vrijdag 11 november 2016

De trompet van Trump blaast al een toontje lager - Mark Eyskens - CD&V


"Trump wordt maar een goed president als hij ongeveer het tegenovergestelde doet van wat hij heeft aangekondigd." Dat besluit ex-minister Mark Eyskens na de harde campagne en de vele leugens.

Tijdens zijn verkiezingscampagne heeft Donald Trump de trompet bespeeld van de scheldtirades, de agressiviteit, de schoffering van allerlei minderheden, waarbij bloody leugens niet werden geschuwd. Zodoende heeft hij op een handige wijze ingespeeld op het buikgevoel van veel Amerikanen in een maatschappij waar zeer grote sociale ongelijkheden en onvrede met het afstandelijke beleid van ‘Washington’ overheersen.

De grofheden van de presidentskandidaat hadden uiteraard een groot theatergehalte en zijn hem door beroepspsychologen en zielenknijpers van het kiezerspubliek aangeraden.

Plat populisme en eigen-volk-eerst-retoriek doen het blijkbaar niet alleen goed tussen Maas en Schelde. Marine Le Pen , van het Franse FN, heeft reeds luid geapplaudisseerd.

Welke overwinning voor Trump?

Te weinig wordt onderstreept dat Hillary Clinton in totaal meer stemmen heeft behaald dan Donald Trump (ongeveer 150.000 meer). De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten worden eigenlijk onttrokken aan een rechtstreekse democratische stemming door dat historisch gegroeide maar vreemde systeem van kiesmannen [Wie erkent de uitslag van de democratische verkiezingen nu niet? Is dhr. Eyskens zélf géén gevaar voor de democratie?].

Bovendien blijkt dat ongeveer 48% van de Amerikaanse potentiële kiezers niet is opgedaagd. De overwinning van Donald Trump moet dus ook worden gerelativeerd. In feite behaalde hij nauwelijks de helft van iets meer dan de helft van de Amerikaanse kiezers of een goede 25%. Dit zou de man moeten aanzetten tot grote bescheidenheid. [Bij de verkiezingen van 2014 voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers behaalde CD&V 11,6% van het aantal stemmen. Ook dit zou tot bescheidenheid moeten aanzetten!]

De overwinningstoespraak door Trump gehouden viel op door de verzoenende taal waarbij de nieuwe president meteen afstand nam van de bullenbakspraak, tijdens de campagne gehouden. Ook voor Hillary Clinton was hij poeslief en vol waardering, terwijl hij haar nog een paar uren voordien afschilderde als een misdadigster, die thuishoorde achter de tralies. [Hetgeen ook zou moeten gebeuren!]

De trompet van Trump blaast dus reeds een toontje lager en over een paar maanden komt hij ongetwijfeld terecht in het register van de valse noten. Want een Trumpiaanse anticlimax staat in de sterren geschreven [hoopt Eyskens].

Een afsluitingsmuur bouwen op de grens met Mexico [die er reeds over 900 km staat], betaald door de Mexicanen, de Obama-care brutaal schrappen [Binnen de Obama-care zouden Katholieke instellingen verplicht worden om te betalen voor voorbehoedsmiddelen en abortussen van hun eigen personeel. We weten, dat Eyskens natuurlijk géén probleem heeft met abortus, als een typische malthusiaan, die het 'gepeupel' vanuit zijn ivoren toren niet ziet staan!], allerlei handelsverdragen opzeggen [Handelsverdragen die niet over handel gaan, maar over allerlei voordelen voor de grote multinationals!] en de belastingen verlagen waardoor de Amerikaanse begroting helemaal uit haar evenwicht wordt gelicht [Alsof dit nu al, dankzij de vele oorlogen, niet het geval zou zijn! Toen Obama 17 triljard dollar aan de banken gaf, hebben we dhr. Eyskens ook niet horen zeggen: "Wie gaat dat betalen?"], zijn enkele kiesbeloften uit de velen waarin Trump zelf blijkbaar nooit heeft geloofd [Afwachten!].

Wel heeft hij ervoor gezorgd dat zijn kiezers erin hebben geloofd. En die goedgelovigen [Een mooie omschrijving van iemand die zélf alleen maar zijn eigen kiezers bedrogen heeft!] zullen vrij snel beseffen dat zij grandioos in de maling werden genomen door een politieke meester-marktkramer.

De Amerikaanse verkiezingscampagne was een aanfluiting van de goede smaak, het elementaire respect voor andersdenkenden en de ethiek in de politiek.

De schijnheilige Eyskens moet nog over 'ethiek in de politiek' beginnen!

VTM: "Kardinaal Danneels heeft koning Boudewijn destijds net proberen te overtuigen om de abortuswet toch te ondertekenen."

