dinsdag 12 januari 2016

Over het Grootseminarie van het Bisdom Brugge:

Het Brugse Grootseminarie heeft een kwaliteitsmanagement van nul komma nul.

Een versgebakken 'priester' (C.B.) wordt op commando van pedo-bisschop Roger Vangheluwe per direct 'professor' voor wereldgodsdiensten in het Grootseminarie en dan ook nog eens zeer snel 'directeur' van het Grootseminarie, waar jonge mannen zich melden voor de dienst aan de Heer in de Kerk.

Directeur zijn van een seminarie is een uiterst belangrijke positie, die veel menselijke rijpheid, ervaring en mensenkennis vereist.

In plaats daarvan krijgen we achteraf, als excuses, het volgende te horen: "...ik was nog zeer jong...ik was daar trouwens nog een paar jaren directeur...ik ben een lijfelijke mens...(!)".

Van enig 'toezicht' door de chef-commandeur, in hoc casu de pedo-bisschop Roger Vangheluwe, is natuurlijk geen sprake meer. Deze wreef zich op de achtergrond in de handen.

En de toenmalig geestelijk directeur en begeleider van de seminaristen in Brugge, Johan Bonny, wil ook van niets geweten hebben. Zeker niet toen hij naar de Gregoriana in Rome vertrok. Ook nog zo een homo-kot!

(C.B.) wordt dan maar Adjunct-Vicaris voor Jeugd in het Brugse Bisdom!

Koen Vanhoutte was natuurlijk op de hoogte, terwijl Jozef De Kesel van niets wist en ook niet wilde weten toen de klachtenbrieven van priesters begonnen binnen te stromen.

Na een perslek volgt een ontslag, maar blijven er nog vele 'tweede kansen' intact!

En weer doet Jozef De Kesel niets!

Krotterij van de hoogste graad.

Een gelijkenis tussen het Grootseminarie van Brugge en het CPRL, het Centrum voor Priesterroepingen op Rijpere Leeftijd in Antwerpen (1970-1999), het lievelingskind van Godfried 'kardinaal' Danneels, met aan het hoofd aldaar Marc Gesquière, vaste klant in de Antwerpse SM-clubs en de latere deken van Kortrijk die nog zelfmoord zou plegen, dringt zich op!

Katholiek Vlaanderen stond destijds op zijn kop naar aanleiding van de acties van Alexandra Colen tegen het pedofiel getinte godsdienstboek 'Roeach', dat overigens tot stand kwam met een zeer sterke West-Vlaamse inbreng - niet waar Arseen De Visch? Arseen D. liep overigens nog tot 2013 in het Eekhouthuis rond, eng verbonden met het bisdom Brugge. Want zo snel geven deze speciale 'kameraden' niet op.

En 'theologie' werd te Brugge o.a. gegeven door Johan Bonny.

In 'Kerk en leven' werd o.a. door Jef Barzin, nu deken in Antwerpen, reclame gemaakt voor de 'Oecumenische Werkgroep Pedofilie'.

In Brugge werd na het Tweede Vaticaans Concilie onzin gefabriceerd van a tot z. Het Grootseminarie werd een broeihaard van anti-christelijkheid, die onder een 'bisdommelijke' dekmantel werd gecultiveerd.

En dan verwondert men zich over het feit, dat nog in de vasten van 2013 een doorgeknalde 'seminarist' een "vriend" zoekt op gayromeo.be.

Link:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130311_00500558


De president van het Grootseminarie, Koen Vanhoutte, ontkent de feiten eerst nog, alhoewel hij wel degelijk beter wist!

"Koenraad Vanhoutte, de president van het grootseminarie, is op de hoogte van wat er op de site staat maar neemt voorlopig geen maatregelen. ‘Ik heb al verschillende gesprekken met de betrokken leerling gehad. Ik ben er nog niet uit of hij die pagina zelf heeft aangemaakt of hij het slachtoffer is van een flauwe grap. Dat moet blijken uit de gesprekken die nog volgen.'

LEUGENS!

Het akkefietje op gayromeo.be was trouwens nog maar 'kinderspel' in vergelijking met wat er eerder al onder bepaalde seminaristen, met medeweten van het hele Grootseminarie, was gebeurd!

Ook toen werden er "voorlopig geen maatregelen" genomen!

Een apostolische visitatie is uiterst wenselijk!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De antwerpse jezuîetenprofessor Guido Dierickx SI:
"Wanneer de Kerk wil bestaan in de maatschappelijke dialoog, dan kann ze dat alleen door deskundigheid en profiel".
In het brugse grootseminarie is de deskundigheid nul.
In de afdeling theologie van de universiteit Leuven eveneens nul (zeer intens verknoopt met westvlaanderen zwijgen ze daar eveneens als vermoord terwijl enerzijds het grootseminarie onder vernietigend artilerievuur ligt en ook DeKesel een paar opdoffers moest incasseren )
(het commentaar van Peter Vyncke "boem-patat" betreffende DeKesel toont natuurlijk niet veel medelijden met de angstige DeKesel, maar ook niet veel kennis van artillerie)
En wat "profiel" betreft: doofpotters, verbeten zwijgend, zich helemaal uit de verkondiging van het katholiek geloof terugtrekkend, desevangelizerend, alleen met zichzelf en met een beetje sex bezig.
Een triestig troepje.
Naar de criteria van Guido Dierickx is deze boel ten ondergang gedoemd.

Anoniem zei

Noel Bonte is overleden !

Anoniem zei

"Dum tacent consentiunt" zeiden de oude romeinen:
"Ze zwijgen-zo gaan ze akkoord".

Op dit onthutsende artikel: nul commentaar.
Pure waarheid.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer