vrijdag 3 maart 2017

Opnieuw smerige, anti-katholieke haat- en lastercampagne van de VRT: "Ierse regering bevestigt vondst van resten van honderden kinderen in kindertehuis"


vr 03/03/2017 - 16:48 Dominique Fiers

Tientallen jaren gonsde het van de geruchten in Tuam [Géén geruchten, maar men wist dit.], in County Galway, tot drie jaar geleden inderdaad de resten van vermoedelijk honderden kinderlijkjes werden ontdekt in de septische put [of was het een ondergrondse crypte?] van het plaatselijke moeder- en kindertehuis. Vandaag blijkt de werkelijkheid nog veel gruwelijker [Op zich is hier niets "gruwelijks" aan.]. Want ook elders op het domein zijn volgens de Ierse overheid een "aanzienlijk" aantal resten van kinderlichaampjes gevonden.

Dat er zich in Tuam een massagraf met kinderlichaampjes bevond, kwam drie jaar geleden al aan het licht [Het betreft géén massagraf, maar een ondergrondse crypte waar kinderen individueel werden bijgezet.]. De Ierse regering beval daarop een grootscheeps onderzoek, niet alleen naar het moeder- en kindertehuis in Tuam, maar naar alle 18 soortgelijke tehuizen in de Ierse Republiek.

De resultaten van de opgravingen en het forensisch onderzoek in opdracht van de speciaal daarvoor opgerichte commissie zijn vandaag bekendgemaakt. Om hoeveel kinderen het precies gaat, is niet bekendgemaakt. "Het gaat om een aanzienlijk aantal", klinkt het. Volgens lokale bronnen zouden er 796 baby's en kinderen in het tehuis zijn gedood. [Schandalige laster!!!! Het betreft allemaal natuurlijke sterfgevallen! Ongelofelijk! Wat een FAKE NEWS van de FAKE VRT!]

Verbanningsoord voor zwangere meisjes [Neen, een opvanghuis!]

Het moeder- en kindertehuis in Tuam stond van 1925 tot 1961 onder toezicht van de Zusters van Bon Secours. Daarna ging het dicht. Er waren wel meer tehuizen als dat van Tuam in het streng katholieke Ierland. Meisjes die ongehuwd zwanger bleken, werden ernaartoe gestuurd voor de duur van hun zwangerschap om de doodzonde te verbergen voor de rest van de gemeenschap. [Neen! Deze meisjes waren blij, dat ze ergens opgevangen werden! In moslimlanden zal je zoiets natuurlijk niet aantreffen, daar wordt moeder en kind meteen uit de weg geruimd! Om nog maar te zwijgen over de 20.000 abortus-moorden die elk jaar in België gepleegd worden!]

Na de geboorte werden de kinderen dan verplicht voor adoptie afgestaan [Dat was gangbare praktijk. Het tehuis stond onder toezicht van de Galway County Council Inspection! De officiële inspectie van het graafschap. De Galway County Council betaalde zelfs 1 pond per week aan de zusters per opgevangen moeder met kind. De zusters waren trouwens allemaal gediplomeerde verpleegsters en vroedvrouwen. Alles was wettelijk geregeld en in orde.]. Sommige kinderen bleven nog een tijdje in het tehuis tot er een gepast gezin voor hen werd gevonden. De praktijk duurde voort tot in de jaren 80 van de vorige eeuw. Naar schatting 35.000 ongehuwde moeders zouden verplicht naar zo'n tehuis gestuurd zijn.

Foetussen, baby's en peuters

Moeder- en kindertehuizen hadden een al zeer bedenkelijke reputatie, maar wat in Tuam gebeurd is, tart werkelijk alle verbeelding [= FAKE NEWS!]. De experts vonden behalve in de septische put [= ondergrondse crypte] ook menselijke resten in een andere ondergrondse structuur die was ingedeeld in 20 kamers [= CRYPTE]. In zeker 17 van die kamers werden beenderen ontdekt. De leeftijd van de slachtoffertjes zou variëren van foetussen van 35 weken tot peuters van drie jaar. [De kindersterfte was indaad hoog. Vooral door ziektes zoals tuberculose, mazelen, longontsteking, kinkhoest etc. Vergeet niet, dat we toen nog in het pre-antibiotica-tijdperk zaten en dat deze ziektes vaak dodelijk waren. Het tehuis is 36 jaar operationeel geweest. Dit betekent, dat er gemiddeld 22 kinderen per jaar stierven. Op een aantal van 271 kinderen en 61 moeders die permanent aanwezig waren, zijn deze aantallen begrijpelijk. Zeker wanneer men rekening houdt met het feit, dat één derde van de overlijdens plaatsvond tijdens de Tweede Wereldoorlog toen er, bovenop de ziektes, ook nog eens gedeeltelijke ondervoeding bijkwam als gevolg van de bevoorradingsproblemen.]