HET GROTE SCHANDAAL IS HIER OOK DE WALGELIJKE HOUDING VAN MARK EYSKENS (CVP), DIE BLIJKBAAR OOK EEN GROTE LIEFHEBBER VAN ABORTUS IS!!!

Link:


http://kavlaanderen.blogspot.be/2015/04/vtm-kardinaal-danneels-heeft-koning.html

http://nieuws.vtm.be/binnenland/135916-25-jaar-abortuswet-boudewijn-onder-drukMaar als blijkt dat de aangekondigde ambities van Trump door hemzelf op drijfzand waren gebouwd, zal de terugslag bij zijn kiezers des te pijnlijker zijn. Dan dreigt een groot deel van de bevolking zich niet enkel te keren tegen de onbetrouwbare politici maar bovendien tegen het democratisch systeem zelf. [Over politici die het 'democratische systeem' zélf misbruiken om alleen maar hun eigen zakken te vullen, daar is Eyskens blijkbaar niet over verontwaardigd!]

Poetin is nog niet zo slecht, wordt reeds her en der gefluisterd. Dit soort vergoelijkende commentaar kon men ook in Europa horen tijdens het interbellum van de 20e eeuw toen Mussolini, Salazar, Franco, Dolfuss en uiteindelijk Hitler het heft in handen namen. [Wat heeft dit er nu mee te maken?]

In een democratie heeft de meerderheid van de kiezers altijd gelijk, ook al hebben ze ongelijk. Politici kunnen zich vergissen. Maar kiezers evenwel ook en soms gruwelijk. In 1933 kwam Adolf Hitler aan de macht als gevolg van democratische verkiezingen. [Het waren niet de kiezers die Hitler aan de macht gebracht hebben!]

Aan Donald Trump om te bewijzen dat hij lessen heeft geleerd van de geschiedenis, vooral de meest tragische. Hij wordt maar een goed president als hij ongeveer het tegenovergestelde doet van wat hij heeft aangekondigd.

Beste Mark, hou alstublieft je mond!

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opinieblog/opinie/1.2817106Enkele opmerkingen over Sint-Clinton:


De oorlogen van Obama-Clinton:

Afghanistan, Irak, Pakistan, Somalië, Jemen, Libië, en Syrië.

 

De Colour-Revolutions van Obama-Clinton:

Myanmar, Molodova, Iran, Tunesië, Egypte, China en Macedonië...


De Arabische Lente

Tunesië, Egypte, Libië, Jemen, Syrië en Bahrein...


De Katholieke Lente


Vaticaan, met het afzetten van Paus Benedictus XVI


De staatsgrepen van Obama-Clinton:

Honduras, Haïti, Afghanistan, Libië, Syrië, Oekraïne en Turkije...


De faillissementen van:

Cyprus, Griekenland en het Vaticaan...


De oorlogen van Bill Clinton:

Bosnië en Kosovo...

 

Het flirten van Bill met Monica Lewinsky!
 

En het flirten van Hillary met de Derde Wereldoorlog!
 

De corrupte Clinton-Foundation met medewerking van de Vlaamse Overheid!


Hillary Clinton over Moammar al-Qadhafi: "We Came, We Saw, He Died"
Bill Clinton - "I did not have sexual relations with that woman"GELOGEN!Bill Clinton admits to having inappropriate relationship with Monica Lewinsky

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Interessante analyse! Als men goed is door het tegenovergestelde te doen van wat men aankondigt, dan is Mark Eyskens de allerbeste.

Anoniem zei

Bill Clinton was dé grote specialist in het rond de pot draaaien van de ware belevenissen.
Bij het begin van zijn presidentschap gevraagd, of hij als Rhodes beursstudent in Oxford niet marihuana gerookt hat, kwam het werkelijk verbluffendantwword:
"Ja, maar ik heb niet geînhaleerd".
En bij zijn relatie met Monica Lewinsky ging hij een gelijkaardig loopje met de waarheid:
eerst alles groot loochenen, dan het ontkennen van een sexuele relavan hem met haar, en als dan een omineus cocktailkleed uit de diepvrieskoelkast voor de pinnen komt, het hier aangevoerde fimpje met kort deemoedig berouw.
En zoals mijn zeer oude tante uit Brussel destijds zei:
"'t Was natuurlijk de sigaar vaan billl Clinton..."
Verdere details wil ik hier op deze oerdegelijke en deftige blogspotsite niet publiceren, maar alleen commenteren met een in oerbrussels dialect bekende uittspraak:
"'t Es echt oem aa beste pansch af te kappe..."
Dat inderdaad zéér veel pensen (worsten) beter afgehakt zouden geweest zijn met veel mindrr schadelijke gevolgen en schandalen in de wereld en in de Kerk, is meer als duidelijk.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer