woensdag 13 januari 2016

Bruges-la-Morte

Het gaat over veel meer dan seksschandalen!

Het hele bisdom Brugge is niet ziek, maar moreel en theologisch totaal ontspoord.

Reeds in de late jaren van bisschop Emiel Jozef De Smedt is het bisdom Brugge fundamenteel-theologisch op de scheve baan geraakt, en werd met de benoeming van de pedofiele Roger Vangheluwe echt de geitebok als tuinier aangesteld.

Het Grootseminarie werd onmiddellijk tot een kweekplaats van homo- en pedofilie omgevormd. Er werd een speciale atmosfeer gecreëerd waar bepaalde naturen zich goed voelden en bijzonder graag naartoe kwamen. Vangheluwe zei zelf ooit: "...Wij hier in Brugge hebben dus geen behoefte aan priesters van buiten komend..."

Roger Vangheluwe: "Ik wil geen Polen of Afrikanen als priester"

Link:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/gld2ln3pcEen piepjonge priester werd directeur van het Grootseminarie (C.B), zeer snel als "lijfelijk" bekend. Maar ook de spirituele begeleider (Johan Bonny) stond helaas niet als erg "geestelijk" bekend!

Een enorme hoop bietekwieten werd in Brugge tot de geestelijke stand verheven. Bij ontmaskering werden deze misdadigers eerst verplaatst en/of elders in het bisdom verder tewerkgesteld.

Een gelijkenis tussen het Grootseminarie van Brugge en het CPRL, het Centrum voor Priesterroepingen op Rijpere Leeftijd in Antwerpen (1970-1999), met aan het hoofd Marc Gesquière, de latere deken van Kortrijk, dringt zich op!

Na de sluiting van het CPRL ontwikkelde zich in Kortrijk vervolgens een ware 'roze commune'.

Om nog meer 'sacraal theater' te produceren, werden horden mannen, al dan niet gehuwd, tot 'diaken' gewijd. Bijzonder merkwaardig bv. een forensische psychiater, die naar eigen zeggen (in een interview op het net) zeer lang niet veel met de kerk aan zijn hoed had, maar dan inspiratie vond door een "Broeder van Dale". Pas op: dat is deze West-Vlaamse 'caritatieve' orde, waar pedofiele misdrijven in hoogste mate gepleegd werden! Intussen op de rand van uitsterven. De immobiliën worden alle verkocht/weggeschonken. Natuurlijk heeft nooit iemand ook maar iets gemerkt.

Of de gebuisde ex-seminarist en latere verpleger Ivo Poppe, opeens ook diaken, met de vermoording van 48 personen (zeker) en mogelijk nog 220 gevallen meer. Dit geval wordt tot nu toe helemaal doodgezwegen!

Over de geestelijke begeleiding van deze personen wordt met geen woord gerept.

Ex-diaken: ‘Ik verloste alleen bejaarden die ver weg waren’

Link:

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20140612_01137928Inschattingsfouten van Jozef De Kesel, totale stilte bij Koen Vanhoutte, ketterij en esoterie in de 'bisdommelijke' vormingscentra, met medewerking van een auteur van 'Roeach', doofpotting aan de lopende band, gepruts door pedofielen bij de bedevaartorganisatie, financieel geknoei, laf weglopen bij de processie van het Heilig Bloed, het publiceren van de laatste onzin (ondertekeningslijsten van "Gelovigen nemen het woord"), van interviews der gezinsgroepen in West-Vlaanderen, van de preken van Tom Flavez en Jeroen Claerhout,...

Dit is kort gezegd: duivelse onzin.

Quos deus perdere vult, prius dementat.


Originaaltoon van de Brugse 'bisschop' Roger Vangheluwe (door 'Godsdienstonderwijs' 2010):

In de aula van de 'Katholieke' Universiteit Leuven als antwoord op de vraag van een student betreffende het kindermisbruik in de Kerk... destijds reeds zeer bekend in de Verenigde Staten:

 "...'t is gênant, 't is verschrikkelijk, (En nu komt het! NVDR) 'T IS AMBETANT."

"Ambetant" (fr. "embêtant": lastig, irriterend, ook jeukend (door vb. muggebeten).

Geloofstrouwe gelovigen die de kerkelijke leer, de moraal, het Evangelie van Onze Heer Jezus Christus verdedigen en hierover spreken, worden als lastige muggen afgedaan...

Tibi Christe splendor Patris 
1 opmerking:

Anoniem zei

Bij het laatste filmpje met de toenmalige deken van Brussel-West Jan claes ziet men op de achtergrond de kerk Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt in Kuregem;
Kuregem is (zoals dadelijk ook op Wikipedia te vinden) het meest verloederde kwartier in het oosten van Anderlecht.
Er waren daar twee kerken (daarnaast ook St.-Franciscus Xaverius);
door de massale toestroom van islamitische vreemdelingen en het wegtrekken van de autochthone belgen zijn deze parochies niet meer houdbaar; de kerken worden ook niet meer onderhouden (St.-Franciscus Xaverius laat men langzaam verkrotten)(op de websites van de laîcistische brusselse regio wordt deze problematiek uitvoerig beschreven).
Typisch voor de stijl van de "nederlandstalige moderne kerk in Brussel":
men ziet in het filmpje tamelijk lang hoe de deken Jan Claes op een caféterras zit met een (leeg) glas en enkele bekenden- ik meen zelfs in de oude man met de grijze pet ("klak") de jezuîetenpater Hugo Coveliers, destijds arbeider-priester in Kuregem, te herkennen.
In één van de laatste boekjes "Jezuîeten" stond een klein interview met hem, o.a. over zijn evangeliserend werk destijds ter plekke.
Hij wou met zijn laatste parochianen in Kuregem blijven- die parochie had voor 2 jaar nog 23(drieêntwintig) gelovigen, overigens alle zeer oud.
Dat is dan wel "Custers laatste gevecht", maar typisch voor Brussel aan een rond tafelke voor een café.
Hallucinant.
En tegelijkertijd waar: in het zuidoosten van Brussel wordt via de parochiale website ook reclame gemaakt voor het lokale kippenfeest- nog wel met de term "Fret"in de titel
(hier is natuurlijk niet de albinobunzing maar wel het brussels dialectwoord voor "vreten" gemeend)
Quos deus perdere vult prius dementat.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer