordo de “(1) unieke uitdrukking van de (2) Lex Orandi van de (3) Romeinse Ritus”.

Dit levert 3 problemen, + 1.

1/ De Romeinse Ritus.

Bergoglio herdefinieert hij het begrip ‘Romeinse Ritus’ en het moet duidelijk zijn dat omdat Bergoglio de Novus Ordu “uniek” noemt, dat de Tridentijnse Mis geen uitdrukking is van de Lex Orandi.

In discussies over de Gewone en Buitengewone Vorm van de mis, spreekt men uitsluitend over vorm. MAAR VORM EN INHOUD HOREN SAMEN. Als je de VORM verandert, loop je het gevaar de INHOUD ook veranderen. (zie hieronder; H. Prosper van Aquitanië legt dit op een andere manier uit) Men moet zich daar bewust van zijn. Er bestaan verschillende vormen van de Mis, maar de inhoud blijft dezelfde. Neem de Oosterse Ritus bijvoorbeeld.

Als we over de inhoud van de Gewone Vorm en Buitengewone Vorm van de mis spreken, dan moet iedereen toegeven dat de GEWONE VORM VAN DE MIS (NOVUS ORDO) ONTDAAN IS VAN INHOUD.

Ontdaan van inhoud, kan de Novus Ordo mis geen sacrament meer zijn. (zie opnieuw hieronder Prosper van Aquintanië, die met mijn gedachtengang akkoord zou gaan)

2/ De Lex Orandi

De Lex Orandi houdt dat de Kerk gelooft zoals Ze bidt. Dat gaat vooral over de INHOUD, NIET DE VORM. Ontdaan van inhoud, kan De Novus Ordo mis daarom geen uitdrukking van de Lex Orandi van de Kerk zijn.

Het Principe van Lex Orandi komt van Prosper Tiro, ook wel H. Prosper van Aquitanië genoemd (ca. 390 A.D. – ca. 465 A.D.)

Lex Orandi, Lex Credendi (de wet van wat er gebeden wordt, is de wet van wet er geloofd wordt) wordt soms uitgebreid naar ‘Lex Orandi, Lex Credendi, Lex Vivendi’ (wat er geleefd wordt aan toegevoegd)

Dit betekent volgens de H. Prosper dat “de wijze van gebed / ritueel / sacrament integraal verbonden is aan de wijze waarop geloofd wordt” EN… EN… dat de “LITURGIE NIET TE ONDERSCHEIDEN IS VAN THEOLOGIE”. Wanneer de liturgie wel te onderscheiden is, is de theologie veranderd.

Paus Pius V begreep dit toen hij de H. Mis ‘gestandardiseerd’ heeft. Er KÁN meer één vorm van de mis bestaan tenzij je de theologie mee verandert.

De stelregel ‘Lex Orandi’ komt uit het 8ste boek van H. Prosper van Aquitanië op gezag van de vroegere bisschoppen van de Apostolische Stoel over de genade van God en de Vrije Wil: "Laten we de sacramenten van de priestergebeden beschouwen, die zijn overgeleverd door de apostelen in de hele wereld en in elke katholieke kerk op uniforme wijze worden gevierd, zodat de wet van het bidden de wet van het geloof zou kunnen vestigen “ut legem credendi lex statuat supplicandi".

DUS, DE LEX ORANDI, PROMOOT DE ENE VORM VAN DE H. MIS.

H. Prosper van Aquitanië breidt het concept van lex orandi uit, door te stellen dat de geloofwaardigheid van bepaalde christelijke doctrines verstevigd worden, door hun bron te plaatsen in de authentieke liturgische riten van de Kerk. Zo beschrijft hij de liturgie zelf als een bron van buitenbijbelse christelijke openbaring (onderdeel van het geheel van buitenbijbelse geloofsovertuigingen die beter bekend staan als de ‘Apostolische Traditie’). Door deze connectie te maken, kan een beter begrip van de Openbaring verworven worden.

De stelregel Lex Orandi zou later tegengesproken worden door het "Sola Scriptura"-principe van Maarten Luther, de Reformatie, het Tweede Vaticaans Concilie en de post-concilliaire anti-pauzen uitgezonderd van Benedictus XVI.

3/ Uniek

Bergoglio veegt, de hele geloofsleer, de Apostolische Traditie, de Kerkvaders, enz. enz. van tafel, door Novus Ordo “unieke uitdrukking van de Lex Orandi” te noemen.

Anoniem zei

On Line Documentaire
“PLANDEMIC 2: INDOCTORNATION”, Dr. David Martin.

Dr. David Martin is naast veel andere zaken Investigatief Boekhouder, en adviseur voor de Amerikaanse overheid inzake regularisatie van bankwezen, en overheidssubsidies.

Hij heeft het Smoking Gun dat bewijst dat de Directeur van het Amerikaanse Centre For Disease Control (CDC) - de Amerikaanse Van Ranst zeg maar - het SARS-CoV-2 zelf ontworpen heeft, en opzettelijk op de wereld losgelaten heeft.

Niet dat je dat op de VRT zal horen; die zijn een overheidsorgaan dat contractueel verplicht is de ‘Plandemie’ geheim te houden door middel van ‘Indokterinatie’.

We weten dat Anthony Fauci, Ralph Baric, het CDC en een waslijst wetenschappers de eer willen opstruiken het virus ontworpen te hebben. Van 2003 tot 2018 hadden zij 100% controle over de geldstroom van het industrieel complex dat het virus en de pandemie gebouwd heeft.

Het is verboden het virus te zien, het is verboden het meten, het is verboden de effecten op mensen te observeren, het is verboden een test een ontwikkelen, laat staan een vaccin, omdat het Corona virus beschermd is door meer dan 1000 patenten, die allemaal geregistreerd staan onder naam van Anthony Fauci van het Amerikaanse CDC. Hij heeft de middelen, het motief, en de motivatie om het Corona virus van een virus tot winst te ontwikkelen.

Je zal niemand vinden die Corona promoot tenzij hij deel uitmaakt van het web verstrengelingen van de WHO, de CDC, National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), en vooral de zogeheten filantropische organisaties i.h.b. Bill en Melinda Gates Foundation, die het netwerk financieren.

Deze belangenverstrengelingen zijn "Federal Crimes" tegen de Amerikaanse anti-trust wetgeving. Dr. David Martin heeft bewijs dat de bovengenoemde lieden naar de gevangenis zou sturen.

GESCHIEDENIS VAN DE ONTWIKKELING VAN HET CORONA VIRUS.

In 2003 zag het CDC de kans goud te vinden en wel in de SARS corona virus epidemie in Azië. Ze ontdekten dat een virus dat ze kenden gemakkelijk gemanipuleerd kon worden, en in 2003 hebben ze geprobeerd het SARS virus te patenteren. (NBC news – “Scientists race to patent SARS virus”), i.h.b. een patent op de ziekte (symptomen) Patent Nummer: PATENT US 7279327, het virus genoom (PATENT US 7220852), en de detectie (PATENT US 7776521) en een kit om het te meten, allen eigendom van CDC. PATENT US 7220852B en US 7776521B1 zijn twee patenten voor de transmissie van coronavirus naar mensen.

Echter, onder de patent wetgeving '35 U.S.C. §101 Subject Matter Eligibility' staat dat geen patenten verworven kunnen worden op natuurlijk fenomenen of processen.

Dus, als SARS natuurlijk zou zijn, zou een patent illegaal zijn. Indien het geproduceerd zou zijn, zou het een overtreding van de Internationale Biologische Wapen wetgeving zijn. Wat het ook moge zijn; beide scenarios zijn illegaal - maar sinds wanneer vormt illegaliteit een probleem? De patenten zijn er toch.

Daarenboven, in 2007, registreerde de CDC een petitie bij het patentkantoor onder 35 U.S.C. § 122(B)(2)(B)(i) om de aanvraag op de SARS patent vertrouwelijk en privé te houden en niet te publiceren.

Het is omwille van de patenten dat onafhankelijk onderzoek naar de virussen, enz. niet mag plaatsgrijpen, tenzij door de CDC en geaffilieerden, en haar financiers, zodat ze er munt uit kunnen slaan. (hetgeen zij die zich een beetje verdiept hebben in de gelekte Pfizer vaccin aankoop contracten, gemakkelijk zullen kunnen begrijpen. Dat contract is ook kogelvrij wanneer het op “munt-uit-slaan” aankomt).

Momenteel heeft de NIAID, de Gates Foundation en CDC een totaal van 1300 patenten zoals degene hierboven vermeld.

Anoniem zei

DEEL 2

Ergens tussen 2012 en 2013 is er iets gebeurd. De ‘Federal Funding for Research’ dat universiteiten zoals Harvard, MRE, university of North Carolina stoffeert, kwam in de problemen door iets dat in het National Institute of Health (NIH) gebeurd is. Voor een kort ogenblik besefte het NIH dat er iets niet in orde was met hetgeen de CDC met het SARS virus bekokstoofde. Dit handelde over de "Gain of Function", het genetisch manipuleren van het SARS virus om het meer reproductief, besmettelijk en dodelijk te maken, en in 2013 stopte het NIH het onderzoek. (gepubliceerd in 'Scientist' en 'Nature' magazine (volume 514, issue 7523, onder ‘Nieuws’; “US Suspends risky disease research”)

Het NIH had een morele en juridische verplichting het onderzoek stop te zetten, want het CDC was met het SARS een biologisch wapen aan het ontwikkelen. En het NIAID en NIH stopten de financiering.

In de brief geadresseerd aan Ms. Settle, aan de universiteit van North Coralina moest ‘Project 1’ gestopt worden; "Role of uncharacterized genes in high pathogenic human coronavirus infection", dat als doelstelling 1 had; 'novel functions in virus replication in vitro' en doel 3, 'novel functions in virus pathogenesis in vitro'" door Prof Ralph Barick.

Ook ‘Project 2’ moest gestopt worden; "Determining functions of novel genes for Influenza A and Ebola Viruses", door Prof Yoshiro Kawaoka, met doelstelling 2, het virus sneller te doen repliceren, en doel 3, de besmettelijkheid te verhogen.

Echter; onderaan in de brief staat letterlijk; "As your grant is currently funded, this paus is voluntary", hetgeen vertaald wordt als “ Aangezien de toesteming (voor het onderzoek) momenteel gesubsidieerd is, is de stopzetting vrijwillig.”, wat tussen de lijnen betekent; “zet het onderzoek vooral niet stop. Wij stoppen alleen de financiering.”

Het werd hen een beetje heet, en 'Nature' magazine van 12 nov 2015 geeft ons inzicht wat de CDC toen gedoen heeft; ze gingen met hun onderzoek off-shore en de Britse krant Daily Mail schreef letterlijk; "REVAELED: U.S. government gave $3.7million grant to Wuhan lab."

De manier waarop het Amerikaans overheidsgeld toch ‘Gain of Function’ onderzoek in China kon financieren is als volgt; versluis het geld door een aantal schaduworganisaties om de oorsprong en eindpunt van de geldstroom te verhullen, om het doen lijken dat de geldstroom binnen de VS blijft, waar iemand opeens het onderzoek aan het Wuhan Instituut uitbesteedt – zo werd het Wuhan biologisch wapen labo een onderaannemer van de Amerikaanse overheid.

Op de Website van het NIH zelf vinden onder "research portfolio reporting tools" (daar waar de onderzoeksprojecten opgesomt worden), dat ze de subsidie voor het onderzoek naar "Bat Coronavirus Emergence" via een Amerikaanse NGO; "EcoHealth Alliance Inc." versluisd hebben. (Google deze NGO of beraadslaag wikipedia voor meer sappig nieuws. Als zelfs wikipedia het zegt, zal het wel waar zijn. Nu je toch op Google of DuckDuckGo zit; probeer de zoekterm "EcoHealth Alliance + Bill Gates")

Dus, de VS kan zeggen dat de Chinezen achter het virus zitten. De Chinezen kunnen zeggen dat de VS het gedaan heeft. Het leuke is, in deze tijden waarin overheden alleen nog maar kunnen liegen, dat ze dit keer toch bijna de waarheid zeggen.

Anoniem zei

DEEL 3



Dr. David Martin, zijnde een specialist in het analyseren van overheidsgeldstromen, meldt dat zijn systemen anomalieën opwierpen in de herfst van 2019, toen hij combinaties zag van kategorieën als "non-profits", "corporates", en "cover financing" voor Coronavirus project financieringen.

De Rode Vlag kwam met het 2019 jaarrapport van het Global Preparedness Monitoring Board (GPMB), "A World At Risk";

https://apps.who.int/gpmb/assets/annual_report/GPMB_annualreport_2019.pdf

Op pagina 42 en 43 staat het lijstje criminelen, waaronder Dr. Fauci van het NIAID en Dr. Chris Elias van de B&M Gates Foundation, en Dr. George Gao van het Centre for Disease Control van de Volksrepubliek China. Deze drie schrijven in dit jaarverslag dat er een test gedaan moest worden om een dodelijk respiratoir pathogeen los te laten. (pagina 30)

Het hele document leest als het draaiboek van de pandemie, sinds januari 2020 en ondertussen weten we dat de wereld niet klaar was voor een 'test' met een respiratoire biologisch wapen.

OP ELK MOMENT SINDS 2003, HIELD ELKE BESLISSING DIE DE SAMENZWEERDERS GENOMEN HEBBEN IN DE TIJDSLIJN DIE TOT DE ONTWIKKELING VAN EEN VIRUS VOOR DE CORONA PANDEMIE GELEID HEEFT, PERFECT STEEK. ECHTER DE SOM VAN ELKE INCREMENTELE STAP IN HET PROCES, HEEFT TOT DE TOTALE VERWOESTING GELEID, OMDAT DE SAMENZWEERDERS ZICH VERVREEMD HEBBEN VAN HUN NAASTEN ONDER DE MENSHEID.

DIT IS NIET DE TIJD OM ONS ALS LYNCH MEUTE TE GEDRAGEN; DE SCHULDIGEN VAN DE PANDEMIE OPSPOREN EN HEN DOEN BOETEN VOOR HUN MISDADEN TEGEN DE WET, EN TEGEN DE MENSHEID.

DIT IS EEN UITNODIGING VOOR IEDER VAN ONS OM ZELF TE ONDERZOEKEN HOE WE LEVEN EN ONS TE REALISEREN DAT ELKE BESLISSING WE NEMEN, GEVOLGEN HEEFT.

DIT IS WEL HET MOMENT OM ONZE MENSHEID TERUG OP TE EISEN.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------