zaterdag 1 april 2017

Petitie aan de autoriteiten van de 'Katholieke Universiteit van Louvain'


"De verloochening van prof. Mercier is een verloochening van het christelijk getuigenis in de wereld!"


Aan:

Zijne Eminentie Joseph de Kesel (Grootkanselier), Hunne Excellenties Jean-Pierre Delville, Rémy Vancottem en Guy Harpigny (Organiserende Macht), Dhr. Jean Hilgers (Bestuursvoorzitter) en prof. Vincent Blondel (Rector).

De ondertekenaars willen respectvol hun verbazing en verbijstering tot uitdrukking brengen, als gevolg van de officiële verklaring van de UCL waarin die zich distantieert van een tekst uit de colleges van prof. Stéphane Mercier. Deze doet niet meer dan het officiële standpunt tot uitdrukking brengen dat de katholieke Kerk met betrekking tot abortus inneemt, die door het Tweede Vaticaans concilie wordt aangeduid als een "afschuwelijke misdaad".

Om deze ernstige misstap recht te zetten, vragen wij u om een officiële verklaring uit te brengen die duidelijk maakt dat de UCL als een katholieke universiteit volledig en unaniem achter het standpunt van deze professor staat.

Het is de plicht van de universiteit om haar eigen integriteit te bewaren en haar titel van 'katholiek' te verdedigen en aldus de instelling die zij vertegenwoordigt: de katholieke Kerk.

Om zijn katholieke titel in ere te houden, moet de UCL de criteria eerbiedigen die paus Johannes Paulus II heeft vastgelegd in zijn apostolische constitutie over universiteiten 'Ex Corde Ecclesiae', die zelf teruggaat op de Verklaring over de christelijke opvoeding ´Gravissimum Educationis´ van paus Paulus VI.

Link naar de petitie:

https://www.e-petitions.org/petition-ucl-nl/

1 opmerking:

Anoniem zei

6 uur voor het verschijnen van dit artikel op kavlaanderen.blogspot.be verzamelde zich de beheerraad van de UCL om over de anctie tov. Prof. Mercier te beslissen;
Prof. Mercier werd dan de facto ontslagen - het nieuws verscheen dan 10 uur na dit artikel van @TheGuardianAngel op www.belgicatho.hautetfort.be

Afschuwelijk.
Een anti-christelijke amokloop.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer