donderdag 10 december 2015

Geschorste priester zingt op afscheid bisschop Jozef De Kesel

Opmerkelijk: een priester die na een klacht van seksueel misbruik geschorst werd door de Brugse bisschop Jozef De Kesel stond zondag en plein public in het koor te zingen op diens afscheidsplechtigheid. "Onverstandig van de priester. Hij zou zich beter discreet opstellen", klinkt het.

Volgende zaterdag wordt Jozef De Kesel officieel aangesteld als de nieuwe aartsbisschop van Mechelen-Brussel. Zondag nam een volle Sint-Jakobskerk in Brugge afscheid van hun bisschop. Het kathedraalkoor van dirigent Ignace Thevelein luisterde de dienst op. Opmerkelijke aanwezige in dat koor: de geschorste priester Jeroen C. (50) uit Hooglede. Niemand minder dan bisschop Jozef De Kesel zette deze priester in november 2014 op non-actief na een klacht over seksueel misbruik. Volgens een man misbruikte priester Jeroen C. hem toen hij minderjarig was. De priester  geeft toe dat er seksuele betrekkingen waren tussen hem en de man. Maar volgens hem was het slachtoffer wél meerderjarig.

"Niemand kan de priester verbieden om mee te zingen. Maar dat hij het wél deed, da's gewoon onverstandig. Hij had de eer aan zichzelf moeten houden en zichzelf bescheiden moeten opstellen", zegt Tine Van Belle, coördinator van het West-Vlaamse Opvangpunt seksueel misbruik in een pastorale relatie.

Bron: Het Laatste Nieuws

Link:

http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/2549304/2015/12/08/Geschorste-priester-zingt-op-afscheid-bisschop.dhtmlAlweer een dolk in het hart van de slachtoffers van seksueel misbruik!


Men schijnt niet te snappen wat er aan de hand is: Seksueel misbruik kent geen tweedekansenbeleid en de plegers dienen om Gods wil uit de publieke arena te verdwijnen.

Pro Familia is zeer geschokt over deze dramatische toestand en daarom is onze vereniging de mening toegedaan dat er een signaal moet komen vanuit de gelovige gemeenschap. Alsook moeten we de mensen die de aanstellingsviering op 12 december zullen bijwonen op de hoogte brengen van deze doodgezwegen ergernissen.

Bron: Pro Familia

Link:

http://www.marsvoorhetgezin.be/blog/alweer-een-dolk-in-het-hart-van-de-slachtoffers-van-seksueel-misbruikAanstaande zaterdag, 12 december om 14.00 u.

Gebedswake in Mechelen voor de bescherming van onze kinderen

Link:

 
http://www.marsvoorhetgezin.be/blog/kom-naar-de-gebedswake-voor-de-bescherming-van-onze-kinderen  


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het was te verachten dat Pro Familia vroeg of laat gelijk ging krijgen. Maar zo vroeg?

Anoniem zei

Wat voor liederen werden er daar in de St.-Jakobskerk in Brugge gezongen?

Dit is overigens typisch voor Jeroen C. (Claerhout):
reeds in de commentaren na het openbarsten van de schandalen Tom Flavez en Jeroen Claerhout in november 2014 werd er vermeld, dat Flavez wel een rare vogel te zijn scheen, maar dat Claerhout natuurlijk open-demonstratief pro-homo was.

Publiekelijk getoond theatraal gedrag-ook histrionie genoemd- komt zeer veel voor bij personen, die pedo- en efebofiele neigingen uitleven of daarmee in betrekking staan.
De aan de daders aanbevolen periode van bezinning na deze daden schijnt overigens in het bisdom Brugge duidelijk korter te worden:
Nonkel Roger vanGheluwe verdween direct in 2010, dook na een jaar kort weer op en verdween dan voorgoed van het terrein;
Flavez kreeg na twee jaar in de archiefkelders van het bisdom dann zijn "tweede kans" (DeKesel kann zelfs niet tellen);
en Claerhout staat na één jaar reeds weer op het voorplan als zanger bij het afscheid van Jefke DeKesel.
En dat met een aanschuldiging van "anale verkrachting" (sic de politie).
Hij is niet beschaamd.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer