BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 5 juni 2011

400.000 gelovigen wonen pauselijke mis bij in Zagreb

Vanmorgen hebben zo’n 400.000 gelovigen op de tweede dag van het pausbezoek aan Kroatië de mis bijgewoond die Benedictus XVI opdroeg in de hippodroom van Zagreb.

In zijn homilie onderstreepte de Paus het belang van het gezin. Hij wees ook op het missionair karakter van het gezin en op de plaats van het gezin in de Kerk.

De Paus zei ook de staten wetgevende maatregelen moeten nemen om de gezinnen te helpen bij de opvoeding van hun kinderen. Benedictus XVI zei ook dat de gezinnen een uiterst belangrijke rol spelen in de geloofsoverdracht. ‘Het christelijk gezin is een speciaal teken van de aanwezigheid en de liefde van Christus’, aldus de Paus.

Benedictus XVI herinnerde aan de woorden van zijn voorganger, Johannes Paulus II, die stelde dat het gezin een actieve rol moet spelen in de zending van de Kerk. Hij riep de ouders op hun kinderen te leren bidden en samen met hen te bidden. Ook vroeg hij in de bijbel te lezen in gezinsverband.

In de hedendaagse samenleving is de aanwezigheid van christelijke gezinnen meer dan ooit noodzakelijk, aldus de Paus. Hij betreurde dat het gezin in Europa onder grote druk staat. Het gezin moet gebaseerd blijven op het huwelijk, stelde Benedictus XVI. Hij kantte zich tegen het samenwonen voor het huwelijk of als alternatief voor het huwelijk.

Bron: RKnieuws.net

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------