vrijdag 12 augustus 2016

Achter de schermen met Jozef De Kesel:

"Neen Joris, ik ben de baas en ik kom hier niet op terug!"

5 opmerkingen:

Anoniem zei

"De bisschop heeft na rijp beraad zijn beslissing genomen en zal hier niet op terugkomen" (citaat P. rosseel, woordvoerder van het bisdom Brugge in oktober 2014- bij het geval Tom Flamez)(nu had ik mij toch bijna vertipt en "operatie Flamez" (in verwarring met de "operatie Bagration" geschreven)

Santa Maria de la Vittoria

Anoniem zei

Wat is er met de "tweede kansen" gebeurd?

Misschien datnhij wel op beslissingen terug komt.

Anoniem zei

Klaarblijkelijk spreken die twee heren hier over de Fraterniteit der Heilige Apostelen.
Nog steeds prijkt op de homepage van het vicariaat Brussel "Het buitengewone jaar van de barmhartigheid" in grote letters.
Ze moeten in het vicariaat en op het aartsbisdom toch goed oppassen, dat ze niet te schijnheilig in het groot publiek optreden.
Dat kan gemakkelijk scheef aflopen.

Anoniem zei

Anoniem 23:59

Natuurlijk groot gelijk, maar je moet ook niet te braaf zijjn.

Ze moeten op het aartsbisdom niet oppasseen dat ze schijnheilig overkomen. Hun schijnheiligheid is gewoon niet meer te verbergen. Tenzij voor hen die het niet willen zien.

Anoniem zei

Oh, en "scheef aflopen"? Ik denk dat het al afgelopen is. Tenzij voor hen die graag zombie films zien, en in life support machines geloven.

De Kesel gaat misschien nog proberen kerken te sluiten en priesterbroederschappen op te heffen, maar euh... ik denk niet dat hij dat kan. Totaal tandenloos.

We zullen taferelen, zien zoals in het prille begin van de SSPX, toen zij in Parijs de kerk van St Nicholas in processie binnentraden, en de kerk voor de tridentijnse eredienst opeisten, en de pastoor gevraagd hebben te vertrekken - dat kan in Frankrijk, omdat de kerken staatseigendom zijn, en er geen enkele kerkelijk autoriteit is die dat kan verbieden.

Toch was de aartsbisdom van Parijs woedend dat de SSPX de St Nicholas 'bezet' had, en telefoneerde snel naar zijn vriend de politiecommissaris van Parijs.

"Sorry exellentie, maar de politiecommissaris is niet beschikbaar. Hij is naar de mis."

"In welk kerk is hij naar de mis?"

"In de St Nicholas".

Conversatie gebaseerd op ware feiten.

De Aartsbisschop van Parijs wilde de SSPX buiten, maar de atheistische overheid ging zelf naar de H. Mis bij de SSPX. Zo erg is het gesteld.

De Kesel gaat misschien nog proberen kerken te sluiten en priesterbroederschappen op te heffen, maar hij zal zich alleen nog belachelijk maken.

Allez seg; beeld het je in eigenlijk. Dagenlang heeft De Kezel zich met het gepeupel vermengd in Polen. Hij en de andere bisschoppen hebben zich als geatelleerd als door de weekse schofferds. Ze hebben de restanten van waarde die aan het bisschopsschap verbonden zijn, afgeworpen.

Met hun gedialogeer de hele tijd, zijn ze niets beter dan eerder welke leek.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer