vrijdag 13 januari 2017

Fake News: "Zwaarste storm in 50 jaar"


Deze amateurs kunnen nog niet eens het weer van morgen voorspellen, maar het weer van over 100 jaar kunnen ze op een tiende van een graad na juist bepalen!

Wie gelooft die mensen nog?

9 opmerkingen:

Wim zei

Wat is het verband met het katholieke geloof in Vlaanderen?
Uw blog wordt raadselachtiger met de dag :-)

The Guardian Angel zei

Beter opletten, Wim:

LAUDATO SI' 23 Er bestaat een zeer consistente wetenschappelijk overeenstemming die erop wijst dat wij een verontrustende opwarming van het klimaatsysteem meemaken. In de laatste decennia gaat deze opwarming gepaard met een voortdurende stijging van het zeeniveau, en bovendien is het niet moeilijk dit in verband te brengen met de toename van extreme weersomstandigheden, nog afgezien van het feit dat men aan ieder verschijnsel afzonderlijk geen wetenschappelijk te definiëren oorzaak kan toeschrijven.

= FAKE NEWS

Anoniem zei

Weer een zeer domme posting, Wim :-(
Nog meer lezen in Laudato si, Evangelii Gaudium (AUB: niet "Evangelium Gaudii"= "Het evangelie van de vreugde/het jolijt", zoals een vlaamse modernist het voor een paar jaren verkeerdelijk schreef) en in "Amoris laetitia (AUB: niet "Amores laetitiae", (= "de liefdesaffairen van/in/met de vreugde", zoals de kerknetters dan blokletterden en enige maanden lang op hun website lieten prijken)...
Wanneer het bisdom Hasselt dan over "vuurplekken" schrijft, denk ik steeds aan de schenen van de bastaardkerkers.

Anoniem zei

Tegen Wim in, kan je zeggen dat deze blog meer en meer klare taal spreekt.
Je bent ofwel bij de volgers van de strekking van deze blog ofwel ben je bij de schare van bietekwieten.

Anoniem zei

@GA: een weerkundige is iets anders dan een klimatoloog.
Maar u weet het natuurlijk wel beter dan de vele tienduizenden wetenschappers die het tegendeel beweren. Dat zijn vele tienduizenden mensen die dwalen en niet weten waarover ze spreken of opgenomen zijn in één groot complot (het is al moeilijk om een geheim te bewaren in een groep van 10 mensen, laat staan het duizendtal daarvan...)
Er zijn er natuurlijk ook nog een aantal andere (ca. 2%), maar wanneer je hun financieringsbronnen dan eens onderzoekt, dan weet je genoeg: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Maar droomt u gerust verder.

The Guardian Angel zei

@ vorige Anoniem,

Uw cijfers kloppen niet. De verhouding is eerder omgekeerd.

Maar, meer fundamenteel, kan u een definitie geven van: 'klimaat'?

Anoniem zei

"Studie van het spirituele klimaat in de noordbelgische kerk:
een numerische analyse der artikels op de website Nieuw-kerknet (2016 tot nu)"

Nieuw-kerknet startte einde 2015 omdat het oude kerknet niet attractief was en (nog belangrijker) zer veel artikels uit de wilde jaren van Danneels en vanGheluwe bevatte met zeer veel mededelingen over personen, die als nnietontplofte mijnen en granaten rijkelijk verstrooid lagen).

Sedert begin 2016 hebben zich voor de bisschoppenconferentie, de 4 kleinere noordbelgische bisdommen en voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel met zijn 3 vicariaten toch enige artikels opgestapeld.
Zeer illustratief het voorkomen en niet-voorkomen van trefwoorden bij de zoekfunctie:
- liefde: 128
-heteroseksualiteit: 0
-homoseksualiteit: 4
-homoseksualiteit liefde: 132 (!absoluut rekord!)
-heteroseksualitei liefde: 128
-zonde: 6
-erfzonde: 0 (absoluut diepterekord)
-schuld:6
-boete:1
-plezier:4
-vreugde:63
-aanvaarden:5

Dat is nu toch de ganse wellnesstheologie van Danneels en vanGheluwe en Burggraeve in de praktijk gebracht.

Ervan uitgaande dat het percentage homofiel geneigde/actieve personen ca. 5 tot max. 10 % der bevolking uitmaakt, zijn de homofiele woorden ca. 10 tot 20 maal overgerepresentateerd.
Wanneer dit met de persoonlijke neiging van de journalisten/journalistinnen zou corresponderen (het i niet direct duidelijk waarom een hetero minder artikels zou schrijven als een homo), krijgt dat ganse geval toch een zeer roos kleurtje.
Voor de diocesane staven geldt dat natuurlijk ook, om van de clerus (zeker de jongere) te zwijgen.

Anoniem zei

Voltreffer.

Anoniem zei

@Anoniem 20/1: ik vrees dat er wel iets schort aan uw wetenschappelijke methode (en aan de zoekmotor op kerknet). Ik probeerde uw zoektermen en die geven inderdaad ongeveer de waarden die u vermeldt. Maar wanneer ik dan een aantal van de artikels ga uitpluizen, dan vind ik heel regelmatig de zoektermen niet terug. En dan is het me beginnen dagen: indien je meerdere zoektermen invoert, dan wordt op al die termen gezocht, b.v. heteroseksualiteit 0 en liefde 128, "heteroseksualiteit liefde" geeft dan 0+128 = 128, inderdaad. Idem met "homoseksualiteit liefde" = 4 + 128 = 132. Uw conclusies zijn dus een beetje scheefgetrokken. Wat u ook niet vermeldt is het totaal aantal artikelen, nl. 12000. De artikelen die dus over homoseksualiteit gaan, vertegenwoordigen 0,03% van alle artikelen. De liefde is slechts goed voor 1,06% van de artikelen. Maar dan nog moet de context waarin het begrip gehanteerd wordt, bekeken worden.
Neemt niet weg dat de belangrijke termen inderdaad zwaar ondervertegenwoordigd zijn.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

Raymond Kardinaal Burke: ‘We have to judge acts’

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer