maandag 1 augustus 2016

Oorlogsscènes in het landelijke Limburg!

"Pastoor thuis aangevallen met mes: overvaller doet zich voor als asielzoeker"


Pastoor Jos Vanderlee is zondagnamiddag gewond geraakt bij een overval in zijn woning in Lanaken. De overvaller belde aan bij de priester en zei dat hij asiel wilde zoeken in Nederland. Nadat de pastoor de man had laten douchen, vroeg die geld. Daarbij kwam het tot een schermutseling.

Pastoor Vanderlee ontving de zogezegde kandidaat-asielzoeker omstreeks 14.40 uur in zijn woning in de Koning Albertlaan. De man vroeg hulp en een douche, en de pastoor stond dat toe.

Na de douche probeerde de man hem ook geld te ontfutselen. Daarop ontstond een schermutseling. De overvaller verwondde de pastoor daarbij met een mes. Het slachtoffer raakte gewond aan handen en pezen. De dader sloeg vervolgens op de vlucht.

Pastoor Vanderlee werd naar het ziekenhuis in Genk gebracht voor een operatie. Hij verkeert niet in levensgevaar.

De priester is verantwoordelijk voor acht Lanakende parochies en werd eerder deze maand nog gevierd voor zijn 40-jarig priesterschap.

Het parket Limburg en de politie Lanaken-Maasmechelen roepen getuigen op zich melden.

Het gerecht benadrukt dat de overvaller geen bewoner is van het asielcentrum in Lanaken en dat deze overval losstaat van de IS– en andere terreur die Europa in haar greep houdt. [Men weet niets over de aanvaller, maar dit weet men al! Echter, een moslim die iemand aanvalt met een mes, IS terreur! Ontkennen heeft geen zin! Het zal alleen nog maar erger worden! Onze falende overheden spelen met de veiligheid én de levens van de burgers!]

Bron: Het Nieuwsblad

Link:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160731_02406263

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer