BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 9 mei 2023

KAVlaanderen veroordeelt de vandaag gepubliceerde 'Canon van Vlaanderen'

Vanuit Katholiek perspectief is de 'Canon van Vlaanderen' een weerzinwekkend gedrocht, dat omwille van zijn maçonnieke inspiratie totaal onaanvaardbaar is



























9 experten - zowel historici, filosofen, journalisten en kunsthistorici - hebben deze chronologische lijst samengesteld, naar het voorbeeld van de Canon van Nederland. De bekendmaking van de Vlaamse Canon stond in oktober vorig jaar al op de agenda, maar de selectie nam meer tijd in beslag dan verwacht.

Uit meer dan 500 mogelijke onderwerpen werden uiteindelijk 60 zogenoemde “vensters” gekozen. Hoewel de opdracht werd gegeven door de Vlaamse regering en vooral N-VA veel belang hecht aan deze lijst, beklemtoont de commissie dat de Canon zonder politieke inmenging tot stand kwam [LOL].

Dus, wel de Waalse Grootste Belg 'Jacques Brel', maar niet de Vlaamse Grootste Belg 'Pater Damiaan' om maar iets te noemen! Trouwens, alle personen die in de 'canon' genoemd worden, zijn een totale miskleun!

De pijnpunten zijn dus niet alleen maar Hugo Claus (met zijn euthanasie), de (genocidaire) 'de pil' of de fictie van het zogenaamde 'homohuwelijk' dat wettelijk niet eens bestaat, maar hét grote pijnpunt betreft vooral hetgeen er niet vermeld wordt, maar wél wordt doodgezwegen!

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze "canon van Vlaanderen" is een totaal onnozele miskleun.
Tesamengeflikt door een minigroep van onbekenden, natuurlijk goed betaald met onze belastingcenten, doorgedrukt door een brolloge politieke partij, totaal oninteressant en zonder enig nut en effect in de toekomst.

Vroeger werd er veel meer kwaliteit door veel minder personen geleverd.
Ik den hier direct aan het grote boek "Ons heerlijk verleden" van Leopold Vermeiren en Lieven Gijpen, en met briljante illustraties van Stef van Stiphout.
En aan "Vlaandeen mijn Land", van dezelfde auteurs; en misschien nog interessanter het 2e deel "Vlaanderen, Hart van Europa" en tot besluit (de clichés echter aangekrabt) "Steden van Vlaanderen".
De Vlaamse Identiteit zit elders en veel levendiger en concreter dan in die brolcanon.
Spijtig voor het vele verspilde papier en voor het weggresmeten geld.
Dat is echter niet ongewoon voor deze stomme ** "lieden" (NVDR ***censuur TGA) :
iets dergelijks werd reeds met de tienduizenden boeken "Roeach" (uitgeverij Pelckmans, onder leiding van Jef Bulckens en door de "catechese-specialisten" van de "K"UL) uitgespookt.
Arm Vlaanderen.

Anoniem zei

Deze canon van Vlaanderen is flauwe kul.
En zoals @The Guardian Angel volkomen terecht vaststelt: deze "canon van Vlaanderen" ist het produkt, ontwikkeld en gepromoot door de N-VA.
Het interesse voor deze "canon" is bij de liberalen (vroeger PVV, in 1966 ff. als "Pest van Vlaanderen" betiteld ;-) ), bij de cd&v (niet christelijk en nooit vlaams geweest) en bij de Groenen (vroeger AGALEV, gesticht door de knettergekke en in seksaffaires verbrande moderne jezuîet Luc Versteylen) nul.
In zoverre is deze brollerige canon kenmerkend voor de N-VA: een brolpartij;
zoals Marine le Pen voor enige tijd nuchter veststelde bij een bezoek in Belgiê: "De N-VA is zoiets als de UDF/UMP" (in Frankrijk).
Nadat de Volksunie in 1977-1978 door het rampzalig Egmontpakt in 2 delen uiteenviel (de vlaamsnationalisten bij de Vlaamsnationale Partij en de Vlaamse Volkspartij ( later versmolten in het Vlaams Blok) onderkwamen en nu met het Vlaams Belang de grootste partij in Vlaanderen zijn, viel de rest-Volksunie uiteen in de linksgerichte "Spirit" (met de socialisten), een deel kwam bij de liberalen onder, nog anderen werden groen of gingen ermee flirten (de zoon van Schiltz) en met de rest werd dan de N-VA gemaakt.
Een partij van restanten, van "vodden en benen", de bezemwagen van het wielerkoerspeloton, zonder interne structuur, sponsachtig, aaneenhangend met haken en ogen en met veel sparadrap.
Typisch: de N-VA'er Jan Peumans, vroeger misdienaar en op college geweest, intussen zijn katholiek geloof totaal kwijt en bijzonder geînteresseerd voor he boeddhisme, ( mij vroeger totaal onbekend) treedt nu plots groot op met een empathisch interview op kerknet.... :-)
"Soort zoekt soort" pleegde mijn oude grootmoeder te zeggen, en dat geldt hier meer dan ooit.
Miskleunen van a tot z

Anoniem zei

Écht typisch voor deze moderne snullen:
Één van de belangrijkste episodes der Vlaamse geschiedenis en met de grootste werking en nawerking wordt hier totaal vergeten.DeBoerenkrijg, de opstand van de vlaamse landbevolking tegen de franse revolutionaire overheersing in 1798 wordt niet eens genoemd.
Er vielen in Vlaanderen ca. 15000 doden, in verhouding tot de toenmalige bevolking meer dan det driedubbel van de verliezen in de Eerste Wereldoorlog en mrelatief gezien meer dan het twintigvoudige van de doden in de 2e wereldoorlog.
"Voor outer en heerd"- Voor altaar (de Hl. Katholieke Kerk en het roomskatholiek geloof) en het eigen huis met de familie.
De na het Ancien Régime in Vlaanderen agerende staatsbestellen, bijna helemaal francophoon doordrenkt (ook DeCroo is er nog een exemplaar van), liberaal en vrijzinnig georiênteerd, en door hen gepistonneerde "specialisten" (ook hier bij de "canon") hebben dat belgicistisch genegeerd, onderdrukt en beknittelt.
OOk op wikipedia zijn ze hun gangen gegaan.
Echter: de lijst met de 57 (zevenenvijftig) oorden in Vlaanderen waar herdenkingsmonumenten voor de gesneuvelde Boerenkrijgers staan, zegt meer dan het ganse artikel.
In zoverre is deze "canon van Vlaanderen" een typisch gedrocht en toonbeeld van Cancel Culture.

Anoniem zei

Jan Peumans zoals Etienne Vermeersch gelooft niet meer in fabeltjes en dreigementen met eeuwige verdoemenis, daarom lopen de kerken leeg omdat de mensen intelligenter zijn geworden.
Als vrijzinnige kan je ook een goed mens zijn.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Waarom zou een vrijzinnige een 'goed mens' moeten zijn? Dit is totaal zinloos.

Het gaat over de Redding van onze Ziel!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------