BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 12 oktober 2013

De Primaat van België, Aartsbisschop André-Joseph Léonard, werd op 11 oktober weer door een 'heldhaftige' taartengooier aangevallen. Christine Boutin werd vooraf belaagd door een groepje naakte lesbiennes. Eén zo een taart is een grotere eer dan 10 Nobelprijzen!

André-Joseph Léonard, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel, is gisteren opnieuw het doelwit geworden van een taartengooier. Tijdens een bijeenkomst van Europese jonge Katholieken in het Sint-Michielscollege in Brussel werd hij belaagd door de beruchte taartengooier Noël Godin.

De actie viseerde ook Christine Boutin. De voorzitster van de Franse christendemocratische partij werd omcirkeld door vier Belgische ex-leden van Femen. Toen ze het woord nam, werd de Franse politica onderbroken door zingende feministes met ontblote borsten die haar ook omarmden. De ex-leden van Femen noemen zich voortaan "Liliths".

Boutin manifesteerde zich in Frankrijk als een tegenstandster van het homohuwelijk. Nadien doken de taartengooiers op en richtten zich ze tegen Léonard. De actievoerders spreken van een succes. "De actie was gericht tegen de antihomoseksuelen, de tegenstanders van abortus en tegen het Katholieke integrisme", luidt het.

Léonard vond het incident blijkbaar niet al te erg. Op de beelden van de RTBF is te zien dat hij het bord slagroom aflikt. Het is niet de eerste keer dat Léonard een taart in het gezicht krijgt. De aartsbisschop was eerder al een doelwit in april 2011 -hij kreeg toen 4 taarten toegeworpen op één avond- en tijdens een gebedsdienst op Allerheiligen in 2010.

Bron: De Redactie



De 'verheffende' reacties op Facebook:

https://www.facebook.com/nieuwsblad.be/posts/10151890832582326



Het zwijgen van de andere bisschoppen is oorverdovend!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Pfff... De satanisten denken dat dit "gedurfd" is...

Hetzelfde doen, in het gezicht van een imam, getooid in varkensroze T-shirts met opschrift "Infidel and proud of it", DAT zou pas gedurfd zijn. Niet dat ik dit soort dingen goedkeur, maar wie houden ze eigenlijk voor de gek?

Links vecht met spoken. Laat die Katholieken eens met rust - ze worden al in de hele wereld vervolgd.

Anoniem zei

Léonard was op een bijeenkomst van Katholieken.

Blijkbaar mag men alles doen zolang men zichzelf maar wijsmaakt dat wat de andere doet niet goed is. Uiteraard zijn zo'n acties makkelijker dan vragen een dialoog aan te gaan, wat Léonard nog nooit geweigerd heeft.

Ik kan zo'n acties wel begrijpen.

Een zekere frustratie die voortkomt uit een gebrek aan zowel IQ als EQ, al dan niet gekoppeld aan een beperking in de omvang van geslachtsdelen waarbij drugs dit moeten verzachten.

Maar nu had één Katholiek dit eens moeten doen bij dit soort taliban-atheïsten. Ik had honderden keren het woord inquisitie en kruistochten moeten horen waarbij dit soort atheïsten hun haar net niet krijsend uittrekken in de hysterie.

Dat wil een volwassen debat voeren, maar geraakt zelf niet voorbij de kleuterfase.

Anoniem zei

Over een paar jaar zullen al die Modernistische en afvallige katholieken tot de Islam bekeerd zijn. Ze maken het er toch na.

Politici met hun vrijzinnig belijd doen er alles aan om de Kerk af te breken. Martens krijgt een kerkelijke begrafenis. En wie zal voorgaan in zijn begrafenis”viering”? De toekomstige groot-iman van het kalifaat Oost-Vlaanderen.

Als ik van hen was, zou ik me erop voorbereiden dat ze in een niet te verre toekomst in de uitvaart voor regeringsleiders de Iman zal voorgaan. Ze zijn toch allemaal zo voor de eucumene. Ze zijn toch allemaal zo tegen de kerkelijke moraal.

Je zal het mogen nakijken wanneer we de ‘begrafenis’ van Marten op TV te zien krijgen; hoe al die vooraanstaanden, regeringsleden, volksvertegenwoordigers, die ervoor betaald worden naar het parlement te gaan en de Kerk beledigen, aanvallen en afbreken daar met zijn allen vooraan de kerk als eregasten te geplogenheden volgen. Het zal de grootste verzameling hypocrieten en huichelaars zijn die je ooit gezien hebt. Hoe heet die tut ook weer van de Waalse humanisten? Zal ze ook aanwezig zijn, of is ze consequent in haar gedachten?

En buiten de Kerk geen heil. Indertijd hadden de Protestanten nog het fatsoen het hem af te stappen en schisma’s te formaliseren. Maar tegenwoordig blijven ze halsstarrig rondhangen, als een mug die je ‘s nacht niet met rust wil laten. Maar als ze zich tot de Islam bekeren, zitten ze vanzelf buiten de Kerk, en dan mogen/moeten ze 5 keren per dag naar de moskee en ze zullen nog niet gered worden. Ze zouden niet eens gered worden als ze 50 keren per dag naar de moskee gingen.

En wie denken die naakte lesbiennes wel wat ze zijn? Alsof iemand oog voor hen zou hebben indien ze daar niet naakt rondliepen.

En wat denkt Leonard waar hij mee bezig is? Ligt daar het bord af te likken alsof hij er nog plezier in heeft ook dat hij door een troep naakte vrouwen aangevallen wordt.

Die lui kruisigen de Christus toch steeds opnieuw. Kruis Hem. Kruisig Hem. Weg ermee. Wij willen geen Christus.

Anoniem zei

Inderdaad vele reacties in het NB zijn in verband met godsdienstige-kerkelijke onderwerpen de laatste tijd gemeen geworden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------