donderdag 31 mei 2018

Net zoals Mattarella is Bergoglio de marionet van het grootkapitaal2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit artikel in de Osservatore Romano is publieke journalistieke zeldmoord:
ophefmakend, luidkeels roepend, geêmotioneerd en zonder fundering, en daarom: zeer dom.
Helemaal passend bij de links-groene mainstreamers met hun vrijmetselaarsagenda, die in de laatste jaren en vooral maanden totaal gefrustreerd werden.
En het werkelijk domme kerknet heeft dit dom artikel van de Osservatore Romano natuurlijk uiterst dom overgenomen en halsoverkop gepubliceerd ( de slaafse navolging onder Jozef DeKesel tot in de uiterste domheid toe had men niet beter kunnen tonen)

Inderdaad: in de duitse kwaliteitskrant "Die Zeit" (tendens: eerder vrijzinnig-liberaal, "verlicht" en ook onafhankelijk en eerder links) verscheen op 30 mei 2018 (overigens verschijnt deze krant maar wekelijks) een interessant hoofdartikel op de frontpagina:
"Das Beispiel Rom" (Hetvoorbeeld Rome).
Het hele geval Matarella vs. Savona wordt hier uitvoerig en grondig geanalyseerd.
En de kritiek aan Matarella is diepgaand en fundamenteel:
de operste soeverein in een democratie is het volk; niet de mainstream, niet goedmenselijke en linkse overtuigingen, niet de indoctrinatie van vrijzinnige en anti-life-lobbies.

"Wanneer het volk in de verkiezingen documenteert, dat het een andere politiek wil, zoals nu in Italiê gebeurd, dan moet dat gevolgen hebben.
Wie dat ignoreert en niet waarnemen wil, zij het ook goedgemeend, beschadigt niet alleen de instituties van de staat maar daarmee ook uiteindelijk de democratie".
(Die Zeit, 30 mei 2018 S.1)

De diepgaande fundamentele kwetsuur, de vulnus van de essentie van de democratie wordt hier in weinig woorden geanalyseerd en aangetoond.
En zeer breid gepubliceerd in een toonaangevende kwaliteitskrant, in de grote wereldtalen overal verspreid, en wel tegelijkertijd met het prutserig artikel in de Osservatore Romano en op kerknet.
Dat is het toppunt van onnozelheid:
luid roepend in zwembroek fanatisch een stormloop met een zakmes uitvoeren en tegelijkertijd door een Tomahawkraket getroffen worden.

Die Lega Nord heeft deze klucht reeds hartelijk lachend gepubliceerd.The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Het is inderdaad zeer merkwaardig.

In Rome en in Mechelen hebben ze altijd de mond vol over 'scheiding tussen Kerk en staat'. Als het over ethische kwesties gaat, dan hoor je ze nooit. Nu gaat het over zaken die de fundamenten van de democratie aantasten en nu kiezen ze wéér eens resoluut voor een positie die ingaat tégen het volk.

Aangezien ze altijd zwijgen, zouden ze nu beter ook gezwegen hebben. Dit was eigenlijk een uitgelezen kans om te zwijgen. Maar, neen, men veroordeelt het volk, omdat men voor 'populisten' gestemd heeft. Zou dit ook al zonde zijn?

De politieke elite verwerpt de soevereiniteit van God. Maar, als grote democraten die het zijn, verwerpen ze ook de soevereiniteit van het volk. Maar wie staat er fundamenteel garant voor de soevereiniteit van het volk? Dat is God. En dat beseft het volk niet!

Hoe dan ook, vele Italianen staat het water aan de lippen. Er is veel armoede, niet alleen in het zuiden, maar ook in het noorden, zelfs in het industriële hart van Italië. De mensen kunnen hun rekeningen niet meer betalen. En indien het zou kloppen, dat de EURO de koopkracht van de Italianen gehalveerd zou hebben, dan heeft het volk het recht om uit de EURO te stappen. Er zal iets moeten gebeuren.

En dan komt Bergoglio met zijn politieke spelletjes waar nu eens werkelijk niemand, en zeker niet in Italië, in geïnteresseerd is, behalve wat linkse figuren hier te lande!

"Italië is géén Duitse kolonie!"

Dit is uiteindelijk het fundamentele probleem waar het om draait!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer