dinsdag 16 februari 2016

Anna-Teresa Tymieniecka, de vriendin van paus Johannes Paulus II

Paus Johannes Paulus II was [met de hulp van de CIA] een van de meest invloedrijke figuren van de 20e eeuw, aanbeden door miljoenen mensen en slechts negen jaar na zijn dood al tot heilige gewijd [Aangezien Bergoglio géén paus is, is de heiligverklaring ongeldig.]. Het Britse BBC-programma Panorama werpt aan de hand van een jarenlange correspondentie met Anna-Teresa Tymieniecka, een Poolse filosofe, een licht op zijn onbekende emotionele leven. De documentaire suggereert dat Tymieniecka gevoelens voor hem koesterde, en dat hij worstelde met de manier waarop hij daarmee moest omgaan. [Een groot aantal foto's waren al bekend en dat er brieven waren, was ook bekend. JPII had trouwens nog meer vriendinnen.]

"Panorama" kon tot nog toe onbekende brieven en foto's bekijken die tonen hoe Johannes Paulus II 32 jaar lang een innige vriendschap onderhield met de Poolse Anna-Teresa Tymieniecka. De documenten belichten een tot nog toe onbekende, gevoelige kant van de paus. Maar de BBC benadrukt dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat hij het celibaat verbroken heeft. [!]

Anna-Teresa Tymieniecka, een naar Amerika uitgeweken filosofe van Poolse afkomst, neemt in 1973 contact op met de man die dan nog bekend staat als Karel Wojtyla, aartsbisschop van Krakau. Aanleiding is een boek over filosofie dat hij geschreven heeft. Tymieniecka reist naar Polen om met hem over het boek te spreken. Kort nadien start de correspondentie. Ze besluiten om samen een uitgebreidere versie van zijn boek te schrijven.

Ze spreken af, soms in aanwezigheid van zijn secretaris, soms alleen. Maar het zijn vooral de brieven die tot de verbeelding spreken. In het begin zijn ze nog formeel, al snel worden ze meer persoonlijk. In de herfst van 1974 verblijft Wojtyla een maand in Rome. Het is in brieven van die tijd dat voor het eerst een diepere verbondenheid merkbaar is.

Wojtyla schrijft dat hij meerdere brieven meegenomen heeft om ze ongestoord te kunnen beantwoorden (in het communistische Polen hield de geheime dienst de handel en wandel van katholieke leiders nauw in de gaten, nvr). "Deze brieven zijn zo betekenisvol en diep persoonlijk, ook al zijn ze in filosofische bewoordingen geschreven", schrijft Wojtyla aan Tymieniecka. En: "Er zijn dingen die te moeilijk zijn voor mij om over te schrijven".

Nadat Wojtyla in 1978 tot paus verkozen wordt, schrijft hij als Johannes Paulus II dat hij verder contact wil blijven houden met Anna-Teresa. Ze blijft hem af en toe bezoeken in het Vaticaan en ook de brieven blijven over en weer gaan. Ze zou hem het laatst gezien hebben op de dag voor zijn dood in 2005.

Anna-Teresa Tymieniecka overleed in 2014. Ze maakte haar archief in 2008 over aan de Poolse Nationale Bibliotheek. Dat omvatte onder meer de brieven die Karel Wojtyla, later paus Johannes Paulus II, haar schreef. Samen met foto's die een andere paus tonen dan zoals we die kennen. Ontspannen, op vakantie, al skiënd, al kamperend.

Die brieven en foto's bleven tot nu toe onbekend voor het grote publiek. De BBC heeft ze nu voor het eerst kunnen inkijken. De brieven die Anna-Teresa zélf schreef aan de paus, zouden ook in het bezit zijn van de Nationale Bibliotheek van Polen, maar die heeft de BBC niet gezien. We weten dus niet wat zij aan hem geschreven heeft, en of zij in haar brieven sprak over gevoelens die zij voor hem zou koesteren.

Bron: De Redactie

Link:

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2573343The secret letters of Pope John Paul II


Pope John Paul II was one of the most influential figures of the 20th Century, revered by millions and made a saint in record time, just nine years after he died. The BBC has seen letters he wrote to a married woman, the Polish-born philosopher Anna-Teresa Tymieniecka, that shed new light on his emotional life.

Bron: BBC

Link:

http://www.bbc.com/news/magazine-35552997Schandalig!

Allemaal de rotte vruchten van 'de geest' van het Tweede Vaticaans Concilie!


Anna-Teresa Tymieniecka was ook een 'Fenomenologe'


De fenomenologie stamt uit de School van Brentano (genoemd naar Franz Brentano) en is voornamelijk gebaseerd op het werk van zijn belangrijkste leerling Edmund Husserl.

Edmund Husserl was een jood.

Het Husserl-Archief (Centrum voor Fenomenologie en Continentale Wijsbegeerte) bevindt zich aan de KULeuven. Met Godfried 'kardinaal' Danneels en pater Roger Burggraeve als notoire Talmoedisten.


Johannes Paulus II zélf was ook een jood en kende de Talmoed goed.

Johannes Paulus II werd joods en christelijk opgevoed en raakte zo in conflict in zijn denken, aangezien hij beide theologische systemen met elkaar trachtte te verzoenen. Hetgeen natuurlijk onmogelijk is. 

Dit alles verklaart veel aangaande zijn ketterijen!


'Aartsbisschop' Wojtyla - Foto uit ons archief

Dit zijn dus de 'heiligen' van de Post-Conciliaire Bastaardkerk!


1 opmerking:

Anoniem zei

Het is echt de geringste van mijn zorgen of die vrouw in deze foto zijn vlam geweest is, of zelfs de moeder van zijn kind, of dat dit kind zijn kind geweest is.

Dat zijn mijn zaken niet. Dat is iets tussen hemzelf en God. Trouwens heel veel heiligen hebben voor dat ze een heiligen leven gingen leiden, veel erger op hun kerfstok dan een buitenechtelijk kind – indien wat deze foto zou kunnen suggereren, waar zou zijn.

Echter, wat niet alleen tussen hemzelf en God is, is de rest er over Wojtyla te vertellen valt. Maar daar zwijgt BBC Panorama over.

Eerst en vooral, tijdens dit bezoek aan de V.S. is Wojtyla aan Zbigeniev Zbrezinski geintroduceerd, en allerlei topfunctionarissen aan het Witte Huis en Pentagon. Zbig is net zoals Wojtyla een Poolse Jood, ten tijde was hij de rijzende ster in de CIA. Doorheen zijn carrière als presidentiele veiligheidsadviseur zal hij meer dan 100 gewapende conflicten starten, een resem staatshoofden en regeringsleiders omverwerpen etc etc. En allemaal om Rusland te bekloten. “Rusland Bekloten” is trouwens de lijfspreuk van Wojtyla.

Als je Zbig niet kent:
http://www.concordatwatch.eu/topic-36281.834

Dit korte artikeltje laat je toe het gekonkel van de CIA naast het gekonkel van JP ii te plaatsen. Het soort dingen waarvoor CIA de hulp van het Vaticaan ingeroepen heeft, om de Amerikaanse buitenlandse politiek in Oost-Europa en de U.S.S.R. uit te voeren.

Maar toen bisschop Kardinaal Wojtyla in de V.S. op bezoek was, was Paulus vi nog steeds paus. Intro Zbig. Een paar jaar later sterft Paulus vi, een paar maanden later sterft JP i, en opeens heeft de CIA haar eerste stroman op de troon van Petrus.

Je vraagt je af waarom Danneels bv. niet tevreden was met JP ii.

Een antwoord kan misschien hierin gevonden worden:

Nu de V.S. en Rusland een akkoord hebben over Syrië, komt Merkel aandraven met “een soort no-fly zone” over de grens tussen Syrië en Turkije. Een no-fly zone betekent: bombarderen. Alles dat strategisch belang zou kunnen hebben wordt platgebombardeerd. Dat is dus wat Merkel wil nu er eindelijk een akkoord tussen Rusland en de V.S.

De V.S. is ambigu op het moment. Er zijn twee fracties – de fascisten en de republikeinen. Ik bedoel niet de republikeinse politieke partij maar dat beide politieke partijen leden hebben die denken volgens ofwel een fascistisch of een republikeins politiek model.

De fascisten zijn de neo-cons. Hillary Clinton, John McCain, Jorge Bergoglio, General Petraeus, John Allen, en al die andere oprichters van ISIS. Het schandaal van Benghazi waarin de V.S. hun eigen ambassadeur geassaisoneerd hebben. Maar dat was het idee van Sarkozy.

Interessant genoeg is Hillary Clinton onder de vloek van Nicholas Sarkozy. Gehypnotiseerd als het ware.

Iets wat je waarschijnlijk niet zal weten is wie de ouders zijn van Sarkozy. Kijk maar op Wikipedia; namen zijn zorgvuldig ausradiert. John Modaal zou eens kunnen gaan graven.

Afgezien van de grootouders en ouders van Sarkozy, is vooral zijn stiefvader interessant: FRANK WISNER Jr. Zoek deze eens op. En vooral diens vader Frank Wisner Sr.

Elke samenzweringstheorie die je ooit over de CIA gehoord hebt vindt zijn oorsprong bij hetgeen Frank Wisner effectief bij de CIA gedaan heeft. In elk, maar dan ook zonder uitzondering, in ELK CIA schandaal is het Frank Wisner Sr die een vinger aan de pols had. Ongelooflijk hoe zeer die man de 20ste eeuw beïnvloed heeft.

http://www.voltairenet.org/article157821.html

Wojtyla speelt hierin overal een rol. Vergeet zijn vriendin, dat is echt bijzaak.

Maar ik begrijp nog steeds niet wat het probleem van Danneels met Wojtyla was. Wojtyla was een usurpator, een CIA vent, een Rusland hater, een fatima-verrader. Het kon toch moeilijk erger met Wojtyla dan dat. En nog was Danneels niet tevreden.

Was het omwille van Humanae Vitae? De islamisatie van Europa? Eeucumene?

Wat was het probleem van Danneels met Wojtyla? Ik had het graag geweten.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer