zaterdag 6 februari 2016

"Toekomstperspectieven voor het vak godsdienst en de dialoogschool"

Op dinsdag 12 januari vond aan de KU Leuven een druk bijgewoonde studiedag plaats over de toekomst van het godsdienstonderwijs en de dialoogschool [Wat?].

Aan de KU Leuven hebben op dinsdag 12 januari 2016 meer dan 300 beleidsmakers, inspecteur-adviseurs, directeurs, lectoren, mentoren en (godsdienst)leerkrachten deelgenomen aan een studiedag met als thema: Toekomstperspectieven voor het vak godsdienst en de katholieke dialoogschool...

Thomas bestaat al sinds 2002, kende een hele ontwikkeling en speelde in de laatste 15 jaar een belangrijke rol in de ontwikkeling van het vak godsdienst. Met de ondertekening zorgen de KU Leuven, de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen, Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de bisschoppen en de Interdiocesane Dienst voor Katholiek Godsdienstonderwijs ervoor dat Thomas zijn [afvallige] koers kan voortzetten [!] en steun blijft bieden aan het levensnoodzakelijk levensbeschouwelijk godsdienstonderwijs in Vlaanderen.

De ondertekenaars van de Thomas-samenwerkingsovereenkomst 2016-2020 (van links naar rechts) met tussen hen in onderwijsminister Hilde Crevits [Scheiding tussen Kerk en staat?]: prof. dr. Didier Pollefeyt (vicerector van de KU Leuven en verantwoordelijk voor Thomas), mgr. Johan Bonny (bisschop van Antwerpen en onderwijsreferent van de Bisschoppenconferentie van België), prof. dr. Lieven Boeve (directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen), prof. dr. Mathijs Lamberigts (decaan van de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen van de KU Leuven), prof. dr. Rik Torfs (rector van de KU Leuven),  E.H. Jos Bonroy (directeur van de Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs) en mgr. Herman Cosijns (secretaris-generaal van de Bisschoppenconferentie).

Bron: Kerknet

Link:

https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/artikel/toekomstperspectieven-voor-het-vak-godsdienst-en-de-dialoogschoolOnder het kapittel "Bisschoppenconferentie van België" op 'Kerknet' vindt men een groot bericht:
"Toekomstperspectieven voor het vak godsdienst en de dialoogschool" [Alstublieft!]
 

Dan verschijnt er eerst een reusachtige foto van de 'kravatten-monseigneur' Herman Cosijns,
de éminence grise en secretaris van de Noord-Belgische 'bisschoppen'-club
en nu ook niet de meest vertrouwenwekkende figuur... 

Dan een tekst vol met sociologisch-religieus plutonium, gaat het toch over een grote conferentie van godsdienstleraars en hun aanpak in de toekomst [We houden hier ons hart al vast...]
en dan, als klap op de vuurpijl, de uitvoerige beschrijving van de nieuwe activiteiten van 'THOMAS' van afdeling theologie van de Universiteit Leuven / de Vlaamse regering / de Noord-Belgische 'bisschoppen' / het Secretariaat van het Katholiek Onderwijs (ex-VSKO)

En dan de foto die het allemaal in zich heeft:

Eerst Didier Pollefeyt van de afd. theologie uni. Leuven, poulain van Danneels en van Vangheluwe; dan Johan Bonny, de ketter en afgevallen 'bisschop' van Antwerpen; Lieven Boeve, nu de chef van de Vlaamse 'Katholieke' scholen, navolger van de afgevallen Mieke Van Hecke, eveneens uit de uni. Leuven; de Vlaamse ministerin voor het onderwijs Hilde Crevits (CD&V), nota bene uit Torhout (het slagveld van de Broeders van Dale en de lievelingssector van Godfried 'kardinaal' Danneels, Roger Vangheluwe en Jozef De Kesel); Matthijs Lamberights, 'specialist' voor het 2e Vaticaans concilie (Zijn afschuwelijke serie "Volgconcilie" verdween met het oude 'Kerknet' gelukkig in de eeuwige jachtvelden.); natuurlijk de beruchte Rik Torfs, 'kerkjurist'; en dan nog een oudere 'priester' en helemaal op de rechterkant en bijzonder groot "monseigneur" Herman Cosijns.
 

Één vrouw en zeer veel mannen. De heren allen met versleten en verkreukelde broekspijpen, ondanks het feit, dat ze allemaal méér dan 5.000 euro netto per maand verdienen! Judas verried Christus voor slechts 30 zilverlingen! Zij laten zich beter betalen!

En al deze tisten zijn ouder dan 45 jaar en hebben het hele Roeach-3-schandaal (godsdienstboeken met pedofiele afbeeldingen) zeer bewust meebeleefd en er niets tegen gedaan. Die ROEACH-boeken werden toch juist uitgevonden door hun eigen diensten en afdelingen!

In de "Vlaamse" (zeg beter: Noord-Belgische) Bastaardkerk is er NIETS veranderd!


Deze omineuze bende zit weinige maanden na het vertrek van Aartsbisschop Léonard weer stevig in het zadel, en wel op het voorplan.


Walgelijk!


Het 'Katholiek' Middelbaar Onderwijs is een atheïsten-fabriek!

Arme kinderen, arme ouders, en arm Vlaanderen!

De post-conciliaire dino's die hoger staan,
zijn ook met uitsterven bedreigd...3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hadden ze echt geen betere groepsfoto kunnen maken? Alsof de fotograaf ze nog net bij de kraag heeft kunen trekken eer ze wegvluchtten (de hapjes en drankjes) om ze snel op een rijtje te plaatsen voor de foto. Wat een bendje aardappelzakken.

Je mag dat niet onderschatten. Wat we op die foto zien is het establissement. De Vlaamse Top. De primo's. Zij die beter mochten weten. Zij die autoriteit over u veronderstellen. Zij die het land beheren. Aan het gemene best en maatschappij werken. Hooggeleerde heren en dame, met een boven-gemiddelde IQ.

En een vertrouwen ze me inboezemen. Oei oei oei, een glas water, snel, ik voel me er even onwel bij.

En euh... Godsdienst is geen vak; dat is een overtuiging.

The Guardian Angel zei

Inderdaad. Ze zijn intellectueel totaal failliet!

Anoniem zei

Mevrouw Crevits alweer in broek. Bang waarvoor?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer