donderdag 13 februari 2014

Over 'euthanasie'...


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeer droevige dag vandaag. Het kwade heeft het hier op Aarde schijnbaar gehaald.
Wanneer de ja stemmers voor hun Schepper zullen staan, dan zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen.

Anoniem zei

Drie zaken waar we ongerust over moeten zijn.

1/

In de buitenlandse pers is dit verworven recht veel uitgebreider aan bod gekomen dan in België zelf. Trek zelf maar uw conclusies waarom dat zou zijn. Volgens mij is een belangrijke reden het feit dat Belgische wetgevers en politieke leiders als immoreel en gevaarlijk bestempeld worden, die in staat zijn alles en nog wat goed te praten. Hetgeen belangrijke gevolgen heeft voor bijvoorbeeld het bankwezen, de industrie, tewerkstelling, eigendomsrecht, ... Buitenlanders zullen op hun hoede zijn.

2/

Het belangrijkste dat we hier leren is dat moord moreel te verantwoorden is; namelijk wanneer het voor iemands goed is.

In de discussie is het feit dat doden mag primair. De voorwaarden waaronder moord mag zijn maar secundair.

Dus, dat een arts, de ouders en het kind tezamen moeten beslissen is allemaal bijzaak. De voorwaarde dat het kind binnenkort toch gaat sterven is maar bijzaak. De voorwaarde dat het voor het eigen goed is, is maar bijzaak. Het belangrijkste is dat de wet voorziet dat de MOORD MAG plaatsgrijpen.

De voorwaarden waaronder de moord mag plaatsgrijpen zullen in de toekomst wel veranderen.

Zo zal in de toekomst aan de wet gesleuteld worden door euthanasie te legaliseren voor het ‘algemene goed’, en niet langer meer voor het ‘eigen goed’.
Of indien het kind niet bekwaam is de beslissing te nemen dat het ook zonder toestemming van het kind (of de geriatrische ouderling) kan.
Indien we de voorwaarden van de kindereuthanasie wet herschrijven zodat ze de voorwaarden de idealen van Gender Theory incorporeert, dan zou een gezond mens misselijk moeten worden, bij het aanschouwen van de gevaren die dit teweeg gaat brengen.
Enz.

De voorwaarden zijn dus bijzaak. Het feit dat moord mag is het belangrijkste. Dit alles geldt ook voor abortus, zelfmoord, ‘traditionele’ moord, verkrachting, pedofilie.

3/

Ga met de Tien Geboden naar een Jood, een Muslim, een Hindoe, een Boeddhist, en iedereen zal zeggen dat die tien morele regels correct, tijdloos, en universeel zijn. Gij zult niet doden. Sleutel aan dergelijke fundamentele morele grondvesten, en eender wat wordt mogelijk.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer