zaterdag 12 november 2016

Liberale haat: "'Zwarte' Pieten verdwijnen ook in Vlaanderen"


De Gezinsbond, de Vlaamse onderwijsnetten, producenten van kinderprogramma's, jeugdtheaters en speelgoedketen Dreamland hebben een 'Pietenpact' ondertekend, waarmee ze zich engageren voor een sinterklaasfeest zonder raciale stereotyperingen [Zwarte Piet had helemaal niets van doen met "raciale stereotypering". Die hebben de liberalen er zélf aan verbonden!]. De discussie over Zwarte Piet leidde de afgelopen jaren vaak tot heftige reacties, vooral in Nederland.

Het Pietenpact is een initiatief van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, een culturele organisatie die tot doel heeft de cultuur van de Lage Landen te promoten. De bedoeling van het pact is een oplossing te vinden voor het slepende Sinterklaasprobleem, door Piet te handhaven maar alle racistische verwijzingen [Welke racistische verwijzingen?] te bannen.

Bron: Het Laatste Nieuws

Link:

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2973852/2016/11/11/Pietenpact-staat-in-voor-sinterklaasfeest-zonder-raciale-stereotyperingen.dhtmlZwarte Piet is van niemand eigendom, maar is van ons allemaal!

Dus, weg met het haatdragende 'Pietenpact'!PETITIE: "Zeg neen tegen het pietenpact"

Link:

 
http://www.petities24.com/zeg_nee_tegen_het_pietenpact2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bisschop Nicolaas stond er in Myra om bekend dat hij vele goede werken deed voor kinderen, en ook dat hij kindslaven vrijkocht. Myra was een van de vele steden waar slaven, ook Afrikaanse slaven, verhandeld werden door de Feniciërs.
De zwarte Pieten die bij Sinterklaas op de boot staan stellen de bevrijde kindslaven voor.
Kortom: de Sint was de eerste uit de geschiedenis die Afrikaanse kinderen adopteerde.
En dat noemt men racistisch?
De kinderen zélf maken nochtans geen onderscheid tussen ras of stand. Het zijn enkel een paar zieke, linkse geesten, die aan het kinderfeest raciale connotaties verbinden.

Anoniem zei

Samengevat: verloochening van mijn cultuur, die van mijn ouders, die van mijn grootouders. Niemand van ons thuis die het ooit associëerde met andere gekleurde medemens. Ik koop voor mijn kleinkinderen enkel nog speelgoed en snoep in winkels die de term Zwarte Piet niet verloochenen

In Vlaanderen bestond dit probleem helemaal niet. Dit is pure provocatie. Kijk eens naar de poll op de vtm site. Jullie vertegenwoordigen enkel een banale minderheid. Intriest dit "pact". Hou jullie bezig met echte maatschappelijke problemen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer