zondag 7 augustus 2016

IJD in Krakau met o.a. Guido Vandeperre:

De Noord-Belgische Bastaardkerk heeft zo haar eigen problemen met de Wereldjongerendagen. In 2013 verbrandde de voorganger van Joris Polfliet (Voorzitter IJD), ene Guido Vandeperre, destijds deken van Brussel-West en voorzitter van IJD, zwaar zijn vingers in Rio. Er verschenen opeens 'pikante' foto's van hem op het internet.

Om het met de woorden van Kolet Janssens te zeggen: "Dat was wel vallen", maar in tegenstelling tot Kolet J., géén "opstaan". Vandeperre verdween dan plots totaal van het toneel en weg uit Laken, om dan, na enige maanden "ziekte", weer op te duiken in de meest westelijke uithoek van het dekenaat, namelijk in Anderlecht.

En bij IJD stonden ze toen totaal verbijsterd, om dan een paar dagen later de ganse website van het web te halen. Ze hadden klaarblijkelijk hun codewoorden vergeten. De blote knieën van Polfliet zijn dan toch tenminste een esthetische verbetering.

Over Guido Vandeperre spreekt men intussen niet meer... Echter, hij staat nu weer op een foto van het vicariaat Brussel met betrekking tot de nieuwe jeugdwerking.

Op Uw gezondheid!

Bron: Anoniem


Guido Vandeperre met Jozef De Kesel die 'in gesprek is' met de verantwoordelijken voor de Nederlandstalige pastorale eenheden van het Vicariaat Brussel (13 april 2016)

Joris Polfliet maakt een selfie onderweg naar Krakau! Joris Polfliet is naast IJD-er ook priester van het bisdom Gent. Hij is secretaris van de Interdiocesane Commissie voor Liturgische Zielzorg (ICLZ) en docent Liturgie en Sacramenten aan het Johannes XXIII-seminarie in Leuven en het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent.

Voor algemene informatie of bij hulp in het wegwijs worden bij een eerste vraag aangaande een priesterroeping, kan je contact opnemen met: E.H. Filip Hacour, coördinator Roepingenpastoraal Vlaanderen en groepsbegeleider van het interdiocesane Johannes XXIII-seminarie in Leuven.
Allen daarheen!

Guido VandeperreGuido Vandeperre is altijd geïnteresseerd!

Krijgsraad bij IJD

Guido tast toe!

Feest!

De 'bedevaartgangers' ontspannen even...

Op de tonen van een klef liedje van Luc De Vos

Luc De Vos is inderdaad een uitgelezen rolmodel voor de bastaardkerkers!Ook Joris Polfliet die naast IJD-er, ook priester van het bisdom Gent is, doet zijn best. Joris is secretaris van de Interdiocesane Commissie voor Liturgische Zielzorg (ICLZ) en docent Liturgie en Sacramenten aan het Johannes XXIII-seminarie in Leuven en het Hoger Diocesaan Godsdienstinstituut in Gent.


Ook dit keer ontbrak de traditionele duik in het meer niet!

Guido en Tim vergaderen nog even na in een achterkamertje...

Guido Vandeperre

Zoals gezegd, zijn bastaardkerkers kleurenblind!

Guido Vandeperre

Guido Vandeperre en Filip Hacour vormen het perfecte duo!
"Het seminarie in Leuven is zo keitof!"


3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja ja ja. Dansen op de vulkaan, maar doodverveeld ben ik even door de archieven gegaan en deze posting van 2011, is bijzonder aktueel.

Tegenwoordig is men bang van zo een onnozele moslim met zijn hakbijl, machete, of zakmes, die priesters neersteekt, etc...

Maar kijk hier eens naar.

http://kavlaanderen.blogspot.co.uk/2011/07/pastoor-francisco-vera-wordt.html

E.H. Francesco Vera werd gefusilleerd OMDAT hij de H. Mis opdroeg.

En de Cristero oorlog is begonnen omdat de oveheid in MExico de Kerk probeerde te verdrukken.

Deze anti-kerkelijke, en anti-klerikale wetten zijn tot 1992 van kracht gebleven. Nu wordt er een beperkt aan priester gedogen en mag de KErk een beperkte hoeveelheid goederen bezitten.

Na 50 jaar Vaticanum II heeft de Kerk zichzelf veel meer schade toebediend, dan 60 jaar verdrukking vanwege de overheid van de Katholieke Kerk. 82% van Mexicanen is nog steeds katholiek. Ja goed, dat was in 1970 nog steeds 96% - ondanks massaal slachten tijdens de Cristero Oorlog, en alle repressie nadien.

Maar ja, zoals ik zei, heeft 60 jaar overheidsverdrukking minder schade kunnen toedienen dan Vaticanum II,

Hoogverraders zoals Danneels, en zijn club, mogen heel fier zijn op hun bewust-geleverd levenswerk. Want ze hebben dat goed gedaan he.

Zoals de Grootmeester van de Grand Lodge in London zei; De hervormingen van Bugnini hebben in 50 jaar de Kerk meer schade toegebracht dan 500 jaar reformatie.

Anoniem zei

Reformatie is een beleefd woord voor vrijmetselarij

Anoniem zei

Hieraan ziet men weer de hoge kwaliteit van deze blogspotsite:
vandaag, 12 augustus, 'smorgends vroeg, staat er een nieuwe fotoserie met Jozef DeKesel in Warschau op, en wel in eng contact met Guido Vandeperre.
De eefektieven van de noordbelgische bastaardkerk worden inderdaad zeer klein.

Voortdoen, jongens!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer