BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 3 april 2021

Stille Zaterdag

Het vermogen om met onze ziel God te horen, definieert ons als 'menselijk'





















De Waarheid wordt door veel mensen over het hoofd gezien, omdat de mensen niet kunnen geloven dat iets belangrijks zo eenvoudig zou kunnen zijn. Toen Christus Gods genade aan alle mensen verleende, schokte Hij de joden die dachten, dat alleen zij uitverkoren waren. Echter, het vermogen van alle mensen om met hun ziel God te horen, definieert ons allemaal als zijnde 'menselijk'. Het stelt ons in staat om een onderscheid te maken tussen mooi en lelijk, tussen ziek en gezond en tussen goed en kwaad.


De Satan wil echter de Christelijke beschaving vernietigen om de wereld tot een hel te maken. Onze huidige situatie lijkt veel op die van passagiers op een gekaapt vliegtuig of op die van de passagiers op de Titanic. We worden bestuurd door een paar behoorlijk 'zieke' mensen. Voor hen is God de grote concurrent; de grote vijand. Daarom moet - in hun optiek - God samen met Zijn volgelingen worden vernietigd. Totdat ze hun 'doel' bereiken, moet de mensheid worden gedegradeerd tot het niveau - ik zal niet zeggen tot het niveau van de dieren - maar eerder tot het niveau van de 'demonen'! De satanische zoektocht van de globalisten naar grenzeloze rijkdom is echter zelfvernietigend en het 'doel' dat ze nastreven, zullen zij natuurlijk nooit bereiken!

Het tegenwoordige 'globalisme' is dus slechts een masker voor de tirannie. Toch staan wij nu dus voor de keuze ofwel God te aanbidden ofwel de Satan. Ofwel verzetten we ons met al onze kracht tégen het kwade, ofwel doen we eraan mee. Echter, onze would-be tirannen en hun gewillige paladijnen moeten niet denken, dat zij ook maar één belangrijke strijd kunnen winnen, wanneer zij continu God uitdagen.

Christus zegt: "God is Liefde" en "God is het Leven". Als we God gehoorzamen, dan zal de aarde de hemel zijn. Als we de Satan omarmen, zal de aarde een hel worden en plegen we in feite zelfmoord. Ik dring er bij iedereen op aan om God te omhelzen, en de chaos, het geld, de tirannie en de dood de rug toe te keren. Alleen God kan u gelukkig én zalig maken. Dat is hetgeen wat u uiteindelijk wérkelijk zoekt.


Hij die nedergedaald is ter helle
































De Nederdaling ter Helle betekent, dat het werk van de Verlossing en haar uitwerking – in de kracht van de Kruisdood van Jezus – verder ging dan het hier en nu. Daarom betekent de nederdaling ter helle, dat Christus is afgedaald in het 'dodenrijk' om ook daar als Verlosser de Blijde Boodschap aan de doden te gaan verkondigen. Hij ging echter niet naar dé hel om de verdoemden te bevrijden, evenmin ging Hij naar dé hel om de verdoemenis af te breken. Neen, Hij ging om de rechtvaardigen in het 'dodenrijk' - de Helle - die Hem voorgegaan waren, te bevrijden; zoals de grote profeten van het Oude Testament, en zelfs Adam en Eva.

Het bestaan van de menselijke ziel en de nederdaling van Christus ter helle is door God geopenbaard en is een onderdeel van de Geloofsleer. Ze zijn terug te vinden in de Heilige Schrift, de geschriften van de kerkvaders, en in de levende Overlevering van het Geloof van de Kerk. Zo vertelt de Heilige Petrus ons: “het Evangelie is ook aan gestorvenen verkondigd…” (1 Pt. 4:6) en Heilige Johannes zegt dat: “de doden de stem van Gods Zoon zullen horen en die haar horen, zullen leven” (Joh. 5:25).



Uit de Heilige Schrift


1 Pe 4:1  Daar Christus nu naar het vlees heeft geleden, moet ook gij u wapenen met dezelfde gedachte: wie lijdt naar het vlees, is los van de zonde;
1 Pe 4:2  zodat gij niet langer naar de lusten der mensen, maar naar de Wil van God de tijd doorleeft, die u rest in het vlees.
1 Pe 4:3  Want lang genoeg heeft de tijd geduurd, die nu voorbij is, waarin gij de zin der heidenen deedt, en geleefd hebt in losbandigheid, wellust, dronkenschap, brasserij, drinkgelagen en zondige afgoderij.
1 Pe 4:4  En nu staan ze vreemd te zien en lasteren ze u, omdat gij niet meedraaft naar dezelfde modderpoel van ongebondenheid;
1 Pe 4:5  maar ze zullen hierover rekenschap hebben te geven aan Hem, die gereed staat, om levenden en doden te oordelen.
1 Pe 4:6  Immers juist hierom is ook aan de doden de Blijde Tijding gebracht, opdat ze bij God naar de geest zouden leven, al zijn ze ook bij de mensen geoordeeld naar het vlees.
1 Pe 4:7  Het einde nadert van alle dingen! Beheerst dus uzelf en weest bezonnen, opdat gij kunt bidden.

Joh 5:24  Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Wie luistert naar Mijn woord, en in Hem gelooft, die Mij heeft gezonden, hij heeft het eeuwige leven, en in het gericht komt hij niet; maar hij is overgegaan van de dood tot het leven.
Joh 5:25  Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Er komt een uur, en het is er reeds, waarin de doden de stem van Gods Zoon zullen horen; en die er naar luisteren, zullen herleven.
Joh 5:26  Want zoals de Vader in Zichzelf het leven heeft, zo gaf Hij ook aan de Zoon, het leven in Zichzelf te hebben.
Joh 5:27  Ook gaf Hij Hem macht, om oordeel te vellen, omdat Hij de Mensenzoon is.
Joh 5:28  Verwondert u hierover niet. Want het uur komt, dat allen, die in de grafsteden zijn, Zijn stem zullen horen;
Joh 5:29  en zij die het goede hebben gedaan, zullen er uitgaan tot opstanding ten leven, maar zij die het kwade hebben verricht, tot opstanding ten oordeel.


Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------