De Ierse minister voor Kinderwelzijn Katherine Zappone noemde het nieuws "triest en choquerend". "Maar dit komt niet als een verrassing, want er waren de voorbije jaren al beweringen dat er menselijke resten op het domein lagen." [Deze uitspraak werd door de Ierse regering reeds in 2014 gedaan. De anti-katholieke Katherine Zappone is één van de grootste voorvechtsters van het zogenaamde 'homo-huwelijk' in Ierland en zelf een openlijke lesbienne! Dergelijke malafide figuren denken, dat ze nog bepaalde rekeningen met de Kerk moeten vereffenen en schuwen de leugens niet om hun doel te bereiken! In plaats van de zusters te bedanken voor hun inzet in moeilijke tijden, wordt hier een ongeziene haat- en lastercampagne op touw gezet! SCHANDALIG!]

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2907062


HET FAKE NEWS VAN DE VRT!!!


6 opmerkingen:

Anoniem zei

En omdat we zeker wouden zijn van ons standpunt en we toch nog wat onderzoek deden...

"We" zullen dan ook maar de pluralis majestatis gebruiken tegenover "jullie".

hebben we hier te maken met de "Lûgenpresse" die zovéél foute en onware berichtgeving doet?

Dit is werkelijk opzienbarend!

Een tehuis dat een crypte - steeds (minstens gedeeltelijk) ondergronds - heeft!
En dat voor 800 - of nee, laat dat overdreven zijn, deel het door 10 - 80 kinderen !!

Verbazend ... 80 kinderen die in een tehuis (met een crypte!) zouden begraven zijn...

Wauwel, wauwel...

"Jullie" zijn niet enkel gestoord
maar ook gevaarlijk

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

U zou zich beter eens wat informeren.

Het gebouw stamde uit de 19de eeuw en werd opgericht als een inrichting voor zwakzinnigen. Daarna werd het gebouw overnomen door het leger en omgevormd tot een kazerne voor 800 man. Dat daar één of ander kelder geweest zal zijn, die de zusters later als crypte ingericht hebben, is zeer begrijpelijk.

Wat pas écht gevaarlijk is wanneer de VRT insinueert, dat de zusters 800 kinderen vermoord zouden hebben.

Eerst de feiten correct weergeven en dan kunnen we praten!

Niet praten zonder de feiten te kennen.

Anoniem zei

Die antikatholieken spreken schande over die 22 volledig verklaarbare natuurlijke overlijdens per jaar. Waar ze natuurlijk weer over zwijgen is over de honderduizenden abortusmoorden per jaar.

Wim zei

Guardian Angel, voor een zeldzame keer volg ik je helemaal:dit is schandalige berichtgeving die in plaats van in nuttige en nodige duiding alleen maar in stemmingmakerij voorziet. De historische waarheid is dat de zusters een zware en ethische verantwoordelijkheid op zich namen omdat niemand anders dat deed. Ik word hier heel boos van. Jij geeft de nodige juiste informatie.

Wim zei

Ik las trouwens ergens dat er wel degelijk 800 officiële overlijdensakten zijn van deze kinderen.

Anoniem zei


Katholieke Paters, Broeders en Zusters hebben doorheen de geschiedenis meer voorbeelden gegeven van heldhaftige zelfopoffering dan wat irreligieus gespuis zoals dat van "De Redactie" ooit zou kunnen. Als "De Redactie" één euro zou geven aan een dakloze die zij op straat tegenkomen, dan zou het mij reeds verwonderen.

Het zijn socialisten; liegen en de samenleving verzieken is hun levenswerk. Dat zij hun groot bakkes maar houden, met de groeiende publieke kennis rond "PedoGate". Binnenkort kunnen zij opdoeken.


Eoban.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer