woensdag 20 juli 2016

Toen 'pastoor' Daniel Alliët van de Begijnhofkerk in Brussel ongehoorzaam was aan Aartsbisschop André-Joseph Léonard:


"Populaire preker uit Marseille niet zelf naar Brussel"


Michel-Marie Zanotti-Sorkine, een priester die in Marseille voor volle kerken zorgt, komt niet zelf naar Brussel. Het zijn drie van zijn volgelingen waarvoor priester Daniel Alliët de Begijnhofkerk zou moeten verlaten.

Vorige week raakte bekend dat Daniel Alliët, vooral bekend van zijn inzet voor mensen zonder papieren, door aartsbisschop Léonard gevraagd is om de Begijnhofkerk te verlaten en zijn activiteiten te verhuizen naar Molenbeek. Alliët zou plaats moeten ruimen voor een "charismatische priester uit Marseille." Het gaat om Michel-Marie Zanotti-Sorkine. Navraag leert echter dat de man niet zelf naar Brussel zou komen. Het gaat om drie van zijn volgelingen.

"Drie diakens die zich op het werk van priester Zanotti inspireren zullen waarschijnlijk in het najaar tot priester gewijd worden", zegt Jeroen Moens, woordvoerder van Léonard, aan brusselnieuws.be. "Wij zijn op zoek naar een kerk voor hen in Brussel. De Begijnhofkerk is daarbij een denkspoor. Een beslissing is er nog niet."

De kerkelijke instanties willen verder weinig woorden vuil maken aan de kwestie. Volgens de woordvoerder van de aartsbisschop zal hulpbisschop Jean Kockerols "in de komende weken" een gesprek hebben met Daniel Alliët en zijn ploeg. Bij Kockerols is dan weer te horen dat er een rechtstreeks gesprek komt tussen Alliët en Léonard zelf. Het mag duidelijk zijn dat de uitval van de vluchtelingenpriester voor de nodige spanning zorgt.

Zwarte soutane

Volgens Alliët moet "de kerk van de armen en uitgestotenen" baan ruimen omdat Léonard koste wat het kost opnieuw meer volk naar de kerk wil lokken. Feit is dat Zanotti in Marseille voor volle kerken zorgt met zijn enthousiasme en verzorgde liturgie.

De man doet ook van zich spreken met boeken en draagt steevast een zwarte soutane omdat hij altijd als priester herkenbaar en dus aanspreekbaar wil zijn. Opmerkelijk is ook zijn parcours dat onder meer via Parijse pianobars voer voor hij op zijn 40ste tot priester is gewijd.

In maart vorig jaar was Zanotti op uitnodiging van Léonard al eens te gast in de basiliek van Koekelberg. Die liep toen alvast aardig vol.

Bron: BRUZZ

Link:

http://www.bruzz.be/nl/nieuws/populaire-preker-uit-marseille-niet-zelf-naar-brussel
AAN DE BASTAARDKERKERS:

Mat 23:31  Gij getuigt dus tegen uzelf, dat gij zonen zijt van de moordenaars der profeten. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

De "uitval" van Daniêl Alliet was snel ten einde, toen in zijn kerkasiel van de brusselse Begijnhofkerk een afghaan(N°1) een andere afghaan (N^2), waarvan hij (N^1) meendde, dat hij (N^2) achter zijn rufg over hem geroddeld had, bij het middageten van achter met een stalen staaf de schedel insloeg.
R.I.P.
De politie kon en wou bij het kerkasiel niet onderzoeken ter plekke;
Daniêl Alliet was destijds (en tot nu) niet voor commentaar te krijgen.
Kockerols wil met de hele zaak natuurlijk niets te doen hebben.
En bij het vicariaat Brussel willen ze niets zeggen.
Dat is laarblijkelijk een zeer zwijgzame club.
Wat er met het lijk van de afghaan gebeurd is, is ook onbekend.
Daar er zich in Elverdinge in Westvglaanderen (naast Boezinge, ten noorden van Ieper) een brits militair kerkhof voor het "Afghan Rifles" bevindt, was het tenminste passend geweest voor deze ongelukkige bij zijn landsgenoten een graf te krijgen.

De bastaardkerk is krotterij van het laagste niveau en zeer gevaarlijk op de koop toe.

Anoniem zei

Ondertussen gaat Kockerols liever op bedevaart naar Halle en staat op een zijmuurtje om een gebed te houden.
(Dat is een rustiger plekje aan de kannaalzone en niet in de kasbah gelegen...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer