zaterdag 14 april 2018

Blijkbaar likt het Amerikaanse regime zijn wonden na de mislukte aanval op Syrië


Indien het zou kloppen, dat de Syrische luchtafweer 71 van de 103 kruisraketten uit de lucht gehaald heeft, dan kunnen de Amerikanen hun boeltje wel pakken.

Het Russische Ministerie van Defensie benadrukt, dat het de Syrische luchtafweer was, die gebruikmakende van de systemen uit de Sovjettijd dit resultaat geboekt hebben. De Russische luchtafweer heeft de aanval enkel maar gemonitord en is niet tussengekomen.

Blijkbaar heeft het Amerikaanse regime de laatste jaren teveel geld geïnvesteerd in allerlei 'revoluties', maar hebben zij hun militaire hardware verwaarloosd en zitten ze nu met totaal verouderde systemen opgescheept. De Tomahawk-raketten stammen uit de jaren '70 van de vorige eeuw en werden weliswaar geupdatet, maar blijkbaar is dit onvoldoende gebleken.

Ook zou het Belgische regime best afzien van de aankoop van de F35 omdat niet zeker is of het tuig überhaupt vliegt!

Indien dit zou kloppen, dan voeren de Amerikanen op dit ogenblik vooral oorlog tégen de waarheid. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

In totaal werd in een uurtje bombardement ca. 160 miljoen Dollar voor niets (nul resultaat) uitgegeven.
Van de 103 cruise-missiles werden er 71 afgeschoten door de luchtafweer (69%);
de britse cruises konden geen enkele treffer bewerken.
Van de franse raketten werd niets gemerkt.
Ter vergelijking: 1993 bij "Desert Storm" tegen Irak onder Saddam Hussein werden in één week 297 cruise-missiles gelanceerd, waarvan er 3 in de lanceerbuis bleven hangen, 12 voortijdig explodeerden en er (door de amerikanen betwijfeld, maar door de irakezen vastgesteld) 29 (10%) door luchtafweer vernietigd werden.
Bijzonder moeilijk voor de luchtafweer is een grootscheepse aanval tegelijkertijd, waar men geen 2-3 antiraketten per cruise kan verwenden.
Conclusie: de syrische luchtafweer met iets oudere russische systemen heeft geweldig goed gepresteerd.
De facto het bewijs van de uitstekende kwaliteit van de russische luchtafweersystemen en van de insufficiêntie van het westen.
De russische bases en oefengebieden moesten verschoond bliven, daarmee ook de syrische luchtmacht die door nog betere systemen beschermd werd; uiteindelijk werden een paar treffers geland op onbelangrijke objekten en plaatsen; er vielen geen doden en bijna geen gekwetsten.
Aan de situatie op de bodem heeft zich voor de amerikanen en hun bondgenoten niets veranderd-integendeel:
het officiêle regime van president Assad heeft bijna heel westelijk Syrie in bezit met de vruchtbaarste streken, de islamistische rebellen zijn weg uit Oost-Ghouta en afgereisd naar de Djebel-Turkman bij Idlib en het noorden van de provincie Aleppo, waar zich intussen twee reservaten voor islamisten gevormd hebben, zonder economische structuur, met veel wahabitische islam en salafisme en zonder noemenswaardig onderwijs.
Libanon (met een intussen zeer ervaren en goed uitgeruste hisbollah) en Irak (waar de paramilitaire sjiietische milities nu officieel deel uitmaken van het nationale leger en er tegelijkertijd de speerpunt van uitmaken) hebben zich nu direct aan de zijde van Syriê gesteld, wat de amerikaanse-westelijke invloed nu helemaal fnuikt.
En Saoedi-arabiê is verstrikt in de oorlog met Jemen en kan alleen nog maar standhouden door de inzet van soedanesische huurlingen.
Turkije bestrijdt intussen de koerden (door de USA ondersteund)in het noordoosten van
Syriê.
Nu wordt met een nieuwe vluchtelingeninvasie in Europa gedreigd en tegelijkertijd heeft men geweldig veel angst dat de muslimgemeenschappen in westeuropa in oproer komen.
Dat was geen paukenslag, dat was het luide gebulder met veel wind bij de afgang van Wodan uit een opera van Wagner.

Anoniem zei

Nog een belangrijke informatie achteraf:
Van de 103 (andere bronnen ondertussen: 105) cruises en raketten werden er 71 afgeschoten.
Ingeslaan zijn er echter maar een tiental (dit past ook bij de videobeelden met relatief gezien zeer weinig schade en geen verlies aan mensenlevens).
Goed 20 vliegende bommen en raketten werden lektronisch buiten werking gesteld resp. van koers veranderd door klaarblijkelijk ultramoderne elektronische wapensystemen.
Hier wordt zedig over gezwegen:
de ene partij zwijgt, omdat nu onder oorlogsomstandigheden hun ultranieuw verdedigingssysteem zeer goed blijkt te functioneren, en men de vijand in het onklare over de werking van dit verdedigingssysteem wil laten;
en de andere partij, omdat de mislukking van deze rakettenterreuraanval nu al zo duidelijk is, dat men geen bijkomend gezichtsverlies met technologische achterstand wil lijden.
Het is toch wel beter voor de aanschaffing van de F-35 er nog een paar nachten over te slapen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer