zaterdag 19 november 2016

'Kardinaal' Jozef De Kesel: een wolf in schaapsvacht1 opmerking:

Anoniem zei

Op de eerste aanblik beeld ik mij zo het verweer van onze komondorhond aan.
Dit fantastisch honderas uit Hongarije, ooit uit de aziatische steppen met de volksverhuizingen meegekomen, is zeer kloek en krachtig gebouwd, heeft een zeer lange en ruwe beharing, van kleur roomwit of lichtgrijswit, zodat ze er als wandelende vilttapijten uitzien.
Door het constante leven buiten bij de schaapskudde wordt de kleur dan wel bruin- of grijswit.
Zeer onafhankelijk van karakter, trouw aan zijn opgave totterdood, zeer snel en wendig, zijn ze de schrik van alle onverlatent zoals wolven, vossen, coyotes en jakhalzen, om van dieven en bandieten (en wel zonder aanschijn van een nobel kostuumpje, zij het ook clergyman) te zwijgen.
In in tgenstelling tot de filmtrailer hier handelt de komondor verregaand in stilte.

Overigens: de witte kuddeverdedigingshonden, totnutoe in het gebied noordelijk van de middellandse zee in gebruik, werden reeds door de latijnse auteur Columella (2e-3e eeuw n. Christus) beschreven (De re agraria).
het is één van de zeer weinige door heidense auteurs geschreven boeken, die door de Hl. Benedictus en zijn eerste kloosterlingen mt zeer veel liefde en vakkundig genot gelezen werden.S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer