dinsdag 19 juli 2016

Diaken van het bisdom Brugge in cel voor gesjoemel [Het zou naar verluid over ca. 570.000 Euro gaan!]


DIAKEN ZOU GELD VAN KLOOSTERORDEN IN EIGEN ZAK HEBBEN GESTOKEN


Een 41-jarige diaken uit Izegem [gewijd door Jozef De Kesel] zit in de cel op verdenking van financieel gesjoemel. Als diocesaan administrator bij het bisdom in Brugge zou Didier M. geld in eigen zakken hebben gestopt. Hij is onmiddellijk uit al zijn kerkelijke opdrachten ontslagen. "Dit is een bom die ontploft", reageert Izegems deken Herman Lecluyse.

Weer een foutje van 'blunder-bisschop' Jozef De Kesel!
Didier M. is al meer dan dertien jaar als medewerker van het diocesaan economaat van het Brugse bisdom aan de slag. Sinds vorig jaar was hij als visitator van de diocesane congregaties ook belast met het toezicht op en de ondersteuning van de materiële en financiële werking, een absolute vertrouwensfunctie. Zo beheerde hij ook de centen van de verschillende (verouderde) kloosterordes in de provincie en trad hij op als hun vertegenwoordiger. Dat gebeurde bijvoorbeeld ook bij de verkoop door de Zusters van de Heilige Vincentius à Paolo uit Anzegem van de Tinnenpotschool en de Sint-Antoniuskapel in Izegem. Daar is momenteel de Freinetschool De Kleine Tovenaar gevestigd.

In die functie zou er volgens de eerste informatie iets fout gelopen zijn waarbij geld aan de handen bleef plakken. Het gaat naar verluidt om een aanzienlijk bedrag. De Zusters van Anzegem stelden zich alvast burgerlijke partij.

Herstructurering

Het nieuws sloeg in Izegem en ook in het Brugse bisdom in als een bom.


"Didier genoot een onberispelijke reputatie", aldus deken Herman Lecluyse. "Hij deed zijn werk als diaken in Izegem voortreffelijk en was door iedereen aanvaard. Altijd bereid het woord te voeren op misvieringen, begrafenissen, het inzegenen van huwelijken,... Binnen het decanaat regelde hij ook de financiën en daar waren geen opmerkingen over. Binnen het interparochiaal team was hij een heel gewaardeerde kracht. Hij zette zich ook in voor de organisatie van bedevaarten naar Lourdes. Er zal zich nu een herstructurering opdringen en wat extra energie van vrijwilligers gevraagd worden."

Ontslagen

Het gerechtelijk onderzoek heeft in ieder geval niets met het werk als diaken in Izegem te maken. Het ongeloof over zijn aanhouding en de beschuldigingen is zelfs zo groot dat sommigen opperen dat hij mogelijk afgeperst werd. Of dat een piste is in het onderzoek, is voorlopig onduidelijk.

Didier M. verblijft al sinds 27 mei in de cel. Die dag kreeg hij na een gesprek van de diocesaan administrator Koen Vanhoutte [!], die in afwezigheid van een nieuwe bisschop in Brugge het bisdom leidt, al te horen dat hij uit al zijn kerkelijke taken is ontslagen.

"De diocesaan administrator stelde vast dat er niet meer op basis van vertrouwen kan worden samengewerkt", klinkt het bij woordvoerder Peter Rossel.

Het onmiddellijke ontslag doet bij velen binnen het bisdom wel de wenkbrauwen fronsen. Verschillende priesters die in het verleden verdacht werden van pedofilie werden enkel preventief geschorst [!!!]. Het Brugse parket benadrukt dat er geen onderzoek loopt tegen het bisdom.

Didier M. is gehuwd en vader van twee kinderen. Ook in de buurt komt zijn aanhouding als een verrassing. Zijn echtgenote wou niet reageren.

Bron: Het Laatste Nieuws

Link:

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-izegem/diaken-in-cel-voor-gesjoemel-a2726535/

5 opmerkingen:

Anoniem zei

"Westvlaamse filmpjes":
Izegem 07. juli 2013: de hemel op aarde in het bisdom Brugge

2013 was een belabberd jaar voor de westvlaamse modernisten:
2009-2010 was de modernistische voorstoot van "Gelovigen nemen het woord" als een pudding in mekaar gezakt (niet in het minst door het vinnig verzet van @The Guardian Angel), 2010 was Msgr. Léonard tot aartsbisschop benoemd, 2010 was vanGheluwe ontmaskerd en stond Danneels eveneens aan de schandpaal; 2011 zelfmoordde zich de deken van Kortrijk en kwam de hele homofiele verfoefeling van pseudokatholiek zuidwestvlaandeen aan het licht; 2012 werd dan de seminarist Vincent Orroi op de homopartnerzoeksite "gayromeo.be" (extra anti-fake) aangetroffen en kwam de lokale clerus met dubieuze liturgie onder vuur.
Het moreel van het bisdommelijk bestuur was an ook zeer laag.

In fel contrast daarentegen dan een diakenwijding, notabene van een bediende van het bisdom Brugge, en nog wel in de zeer volkse en levendige federatie Izegem:
honderden foto's en tekstjes op facebook (dat laatzich bijna niet verwijderen resp. "deleten"):
nl-nl.facebook.com/parochiessinttillosintrafael/photos/a.405545756193000.99/17.405534572860785/474414095972832

Naast vele foto's van dopen voor een merkwaardige kale donkerroosbruine saguarocactus zonder doornen ziet men dd. 15.07.2016 dan vele foto's van de diakenwijding van Didier Meulemeester.
Nog straffer de teksten van de lokale pastoor:
"...Hier is geen vuiltje aan de lucht,..."(naja), "...geen stofje in de kerk..." (inderdaad, alles is leeg), "...alles is heerlijk goed op zijn plaats..."(dat had ik daar nooit zo gezegd).
En bijzonder schrijnend wordt het dan, wanneer zeer ontroerd beschreven wordt hoe het kleine dochtertje de toekomstige diaken de stola, en de echtgenote de dalmatiek mag geven: ontroerend theater in puurste vorm.
En dan de spreuk van de echtgenote:
"...(Op de ) weg...; ...in zending naar (Hem)...".

En nu is er ca. 570 000 Euro weg, alles verzonden naar een schouwspeler in Antwerpen;
de diaken zit in de gevangenis, de familie heeft de broodwinnaar verloren en de vrouw moet alleen voor twee kleine kinderen zorgen.
De totale katastrofe.

Op Facebook staat overigens niets over de diaken en zijn plots verdwijnen in de parochie.
De oudbekende damnatio memoriae van de westvlaamse kerk.
En al het voorgaande laat zich niet deleten.
Zoveel hoop en energie bij een grootscheepse operatie van het bisdom Brugge, in een zwaartepunt-gemeente;
en dan wordt zo'n voltreffer geîncasseerd.
De deken had gelijk als hij zei:
"Hier is nu echt de bom ontploft".

En nu niet lachen:
in de vastentijd 2016 was zelfs de beruchte Kolet Jansen daar ter plekke met een voordracht over de onthechting van de aardse goederen en het wegwerpen van overtollige ballast in het voorveld van Pasen.
Wat de echtgenote nu hierover denkt, werd niet geschreven.

Surrealisme puur: "Quod reges delirant, plectuntur Achivi" (Horatius)
&: "Quos deus perdere vult, prius dementat"

Anoniem zei

"...De organisatie van bedevaarten...": merkwaardigerwijze trekens van nieuw godsdienstmoest Danneels helemaal niets van bedevaarten weten, zeker niet van lokale in het aartsbisdom Mechelen-Brusel.
Onvergeten hoe hij in het begin der jaren 2000, als hijzelf door pedo-en homofiele schandalen in zijn directe omgeving zwaar onder vuur en gerechtelijke vervolging kwam en de katastrofale resultaten van zijn religieus wanbeheer overal aan het licht kwamen en eerste schuchtere tekens van opnieuw ontluiken van katholiek geloof aan de basis (Payottenland) optraden, zeer bitter zei:
"Nu loopt het geloof op de straat rond".
Dat mocht in Brabant natuurlijk NIET op de straat rondlopen.

Anderzijds oefenden bedevaarten en vooral de organisaties hierrond steeds een grote antrekkingskracht op merkwaardige clericale tisten aldaar uit:
zeer bekend hier de uit westvlaanderen stammende massa-pedofiel Eric Dejaegher, die voortvluchtig in Canada wegens ongelooflijke misdaden aan eskimojongens en -meisjes en zelfs aan een arme eskimohond lange tijd verstopt zat in de riante villa van zijn orde, de oblaten der Maria Immaculata, o.l.v. zijn westvlaamse koempaan (en Danneelsvriend) Georges V.
Dejaegher ging regelmatig met Lordesbedevaarten mee en was uiterst vlijtig om daarbij biecht te horen.
En dan natuurlijk eveneens de brugs-diocesane Lourdesbedevaartenspecialist A.S., zwaar onder vuur wegens pedofiele wandaden: ontmaskerd op een zaterdagavond hier op kavlaanderen- voor zover ik mij nog herinner het derde of vierde "lijk in de kleerkast" van Jef DeKesel.

Wat een ongelooflijke smurrie.

En uiterst typisch dan de reactie:
" Er komt nu een herstructurering.
Voorlopig is meer inzet van de vrijwilligers gevraagd".

Kompleet onnozel.
Ze hebben daar geen "herstructurering" nodig en ook geen actie van (zij het ook goedmenende ) vrijwilligers.
Wat ze4 dar nodig hebben, is het zelf leren van het katholiek geloof:
ze zijn dar helemaal apostaat geworden en moeten zich dringendst bekeren.
En boete doen en deemoedig zijn, in gehoorzammheid aan het woord van de Heer.
En daartoe heeft men de inzet van goede missionarissen vanuit het buitenland nodig.
Voor de Fraterniteit van de Hl. Apostelen heb ik het grootste respect.

Anoniem zei

"onberispelijke reputatie"

"deed zijn werk ... voortreffelijk"

"door iedereen aanvaard"

"Het ongeloof over zijn aanhouding en de beschuldigingen is zelfs zo groot"

"Het onmiddellijke ontslag doet bij velen binnen het bisdom wel de wenkbrauwen fronsen."


Zou het kunnen dat er meer zijn met een onberispelijke reputatie die hun werk voortreffelijk doen die in ongeloof de wenkbrauwen fronsen, en hun afvragen hoe het mogelijk is dat men tegenwoordig nog geen geld meer mag verduisteren zonder dat men opgesloten wordt.

Maar laat het duidelijk zijn;

Het is voor de overheid meer dan OK om kinderen te verkrachten maar durf eens de belastingen een euro te ontzeggen.

Anoniem zei

Typisch westvlaanderen: groot religieus theater en achteraf dan het belangrijkste: de centen.

Triestig.
Het zal wel weer op een "moeilijke scheiding" uitlopen.

Anoniem zei

Ivo Poppe, de diaken uit Wevelgem die in het ziekenhuis van Menen zoveel bejaarden vermoordde ("...ze waren toch verre weg..."), is ondertussen "fatik" in de gevangenis van Ieper:
hij mag daar onder het bevel van de "chef" de vuilbakken legen en kuisen.

"Sic tempora mutantur ...et nos in iis":
Zo verandeen zich de tijden... en wij daarin: Jef DeKesel ondertussen aartsbisschop in Mechelen-Brussel en de diaken Ivo Poppe in de nor.
En van de familie van Ivo Poppe spreekt geen mens meer.
Dat zijn dan wel de "gebroken eischalen" van Geert De Kerpel.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer