woensdag 6 januari 2016

'Pro Familia' vraagt paus om “zuiveringsoperatie” in bisdom Brugge

De conservatieve katholieke vereniging Pro Familia is met een petitie gestart waarin paus Franciscus gevraagd wordt een zuiveringsoperatie door te voeren in het bisdom Brugge. Ze spreekt van een “ongezonde machtssituatie” in handen van Koen Vanhoutte, de voorlopige bestuurder van het bisdom. Die wenst niet te reageren.

Vanhoutte werd midden december verkozen tot diocesane administrator. Hij zal het bisdom voorlopig besturen, na de aanstelling van Mgr. Jozef De Kesel tot aartsbisschop van Mechelen-Brussel en tot de paus een nieuwe bisschop benoemt.

Volgens Pro Familia was Vanhoutte de steunpilaar van De Kesel en ook van diens voorganger, de wegens kindermisbruik in opspraak geraakte Roger Vangheluwe. “Vanhoutte is betrokken in alle dossiers van seksueel misbruik en machtsmisbruik waarmee het bisdom Brugge recentelijk in zwaar weer kwam”, klinkt het. “Deze ronduit ongezonde machtsconcentratie in handen van Koen Vanhoutte heeft geleid tot een dramatische situatie.”

Pro Familia pleit voor een zuiveringsoperatie, zodat het bisdom niet langer gedomineerd zou worden door wat het noemt “lieden die reeds betrokken waren in de verbrande beleidsploeg van Mgr. Roger Vangheluwe en Mgr. Jozef De Kesel”. Concreet vraagt de vereniging dat de paus een “apostolische visitator” zou aanduiden om het bisdom Brugge door te lichten.

Koen Vanhoutte, de diocesane administrator van het bisdom, wenste dinsdag geen commentaar te geven op de uitlatingen van Pro Familia.

Bron: De Standaard

Link:


http://www.standaard.be/cnt/dmf20160105_02050165


Bron: De Morgen

Link:


http://www.demorgen.be/binnenland/pro-familia-vraagt-paus-om-zuiveringsoperatie-in-bisdom-brugge-b787df41/

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Link:


http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/2575436/2016/01/05/Pro-Familia-vraagt-paus-om-zuiveringsoperatie-in-bisdom-Brugge.dhtml


Bron: Het Nieuwsblad

Link:


http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160105_02050164
 


Bron: Focus|WTV

Video-Link:

http://www.focus-wtv.be/video/pro-familia-vraagt-zuiveringsoperatie-bisdom-brugge
Teken de petitie van 'Pro Familia':
 

Link:

www.beschermdekinderen.net

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit is het diepe grommelen van de zware artillerie op grote afstand.
De westvlaamse problemen zijn in het buitenland goed gekend en zeer nauwkeurig beschreven in het engels en het duits, opmerkzaam gelezen in Noordamerika en in Europa, gecommenteerd op vele katholieke websites.
In Vlaanderen strompelt de bastaardkerk zondere verandering voort:
hoewel de nederlandstalige pers nu bericht (De Morgen, Het Laatste Nieuws, Knack, Humo, Focus en- ik was verstomd- nu opeens ook Het Nieuwsblad en De Standaard), zwijgen de bisdommen en geeft Koen VanHoutt zelf geen commentaar.
In totale paniek wegens de vele onzin die al de jaren op "www.kerknet.be" geproduceerd en gepubliceerd werd en daar ook gearchiveerd stond, werd nu een "nieuw.kerknet" in het leven geroepen, dat de infantilisering van de noordbelgische bastaardkerk uitstekend vertolkt; het informatiegehalte tendeert tegen nul.
Dat is militair gezien de domste oplossing: tot over de oren in de problemen zitten, overdekt worden met verwijten en aanklachten, en zichzelf van de laatste mogelijkheden tot antwoord beroven.
Onze oude bekenden Theo Borgermans, Marc Vandevoorde, Toon Osaer...ze zijn alle op diepzeestation gegaan.
Van onze brugse-antwerpse kerjurist Patrick Degrieck, van Tom Flavez, van de koorzanger Jeroen Claerhout, van de westvlaming en antwerpse bisschop Bonny, van de pedofielenvriendelijke deken Jef Barzin, van de nu werkelijk speciale Tom Schellekens en Pieterke Delanoy hoort en leest men geen lettergreep meer.

"Dum tacent consentiunt" zeiden de oude romeinen: "Ze zwijgen, daarom zijn ze het eens met onze mening".
Daarmee ligt nu de bal bij de paus;
en juist hier wordt internationaal zeer nauwkeurig en zeer geînteresseerd toegekeken.
Is namelijk alles, wat Franciscus over pedofilie en het gezagsmisbruik van de clerus schreef, oprecht gezegd en volgen er hier daden, zoals in een andere context in Italiê en Paraguay en bij de Franciscanen en de Franciscanessen der Immaculata een harde Hand gedemonstreerd wird;
of is uiteindelijk alles gezegde zonder fundament en consequenties?

Anoniem zei

Zeer beroemd in Oostenrijk en Duitsland is het geval St.-Pölten (Oostenrijk) met destijds bisschop Kurt Krenn.
Bisschop Kurt Krenn was een conservatieve theoloog, zeer goede dogmaticus, oprecht kerkelijk en deshalve door modernistische leken en een rebellerende clerus gehaat en door ongezouten uitspraken natuurlijk een geliefd aanvalsobjekt bij de persorganen.
Toen er homofiele neigingen en homosexuele activiteiten bij seminaristen én bij leidend personeel van het diocesane seminarie in St.-Pölten optraden, inclusief ook belastende foto's van jonge mensen en kinderen op computers, en bisschop Krenn hier zonder veel nadenken van "domme jongensstreken"("dumme Bubenstreiche") sprak, wird zijn diocese direct apostolisch gevisiteerd, het seminarie gesloten en bisschop Krenn afgezet en in een klooster ondergebracht;( bisschop Krenn stierf hier overigens verleden jaar).
De viceregens van het seminarie, met veel vuiligheid op zijn computer, ging een paar maanden op bezinning en dook dan opeens op in het bisdom München bij de modernistische kardinaal Marx, om er in seniorenpastoraal en bij een nonnenkloostertje in München-Zuid te werken (een schelm wie hier aan Tom Flavez in Brugge denkt).
In Brugge zijn er overigens veel wildere daden gepleegd: de gebeurtenissen om C.B. gaan nog veel verder; de zoektocht naar een gelijkaardige vriend van de Seminarist Victor Orroi, de ganse affaire om de kortrijkse deken M. Gesquiere, de vele uitspraken van Bart Pieters (heeft ondetussen in Kortrijk zijn matten moeten rollen), vanGheluwe, zijn supportersclub met Tom Flavez, Patrick Degrieck, Jeroen Claerhout enz., de merkwaardige foto's en artikels op de Laptop van Godfried Danneels: dit alles overtreft de situatie in St.-Pölten om een veelvoud.
En slachtoffers zijn er natuurlijk in het bisdom Brugge in veel grotere mate.
Zo is de vraag niet of men een apostolische visitatie doorvoert;
Maar wel is de vraag, waarom men bij kennis van deze euveldaden geen apostolische visitatie beslist.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer