woensdag 9 mei 2018

In een ronduit belachelijke 'Rerum Novarum' toespraak beweert CM-voorzitter Luc Van Gorp dat "populisten het christelijk gedachtegoed misbruiken"


In zijn toespraak aan de vooravond van Rerum Novarum, het feest van de christelijke werknemersbeweging haalt CM-voorzitter Luc Van Gorp hard uit naar populistische politici die aanzetten tot vreemdelingenhaat en zich daarbij beroepen op het christelijk gedachtengoed. Van Gorp hield zijn toespraak in Lier en riep op om de christelijke inspiratiebronnen opnieuw te ontdekken.

Van Gorp zei: "In een snel veranderende wereld moeten we opnieuw houvast zoeken in onze christelijke wortels (...) Waarden en normen halen we uit verhalen en tradities die we al eeuwenlang met elkaar delen.  Alleen, ergens onderweg zijn we die verhalen kwijtgeraakt. Of ze zijn er nog, maar ze worden misbruikt door groepen om er hun eigen belang mee te dienen."

Van Gorp haalde uit naar populistische politici die zelf niet gelovig zijn maar zich opwerpen als hoeder van de christelijke erfenis. "Ze gebruiken die erfenis als cultuurpolitiek instrument in een strijd tegen de multiculturele samenleving. Plots staat die erfenis lijnrecht tegenover het islamitische gedachtegoed."

"Populisten schilderen moslims af als een bedreiging . "Ze gebruiken de angst voor een radicale groep moslimlextremisten om een pak landgenoten in een kwaad daglicht te stellen."

Van Gorp verwees naar Hongarije en Polen "waar het christendom verwordt tot een vlag voor extreemrechtse Vreemdelingenhaat" .  Maar hij viseerde ook Vlaamse politici : "Ook in Vlaanderen wordt nieuw rechts steeds nadrukkelijker pleitbezorger van een christelijk gedachtegoed dat in oorlog is met alles wat er anders uitziet."

"Blijkbaar is het taboe op religie zo groot geworden dat we onze culturele erfenis liever laten kapen door een bedenkelijke stroming dan er zelf een ernstig gesprek over te beginnen", stelt de CM-topman vast.

Hij roept zijn achterban op om opnieuw  te durven spreken over de christelijke inspiratiebron en van daaruit zich in te zetten voor rechtvaardigheid en solidariteit met sociaal zwakkeren.

Bron: VRT

Link:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/05/09/topman-cm----populisten-misbruiken-christelijk-gedachtengoed-/


Het ideologische discours van Van Gorp loopt natuurlijk mank aan alle kanten.

Het is natuurlijk leuk om de Christelijke boodschap te willen verengen tot de slogan: "Moslims welkom."

Wij dagen Van Gorp uit om één Christelijke tekst te citeren, waarin de Kerk ooit gezegd zou hebben, dat moslims welkom zouden zijn.


Wat bedoelt de Kerk met sociaal zwakkeren?

Uit de Encycliek Rerum novarum:

Sterker nog, tot de misdeelden schijnt bij voorkeur Gods liefde zich te richten: Jezus Christus immers prijst de armen zalig. Vol liefde nodigt Hij degenen, die in druk en droefenis verkeren, uit, om ze te troosten en de kleinen en verdrukten omvat Hij met een bijzondere liefde.

MAAR NIET ALLE 'KLEINEN EN VERDRUKTEN', MAAR SLECHTS HEN DIE HUN HEIL BIJ CHRISTUS ZOEKEN (MATTHEUS 11:28)


Vervolgens willen wij Van Gorp van de 'Christelijke Mutualiteit' eens de vraag stellen, wat de bijdrage 'Veilig vrijen' op zijn 'christelijke' website doet?

De CM adviseert:

Praten over veilig vrijen en voorbehoedsmiddelen voor het vrijen, helpt bovendien ingrijpende mogelijke gevolgen zoals ongewenste zwangerschap en besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) voorkomen.

Ga zelf of met je partner naar de huisarts of maak een afspraak bij de gynaecoloog om het meest geschikte voorbehoedsmiddel te laten voorschrijven.

Link:

https://www.cm.be/gezond-leven/leefgewoonten/veilig-vrijen


CM weet:

Alle besproken voorbehoedsmiddelen helpen zwangerschap voorkomen.

Maar alleen het condoom beschermt ook tegen besmetting met seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA's). In ieder geval toch de meeste. Want sommige SOA's kunnen worden overgedragen door blaasjes of wondjes buiten de vagina (bv. in de mond).

Link:

https://www.cm.be/gezond-leven/leefgewoonten/veilig-vrijen/voorbehoedsmiddelen


De CM over de noodpil:

Deze pil is geen standaard voorbehoedsmiddel. Maar zoals de naam het zegt, is ze enkel voor in geval van nood.

Net als de gewone pil, bevat de noodpil kunstmatig hormoon. Dit zorgt ervoor dat de eisprong stopt of wordt uitgesteld en verhindert dat een eicel wordt bevrucht of dat ze zich innestelt in de baarmoeder. De noodpil veroorzaakt dus geen abortus [Leugens!].

Twee soorten

Bij de klassieke noodpil heb je 72 uur (drie dagen) de tijd. Hoe sneller je na het seksueel contact de noodpil neemt, hoe groter de kans dat je een zwangerschap nog kunt voorkomen. De noodpil beschermt enkel in geval er iets is misgelopen in de afgelopen 72 uur, dus niet voor de periode die daarop volgt tot aan de volgende menstruatie. Bij een nieuw seksueel contact in deze periode is een voorbehoedsmiddel noodzakelijk.

De klassieke noodpil is vrij te koop in de apotheek. Er is geen doktersvoorschrift nodig. Voor jongeren onder de 21 jaar is de noodpil zelfs gratis. De apotheker zal wel aanraden om een afspraak te maken met de huisarts om een voorbehoedsmiddel voor de toekomst te bespreken. Keer op keer vertrouwen op de noodpil is geen goed idee vermits een anticonceptiemiddel betrouwbaarder is als bescherming tegen zwangerschap.

De andere noodpil is enkel verkrijgbaar op doktersvoorschrift. Ze kan worden ingenomen tot vijf dagen na het vrijen en geeft je dus iets meer tijd. [WAARSCHIJNLIJK IS DIT OOK GEEN ABORTUS!]


Toch zwanger

Blijk je toch zwanger, dan kun je daarover praten met mensen uit je omgeving die je vertrouwt of met professionele hulpverleners zoals het jongerenadviescentrum (JAC) of de farafoon. Je kunt hen contacteren, gewoon om de eerste emoties te ventileren, of om verdere informatie of hulpverleningsadressen aan te vragen. Gespecialiseerde centra helpen bij het nemen van een beslissing: het uitdragen of afbreken van de zwangerschap ['Hulpverlening' betekent hier het aanpraten van een abortus!].

De farafoon is bereikbaar op het nummer 016 .. .. ... Op bepaalde tijdstippen kun je ook chatten via www.faranet.be.

Het adres van het JAC in je buurt vind je op www.jac.be.


Link:

https://www.cm.be/gezond-leven/leefgewoonten/veilig-vrijen/noodpilEnkele bedenkingen:

Polen en Hongaren uitmaken voor "extreemrechtse vreemdelingenhaters" is toch wel een beetje kort door de bocht! Deze uitspraken van Van Gorp getuigen van extreme vooroordelen tégen Polen en Hongaren en neigen naar racisme!

We zullen nooit vergeten, dat ook de zo betreurde Roger Vangheluwe ooit iets dergelijks gezegd heeft!

Link:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/sv2ln276


Als goede 'christen' zou Luc Van Gorp trouwens toch ook moeten weten, dat de adviezen van de CM aangaande seksualiteit regelrecht indruisen tégen de Encycliek Humanae vitae van paus Paulus VI.

Maar waarschijnlijk reikt de 'christelijke' kennis bij Van Gorp dan ook niet verder dan Rerum Novarum, dat hij waarschijnlijk ook nooit gelezen heeft.

En inderdaad, ergens onderweg is ook Van Gorp en de CM die 'christelijke' verhalen kwijtgeraakt en misbruikt hij, op de eerste plaats, het 'christelijke discours' om Europa verder te islamiseren!

Wie trouwens medewerking verleent aan een abortus is automatisch geëxcommuniceerd!

Van Gorp zou er dan ook goed aan doen om zijn mond te houden over 'Christelijke' zaken, waar hij geen verstand van heeft, want de mensen zouden nog wel eens kunnen gaan denken, dat ook hij een Tjeef is!
 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

https://www.cm.be/gezond-leven/leefgewoonten/veilig-vrijen/noodpil

de cm verwijst hier onder "toch zwanger" rechtstreeks naar het JAC en faranet

https://www.fara.be/ongeplande-zwangerschap/abortus

de marxistische organisatie die rechtstreeks naar de abortusklinieken verwijst

dus voor de CM is abortus geen probleem meer


jarenlang niet meer op hun website geweest


dus CM zwijgt gij maar over "christelijke " waardenen ja morningafterpill is wel degelijk abortief, pure leugens dus !!!

schandalig is de kern van de zaak, jongeren vrije sexuele relaties aanpraten,alles goedpraten ,doe maar op, problemen lossen we later wel op

alles hiervan is één doel, de christelijke ethiek kapot maken,,de jongeren zelf kunnen hen niet schelen,het is een aanval op God,dat telt

guido

Anoniem zei

C.M. is zo christelijk als een dweil.

Anoniem zei

Luc van Gorp vertelt hier een enorme hoop onzin en zet op dit alles terecht het briefhoofd van
de "C.M"- de On"christelijke Mutualiteiten".

Totaal belachelijk.
1. Luc van Gorp is natturlijk een tjeef (ik zou zelfs zeggen: een super-tjeef)
2. De NVA is natuurlijk niet rechts, ze weerspiegelt de vele facetten van het vlaamse volk, en ze is wel niet christelijk, maar book niet anti-christelijk: spijtig genoeg heidens, maar natuurlijk door de chronische pervertering van het christelijk geloof door de tjeven.
3. Luc van Gorp is racist, en wel tegen de diepchristelijke hongaren, polen en kroaten.

En met zijn "veilig vrijen" en "seksueel verkeer" en de "noodpil" moest ik toch hartelijk lachen.
Voor twintig jaar vielen aan de lopende band lijken in de CPRL (Centrum voor Priesters op Rijpere Leeftijd", alias het laat-beroepengrootseminarie voor Vlaanderen, gehuisvest in Antwerpen en met Marc Gesquiere (latere deken in Kortrijk, + 2011 door zelfmoord in Kortrijk) als directeur);
dat "seminarie" was de hotteste homotreff in Antwerpen; en gesloten werd het door Danneels en de noordbelgische bisschoppen in 1999 niet wegens homophilie of wegens geloofafval of -gebrek, maar door teveel shandalen en doden door AIDS.
Klaarblijkelijk werd er daar niet "veilig gevrijd" en waren er ook geen "noodpillen" voorradig.


S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer