maandag 6 maart 2017

Nog een 'doopviering' van op de abdijtoren van Grimbergen

Prior Johan Goossens belichaamt uitstekend de waardigheid van zijn ambt


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Onnozelaars.
Hadden ze destijds bij de CPRL ("Centrum voor Priesterkandidaten op Rijpere Leeftijd"- het seminarie voor late roepingen in noordbelgiê 1985-1999, uitgevonden en ondersteund door Godfried Danneels) meer ijswateremmers over hun kwekelingen gegoten om de vleselijke lusten te bestrijden, waren er veel minder mensen aan AIDS gestorven.
De wellnesskerk zit echter liever warm en knus...

Anoniem zei

Met de Ice-Bucket Challenge van de ALS Association is het embryonisch stamcel onderzoek niet ver weg. Officieel is het geld gebruikt voor een supercomputer DNA te laten berekenen, maar dat kost geen 140 miljoen. ALS Association heeft zelf toegeven dat 79% van het geld naar andere projecten van de ALS gespendeerd is – sommigen beweren aan big-pharma.

Tot vandaag schrijft Wikipedia; The origins of the idea of dumping cold water on one's head to raise money for charity are unclear and have been attributed to multiple sources.

Dat doe je mij toch niet geloven zeker? Hoe kan een dergelijk omvangrijke virale trend op sociale media een onbekende bron hebben.

De IBC is bijzonder ritualistisch; het uitorepen van 3 namen, voor de emmer over het hoofd gegoten wordt – ik doop (mezelf) in de naam van de Vader, de Zoon, enz. Ik ben duidelijk genoeg.

Trouwens; het was niet zo zeer een Challenge; alleen wanneer je weigerde moest je geld geven. De ICB werd terecht een vorm van “Slacktivism” genoemd - een luie vorm van activisme - en terecht ook een vorm van pesten.

Het slacktivism op sociale media houdt ook in dat je op Facebook de “like” knop indrukt uit sympathie met kankerpatiënt, in plaats iets actiefs te doen om het leven een patiënt te verbeteren. Trouwens die dingen dienen alleen om internetverkeer naar de eigen website door te sturen, waarvan alleen de domeinhouder de bevoordeelde is. Op die manier wordt de kankerpatiënt eigenlijk uitgebuit.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer