BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 14 juli 2013

De Zalige Zuster Serafina Micheli en haar visioen van Martin Luther in de Hel

In 1883 was zuster Maria Serafina Micheli (1849-1911), de stichtster van het Instituut van de Zusters van de Engelen, toevallig op doortocht in Eisleben in Saksen; Luthers geboorteplaats. Net op die dag, zou het vierde eeuwfeest van de geboorte van deze 'grote' ketter, die Europa en de Kerk in twee splitste, in Eisleben worden 'gevierd'. Onder de talrijke autoriteiten bevond zich ook keizer Willem I.

Zuster Maria Serafina Micheli, die niet in die grote heisa was geïnteresseerd, werd overvallen door het verlangen om op een rustige plek te gaan bidden. Na enige tijd lopen en zoeken, vond ze tenslotte een kerkje waarvan de deuren echter gesloten waren. De zuster knielde neer op de trappen van de gesloten kerk... om te bidden, terwijl er elders in de stad gefeest werd.

De zuster wist echter niet, dat dit géén Katholieke kerk was, maar een protestantse. Toen het avond werd, verscheen plots haar Engelbewaarder die haar vertelde: "Sta op, ga weg van hier, want dit is een protestantse tempel".

Vervolgens voegde haar Engelbewaarder eraan toe: "Maar, voordat je gaat, wil ik je laten zien waar de verdoemde ketter Martin Luther nu verblijft en welke straffen hij moet ondergaan omwille van zijn trots".

Na deze woorden zag de zuster een verschrikkelijke, duistere afgrond van vuur, waarin ontelbare zielen wreed werden gekweld. Op de bodem van de afgrond was er een man, Martin Luther. Hij werd omringd door demonen die hem dwongen op zijn knieën te blijven zitten. De duivels die naast hem stonden, waren allen gewapend met zware hamers. Onophoudelijk sloegen de duivels met hun hamers op een reusachtige spijker in het hoofd van Martin Luther.

De zuster dacht: "Als de feestende mensen hier in Eisleben deze dramatische scène konden zien, dan zouden ze zeker niet feesten en gedenktekens oprichten voor Martin Luther.

Daarna verscheen de Engelbewaarder nog een keer en drukte de zuster op het hart om in nederigheid te leven, want Martin Luther werd eerst en vooral met de hel gestraft omwille van zijn eerste doodzonde; zijn trots.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------